banner392

Zafer Bayramının 98. Yılı kısıtlı kutlanacak

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliklerine gönderdiği genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinliklerini kısıtladı.

Zafer Bayramının 98. Yılı kısıtlı kutlanacak

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile 19 Ağustos 2020 tarih ve 236535644-249-E.13383 sayılı tebliğ ile yapılan duyuruda içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci, gerekçe gösterildi. Valilik ve kaymakamlıklarda tebrikler yasaklandı. Çelek sunma programlarının askari düzeyde gerçekleştirilmesi, Tüm vatandaşların evlerinin cam ve balkonlarına şanlı bayrağın asılması tavsiye edildi.

İŞTE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMININ 98. YILI BU ŞEKİLDE KUTLANACAK.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98 yıl dönümü münasebetiyle il ve ilçelerimizde yapılacak kutlamaların içerisinde bulunduğumuz Pandemi süreci göz önüne alınarak.

Çelenk sunma programının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan siyasi partilerden kamu kurum ve kuruluşlarından şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske kullanımı ve mesafe kullanımına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilmesi.

Valilik ve kaymakamlıklarda tebriklerin kabulü programı yapılmaması ve valiliklerce resepsiyon düzenlenmemesi.

Etlik ziyaretlerinin asgari katılımla maske kullanımı mesafe kurallarına uygun ve kısa süreli olarak icra edilmesi.

Bütün Vatandaşlarımızın evlerinin Can ve balkonlarına şanlı bayrağımız ile donatmaları yönünde Valilik ve Kaymakamlıklarca teşvik edici paylaşımlarda bulunulması.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 98. yıl dönümü münasebetiyle belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmemesi.

Programın yapılacağı alanlarda belediye başkan vekili görevlendirilmesi yapılan il ve ilçeler başta olmak üzere güvenlik tedbirlerinin en üst seviyede alınması.

Hususlarının başta Vali ve Kaymakamlar olmak üzere il ve ilçedeki sıralı sorumlu amirler tarafından bizzat takip edilmesini ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonun sağlanmasını ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle arz ve rica ederim.

Süleyman Soylu

Bakan

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER