banner392

ADD Başkanı Süleyman Uysal dan Ataya mektup

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün ölümünün 73. Yılında Bugün anılacak olan Atatürk e Pamukova ADD Şube başkanı Avukat Süleyman Uysal dan mektup var.

ADD Başkanı Süleyman Uysal dan Ataya mektup
İŞTE SÜLEYMAN UYSAL’IN MEKTUBU
ATAM’ A SAYGIYLA
Atam seni kaybedeli 73 yıl oldu. Ben henüz doğmamışım. 1938 doğumlu ablamın doğumuna, senin ölümünün kırkı karışmış. Yani ablam kırk günlükken sen ölmüşsün.  
 
Ablama doğum tarihi sorulduğunda, Atatürk öldüğünde ben kırk günlükmüşüm der. Senin ölüm tarihinle kendi doğum tarihini belirlerdi. Bunu söylerken de içine bir hüzün çökerdi. Keşke daha önce doğsaydım da Atamı görebilseydim derdi.
 
Atam 73 yıl nasılda geçiverdi. Sensiz geçen 73 yıl… Sensiz geçen uzun ve zor yıllar, bunlara katlanmak mümkün değil ama zaman su gibi akıp geçiyor. Ne var ki kurduğun cumhuriyet ve devrimlerin yaşamaktadır.
 
Ben senin naşının, Etnografya müzesinden, Ankara’da ki Anıtkabire nakledilişini, radyodan dinleme imkanına ermiş bir kişiyim. Ortaokul da okurken tüm öğrencileri bir yere toplayıp, dinlettiler. Bu heyecanı ben yaşadım. Hüzünlü bir veda idi. Ama gurur duyduk. O gün hep ağladık. İçimizde tahammül edilmez bir acı vardı. Ağladıkça ağlamak geliyordu içimizden. İşte her 10 kasım günü bu elem ve ızdırabı duyar ve yaşarım. Gözlerimden yaşlar dökülür. Nasıl oldu da erken öldün Atam derim içimden. Daha çok yaşasaydın, daha çok işler yapılsaydı diye düşünürüm. Fakat imkansız olduğu da aklıma gelir, vazgeçerim.
  
10 Kasım günü saat 09:05’e kadar Atatürk anıtına çelenkler konur çelenk koyanlar saygı duruşu yapıp yerlerine geçerler. Saat tam 09: 05 olduğunda törene katılanlar, sirenler ve korna çalanların eşliğinde saygı duruşunda bulunurlar. Daha sonra da anma etkinliklerinde bulunmak için toplantı yerine geçilir. Burada devam edilir. Bir yıl bu anma etkinliklerinde her nasılsa saat 09:05‘de siren sesi ve araçların korna sesleri duyulmadı. Bu sesleri duyamayan vatandaşlar acaba bu sene anma törenleri iptal mi edildi diye sormaya başlamışlardı ki bu aksaklık giderildi. Anma töreni aksamayla da olsa yapılmış oldu. Bu aksaklıkların asla olmaması gerekirdi. Yedi düveli mağlup edip, bağımsız bir devlet kuran bu insanlara saygımızı her zaman göstermeliyiz. Geçmişinden ilham alamayanlar, geleceğini göremezler. Bu sözü hiç unutmamalıyız.
  
BU 10 Kasım günü’ de seni minnet ve şükranla anacağız. Kurduğun Cumhuriyet’i ve devrimlerini anlatacağız. Seni bir daha yaşayacak ve yaşatacağız. Sen her zaman var olacaksın. Dünya var oldukça sende var olacaksın. Kurduğun Cumhuriyet’ de var olacaktır. Sen ne demiştin ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, lakin Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ İşte sen toprak oldun ama Türkiye Cumhuriyeti yaşamaktadır. Bizler ve bizden sonra gelen nesiller de Cumhuriyeti yaşatacaktır.
  
Seni her zaman minnet ve şükranla anacağız. Huzur içinde yat Atam. Saygılarımızla….
 
Atatürkçü Düşünce Derneği
Pamukova şubesi adına
Başkan
Süleyman UYSAL
Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2011, 20:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER