banner392

Seyir tepesinde kaybedenler AİHM’in bu kararını biliyor mu haberi ses getirdi.

15 Eylül 2010 tarihinde pamukovahaber de yazdığımız “Seyirtepesinde kaybeden köylüler AİHM in bu kararını biliyormu?” başlıklı haberde örnek verdiğimiz kararın avukatı Av. Mustafa Öztok tan mektup var.

Seyir tepesinde kaybedenler AİHM’in bu kararını biliyor mu haberi ses getirdi.
Öztok haberimizle ilgili iki tane mektup göndermiş.
1. Mektup şöyle: “Merhaba, ben Avukat Mustafa Öztok. Köyünüzün uzun süredir ormanla ilgili ihtilaflarını duyuyorum. Bu konuda gelişmeler nasıldır. Bilginiz olduğunu düşünüyorum İnsan Hakları Mahkemesi örnek seçtiği bir dosyamızda arazisine el konulan kişileri haklı buldu. Köyünüzle ilgili gelişmelerden bilgi verirseniz sevinirim.
2. Mektup şöyle: İnsan Hakları Mahkemesinden alınan ve sizin yazdığınız karar büyük ihtimalle benim dosyam olmalı. Köktepe-Türkiye davası. İnsan hakları mahkemesi'ne başvurular süreye tabi bu nedenle titiz ve süresine uygun bir çalışma yapmak gerekiyor. Köylerde vatandaşlar bunu anlamakta zorlanıp bir kaç sene sonra hak aramaya kalkıyorlar.  Ben size bu süreleri kaçırmadan hak aramak isteyenler insan hakları mahkemesi'ne  başvurularını yapsınlar diye bilgi amaçlı yazdım. Genelde 6 aylık bir başvuru süresi var, ek bir süre mahkemeden çok zor alınıyor. Konunuzla ilgili biraz duyumum vardı, birde son durum nedir onu merak ettim. Genelde Türkiye'nin pekçok yerinden beni ararlar, çoğu yerden bilgi sahibi oluyorum. (Av. Mustafa Öztok - Çanakkale)
 
Öncelikle haberimizi okuyup bizleri aradığı için sayın Av. Mustafa Öztok a teşekkür ediyoruz. O günkü haberimiz de Seyirtepesinde kaybeden köylüler AİHM in bu kararını biliyormu?” başlıklı bir yazı kaleme almıştık. Haber pamukovahaber.com okuyucuları tarafından büyük ilgi gördü yüzlerce kez okundu. Ancak bu AİHM nedir? nasıl başvurulur? Ne zaman başvurulur konusunu araştırdık. Adalet Bakanlığı internet sitesinde çok ilginç bir köşe bulduk. Bu köşe de bu günü kadar insan hakları ihlallerinden, Hakları ödenmemiş ve AİHM e başvurmuş kazanmış 320 nin üzerinde karar bulduk.
Türkiye nin AİHM kararlarına uyacağını beyan ettiği günden beri yüzlerce örnek dava Adalet Bakanlığı sitesinde yer almakta. Türrkiye de hukuk yollarının tükendiği ve kendini haklı gördüğü halde haklarını alamayanlar için çok basit bir şekilde başvurulabiliyor.
İşte Av. Mustafa Öztok’un hukuk yorumları:
İşte Avrupa İnsan Hakları Örnek kararları:
Nasıl Başvuru yapılacak:
AİHM Adresi:
Daha önce yazdığımız Köktepe davası örneği:
Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2010, 00:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER