banner392

Kaybolan helikopterden acı haber. 4 asker şehit.

Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde enkazına ulaşıldı. Helikopterde bulunan dört askerin şehit olduğu öğrenildi.

Kaybolan helikopterden acı haber. 4 asker şehit.

ozgurkocaeli.com.tr  internet sitelerinin son dakika haberine göre

Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya eğitim amacıyla gitmek için saat 12:18'de havalanan Sikorsky tipi helikopterle irtibat 12:25 itibariyle kesilmiş. Balaban yakınlarında düştüğü iddia edilen helikopteri bulmak için arama çalışması başlatılmıştı. Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalkan 4 helikopter ve bir uçakla havadan, itfaiye, AFAD, AKUT, Jandarma, polis ve vatandaşlar da karadan arama çalışması başlatmıştı.

Saat 22:30 sularında helikopterin düştüğü bölgeye tesbit edildi. Kartepe Green Park Otel'in arka kuzey kısmındaki Karaağaçlık bölgesinde Açma Deresi adlı bölgede helikopter enkazına ulaşıldı. Helikopter personeli Deniz Binbaşı Deniz Akdeniz, Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Astsubaylar Mehmet Kocaköseoğlu ve Ömer Burak şehit oldu. Enkaz bölgesinde ekiplerin çalışması devam ediyor.

Öte yandan Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de olay yerine hareket ettiği öğrenildi. Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da bölgeye giderken, çevrede aramalarını sürdüren diğer ekipler de helikopterin düştüğü yere yönlendirildi. 
Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2014, 00:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER