banner392

Ulu önder Atatürk’ün ölümün 73. Yılı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 73. yılında yarın tüm yurtta törenlerle anılacak.

Ulu önder Atatürk’ün ölümün 73. Yılı
Pamukova da yarın sabah Tören alanında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumunun ardından saat 9’u 5 geçe, tüm ilçede sirenler çalacak ve 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ile bayrak göndere çekilecek ve daha sonra yarıya indirilecek.
 
Hafta boyunca Atatürk’ün, gerçekleştirdiği devrimlerle yaptığı işler okullarda anlatılacak. 73. Yıl önce dünya ya gelen Atatürk 1938 yılında hayata gözlerini yummuştu. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, genç Cumhuriyetin hayata geçirilmesinde hayatı boyunca durmadan çalışan Büyük devlet adamı Büyük Önder
“Mustafa Kemal Atatürk, ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyerek; Türk Milleti'nin, O'nun kurmuş olduğu Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkacağına inanmıştır.

Bizler de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü andığımız bu günde; onun ilkeleriyle onun gösterdiği hedefe doğru Türk milletinin ve Türk vatanının, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağız.
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2011, 22:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
emel atay
emel atay - 12 yıl Önce

Bu gün 10 Kasım...Atamızın aramızdan ayrılışının 73.yılı...Özlem gittikçe büyüyor.Keşke daha uzun ömrü olsaydı demek ihtiyacı gittikçe fazlaşılıyor.RUHUN ŞAD OLSUN ATAM.

SIRADAKİ HABER