banner392

Köy yolları küçük araçlara geçit veremez hale geldi.

Karapınar-paşalar-kadıköy-ağaççılar-eskiyayla köylerine giden yol küçük araçlara geçit veremez hale geldi. Akçay da yapımı başlayan baraja ağır tonajlı yük götüren kamyonlar yüzünden tamamen çökme noktasına gelen yoldan gidiş-gelişler durma noktasına geldi.

Köy yolları küçük araçlara geçit veremez hale geldi.

Yetkililer ise duyarsız. Pamukova bölgesinden çıkan (Akçay, Gümüşdere, Domuzdere, Sarısu vb) derleri Akçay da önünü keserek Sapanca gölüne su taşıma telaşına düşen Sakarya Büyükşehir belediyesi tarafından çalışmaların başlatılmasından sonra bölgeye Karapınar yolu ile giden ağır tonajlı araçlar ve iş makinelerinin sevkiyatından sonra, bölgeye Pamukova dan dolgu malzemesi taşıyan ağır tonajlı kamyonların da bu yolu kullanmaları yolun yer yer çökmesine neden oldu.

 

Akçay barajı için daha önceden yapımı tamamlanan kazimiye köyü yakınlarından geçen yolun kullanılacağı sözü verildiği halde, Karapınar-Ağaççılar ve Eskiyayla köyleri yolunun kullanılmasının ağır tonaj kontrollerinden kaçmak için kullandığını söyleyen vatandaşlar, Akçay dan da yine ağır tonajla ağaç taşıyan araçlarında sevkiyatı  bu yoldan yapıldığını, tonaj kontrollerinden kaçmak için bu yolu kullandıklarını belirten vatandaşlar ağır tonajla kontrolsüz seyreden kamyonların denetlenmesini istiyorlar. Güvenlik güçlerini göreve davet ediyorlar.

 

Pamukova’dan Karapınar-Ağaççılar-Eskiyayla ve Akçay havzasına kadar seyreden yolda denetim yapılmazsa çok yakın bir zamanda araç gidiş ve gelişleri yapılamayacak duruma gelecektir.    

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 23:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER