banner392

Şevket Kazan; Bülent Arınç’a çok sert sözlerle yüklendi.

Saadet Partisi Pamukova ilçe teşkilatının olağan kongresi için gelen eski adalet bakanlarından Şevket Kazan Bülent Arınç a çok sert sözlerle yüklendi. “Bak oğlum. Yazıklar olsun sana…. Bizim dünya meselelerine at gözlüğü ile baktığımızı söylemişsin. Biz dünya meselelerine kalp gözü ile bakıyoruz.”dedi.

Şevket Kazan;  Bülent Arınç’a çok sert sözlerle yüklendi.

Parlamento dışı partilere çağrıda bulunan Şevket Kazan. Parlamento dışında bir muhalefet cephesi oluşturma çağrısı yaptı. Kazan konuşmasının sön bölümünde Bülent Arınç’a çok sert sözlerle yüklendi.

Parlamento dışında kalan BBP gibi partileri kardeş partisi olarak nitelendiren Kazan “Ayda 1 defa toplanalım. Türkiye’nin meselelerini konuşalım” dedi. İç politika, dış politika ve güvenlik konularını tartışalım. Ne yapılması lazım geldiğini bir ortak bildiri ile açıklayalım. diyen Şevket Kazan

“Parlamentonun içinde doru dürüst muhalefet yapılmıyor. Aslında karşıda bir iktidar yok. Şu parlamentonun içinde Saadet Partisinin 4o tane milletvekili olsun AKP nin konuşacak mecali kalmaz” dedi.

Bunlarında bizden olduğunu söyleyenler var diyen Kazan şunları söyledi.

“Bunlar daha önce öyleydi. Refah Partisinde, Fazilet Partisinde beraberdik. Ama bunlar değiştiler mi? Değişmediler mi? Bir Bülent Arınç vardı. Fazilet Partisinde Grup başkan vekili yapmıştık kendisini, bizde yasaklıyız, dışarıdayız. Parti adına açıklamalar onun ağzından çıkıyordu. Biz davalarımızla uğraşırken mahkemelerde yaptıkları konuşmanın pir tanesinde şunları söylüyor; “biz yıllar yılı milli görüş diye bir davanın arkasına takıldık. Dünya meselelerine at gözlüğü ile bakar olduk. Aşiret usulü idare edilir olduk. (Erbakan hocayı ve bizleri anlatmaya çalışıyor) Onun söylediği bu söz su üzerine yazılmış bir yazı gibi yok olacak zannetti. Ama ben Elhamdülillah yasaklılık süresinde yazmış olduğum 4 ciltlik Refah Gerçeği adlı kitabın 3. Cildinde bunu tarihe geçtim.

 

‘Onun için söylediğim sözler şuydu.’

“Yazıklar olsun sana Bülent. Yazıklar olsun. Milli görüş diye inanç esaslarımızın temeline dayanan bir görüşü sen kalkıyorsun dünya meselelerine at gözlüğü ile bakmak olarak tasvip ediyorsun.

Biz dünya meselelerine at gözlüğü ile bakmadık oğlum. Tevhidi akidesini kalbimizin merkezine oturtup kalp gözüyle dünya meselelerine baktık. At gözlüğü ile bakma ile kalp gözü ile bakma arasında fark var.”dedi.

“Arada farkı görebilmek için AK Parti temsilcileri ile Saadet Partisi temsilcilerinin bir araya gelmesi lazım mutlaka gelmesi lazım.”diyerek sözlerini tamamladı.   
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 23:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER