banner392

Sansarlarların uğrak yeri olan izcilik kampı onarılacak.

Pamukova / Bakacak köyünde Uzanlar tarafından kuralan ve daha sonra TMSF tarafından el konulan, ve Milli Eğitime devredilen Bakacak Köyü İzcilik kampının onarım ve bakımı için vali talimat verdi.

Sansarlarların uğrak yeri olan izcilik kampı onarılacak.
Sakarya Valisi Mustafa Büyük  Pamukova gezisi sırasında ilk defa gezip gördüğü İzcilik Kampının bakımsız ve çürümeye terk edilmiş olmasına tepki gösterdi. Gezi sırasında Sakarya Milli Eğitim Şübe müdürlerinden Emin Başar dan da bilgiler aldıktan sonra. Çiftliğin onarımı için 275 milyar para geldiğini öğrenen Vali paranın neden burada harcanmadığını da sordu. “Milli Eğitim Bakanlığının onarım için para gönderdiği halde. “Sizler kim oluyorsunuz da gereğini yapmıyorsunuz” dedi.
Vali nin Pamukova ya gelmesinden sonra kampın bakımı için 275 milyar para ayrıldığı öğrenilmiş oldu. Paranın kullanılmaması konusunda ise Milli Eğitim yetkilileri çiftliğin devrinde kurumlararası eksiklik olduğunu söylediler. Orman tarafından devir işlemlerinin tam oluduğu açıklanırken, Maliye tarafından çiftliğin devri konsunda hukuki bir anlaşma olmadığı söylendi.
Çiftlik Uzanlar dan devir alındıktan sonra tam bir bakımsızlığı terk edildi. 250 dönüm alanda kurulu bulan çifktlikte çok çeşitli ağaçlar, çiçekler bulunmakta. Zamanında kartepeden özel su boruları ile su getirilmiş, çimler bile yer altı sulama sistemi ile sulanmaktaydı. Şimdi ise çiftlikte çalışan yok, Pamukova Halk Eğitim Müdürü olan ve çiftlik e görevlindirilmiş  Aziz Demir’in çabaları ile kamp ayakta kalmaya çalışıyor.
Bir zamanlar Pamukova nın en parlak ışıklarının olduğu. Helkopter lerin havalandığı, yüzlerce insanın çalıştığı, dünyanın çeşitli iklimlerine has ağaçlarının boy gösterdiği, tenis kortlarının olduğu, yüzme havuzunun olduğu eski adı. Uzanlar çiftliği olan, yeni adıda Bakacak İzcilik kampı olan yer de şimdilerde sansarlar geziyor. Eskiden içeri girmenin imkansız olduğu, kameralarla tüm girişlerin gözlem altında tutulduğu çiftliğe girmek şimdi çok kolay, sadece çiftliğini ikinci kısmında iki tane köpek bağlı. Hatfa sonu gelenlerin izgara kokularınden dolayı gece çiftlik tilki ve sansarlara teslim oluyor. Son gittiğimizde çiftlikin ızgara ların pişirildi yerde sansar ölmüştü. Kısaca çiftlik tilki ve sansarlara emanet.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2010, 09:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER