banner392

Elli Yıldır unutulmaya yüz tutmuş terzilik mesleğini devam ettiriyor

Hazır giyim sektörünün öne çıkması ile zamanın gözde mesleği olan terziliğin hala geçerli meslek olduğunu söyleyen Terzi Ahmet işini severek yaptığını ve yapmaya devam edeceğini söylüyor.

Elli Yıldır unutulmaya yüz tutmuş terzilik mesleğini devam ettiriyor

Hayatına terzilik mesleği ile başladığını vatani görevin yapmak için gittiği askeriye de de terzilik yaptığını “Kesintisiz 50 yıldır severek, bıkmadan, usanmadan terzilik mesleğimi yapmaya devam ediyorum. Elim ayağım tuttuğu sürece de terzilik yapmaya devam edeceğim” diyen Ahmet Ertürk yaptıkları işin bir zanaat olduğunu söylüyor.

“Mesleğe çırak olarak başlarken babam para ödedi” “Bizim zamanımızda bir meslek sahibi olmak zordu. Meslek okulları yoktu. Ancak meslek sahibi olmak için önce çırak olunurdu” diyen Terzi Ahmet

“Babam beni terziye götürdü ve terziye para ödedi. Terzi önce okumam yok diye beni almak istemedi. Ancak babam okuma da öğrenebileceğimi söyledi öyle beni çırak olarak Geyve de bir terziye verdi. İşi öğrendikten ve okuma öğrendikten sonra babam terziye önemli miktarda para ödedi”diyor

Teknolojinin gelişmesi ile terzilik mesleğinin yerini hazır giyimin aldığını söyleyen Ahmet Ertürk

“Ben terzilik işine başladığım günden itibaren hiç bu mesleği değiştirmedim. Tam 50 yıldır kesintisiz terzilik yapıyorum. Pamukova’ya geldiğim 1966 yıllarında başka terzi arkadaşlar da oldu. Ancak onlar hazır giyim ve teknoloji’nın terziliği etkilemesinden sonra işlerini değiştirdiler. Şimdi Pamukova da benden daha eski terzi yok. Zaten günümüzde terzilik unutulmaya yüz tutmuş meslek oldu”
 

“Çeketin kolunu dikecek terzi bulamazsınız. Gömleğin kolunu kısaltacak terzi de zor bulursunuz.”

Hazır giyim mesleğimizi etkiledi. Ancak hazır giyimde her insana uygun elbise bulmak zor. Belli kalıplara göre yapılan elbiseleri alanlar sonra da bedenine uygun hale getirmek için mutlaka terziye geliyor. Bazı giysiler var ki hazır giyimde onları bulmanız zor. Hac elbisesi gibi, kendine özel elbise diktirmek gibi, İşte tam da burada bizim mesleğimiz başlıyor. Giyim konusunda hala titiz insanlar var. Pamukova dışından hazır elbise ve hac elbisesi gibi işler geliyor.

Zanaat Altın Bileziktir

Terzi Ahmet Terziliğin zanaat olduğunu ve altın bilezik olduğunu söylüyor.

“Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş gibi görülen terzilik mutlaka devam ettirilmeli. Şimdiki gençler terziliği yok meslek gibi görüyorlar ama Terzilik Zanaattır. Zanaatta altın bileziktir” diyor.Terzi Ahmet in işyeri Pamukova da Emniyet müdürlüğü karşında Özdemirler iş merkezi alt katında bulunuyor. Evli ve 4 çocuk sahibi olan 9 torun sahibi olan 7 yaşında hala ilk günün heyecanı ile mesleğini icra eden Ahmet Ertürk “Sağlığım el verdiği sürece işime devam etmeyi düşünüyorum” diyor.Hayatına terzilik mesleği ile başlayan 50 yıllık iş yaşamında geldiği 70 yaşını hiç gösteremeyen Terzi Ahmet e Pamukovahaber.com olarak başarı ve sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyoruz.  

 

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 20:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER