banner392

Doğalgaz Müdahale Ekipleri Cadde ve Sokaklarda kaçak kontrolü yaptılar.

AKMERCAN GEPA Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş. Bölge Müdürü Mustafa HACIALİOĞULLARI Geyve, Alifuatpaşa ve Pamukova’da bulunan doğal gaz şebekesinin genel bir kontrolden geçtiğini belirtti.

Doğalgaz Müdahale Ekipleri Cadde ve Sokaklarda kaçak kontrolü yaptılar.

Akmercan GEPA İşletme şefliği Acil Müdahale ekipleri, Geyve, Alifuat Paşa ve Pamukovalıların can ve mal güvenliği için 327 kilometrelik şebeke hattında, 7 bin 670 adet servis kutusunda ve tüm şebeke müştemilatlarında kaçak taraması tamamlandı.

Akmercan’dan yapılan açıklamada;

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) mevzuatı doğrultusunda, olası kaçakların tespiti ve gereken tedbirlerin alınması amacıyla, metan gazına duyarlı cihazlarla, Acil Müdahale ekipleri tarafından Geyve, Alifuat Paşa ve Pamukova cadde ve sokaklarında doğalgaz kaçak kontrolü yapıldığı Çalışmalarda herhangi bir kaçak durumuna rastlanmadığı belirtildi.

Kaçak tarama faaliyetlerinin, gelişmiş teknolojiyle donatılmış araçlarla yapıldığı, araçların ortamda ve menhollerdeki hava-gaz karışımını çekerek, aracın içindeki bilgisayar bağlantılı cihazla ölçtüğü belirtilerek, metan gazına duyarlı bu cihazın, gaz kaçağı durumunda da 2 saniye içinde gazı algılayıp, araçtaki cihazdan sesli ve görüntülü alarm sinyali verdiği bildirildi.

Bu araçların giremediği bölgelerde ve site içlerinde de personelin hassas el dedektörlerle yaya olarak tarama yaptığı ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2020, 22:15

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER