banner392

Türkiye de Rüzgar enerjisine olan ilgi artıyor.

Ülkemizde de Rüzgar Enerjisinden elektrik üretimi gün geçtikçe artmakta, ancak temiz önerji olarak nitelendirilen bu tür enerji üretimi maalesef hala Sakarya da kurulmuş değil.

Türkiye de Rüzgar enerjisine olan ilgi artıyor.
EPDK (TC Enerji Piyasası Denetleme Kurumu)'dan 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca kurulan rüzgardan enerji üretimi kurmak isteyenler kuruma müracaat ederek bu yatırımı yapabiliyorlar.

Bölgemiz daha çok yoğun rüzgar esen bölgelerin tespiti yapıldıktan sonra girişilecek olan yatırım bölgemiz içinde önemli bir girişim olacağına inanıyoruz.

Rüzgar Enerjisi için uygun olan ve önemli miktarda üretim yapılan Çanakkale, Balıkesir gibi bölgelerde çak sayıda rüzgardan enerji edecek güller kurulmuş ve hala kurulmaya devam ediyor. Çanakkale de 90 ın üzerinde rüzgar gülü olduğu biliniyor.

Balıkesir de ise gün geçtikçe artar yüksek tepelerdeki rüzgar gülleri elektrik üretimine devam ediyor.

Balıkesir Bandırma ilçesi sınırlarında rüzgar’a açık devasa güller in heri biri Pamukova ya yetecek oranda elektrik üretebiliyor. Bir gülün normalde 6000 konuta yetecek elektrik üretebiliyor.

Balıkesir Bandırma da Bursa Temiz Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş Firması tarafından Bezirci köyü yakınlarında kurulan Rüzgar güllerinin çalışmalarını görüntüledik. Toplam 25 MW lık elektrik bu güllerin yıllik 90 milyon kilovat saat elektrikürettiğinide şirketin internet sitesinden öğrendik.

Günümüzde kendi enerjisini üretme izni verilmiş olduğunu da hatırlatarak artık kendi evinde, tarlasında bağında bahçesinde rüzgar gücü ile elektrik üreterek enerji tüketimine de katkıda bulunulacağı bilinmekte.

Kendi tüketeceği enerji için fizibilite yaparak istenilen güçte elektrik üretecek çalışmaları ve kurulumu yapabilecek çok sayıda kuruluşu internet sitesinden araştırarak bulmak mümkün.

Bu haberimizde kısaca bahsettiğimiz rüzgar gülleri hakkında açıklamalar yaptıktan sonra yine Balıkesir de inceleme yaptığımız bir anda yakınımıza gelen yeni kurulum aşamasındaki bir yeri rüzgar güllerini götüren konvoyu görüntüledik.

Birçok defa bu güllerin uzaktan bakıldığında merak ettiğimiz bazı özelliklerini de yazarak sizleri bilgi sahibi yapmak isteriz.

Türkiye de yine Balıkesir Bandırma da Bares Rüzgar Enerji Santralı tarafından Türkiye'nin en büyük enerji santralli tarafından yapılan 120.000 bin MWh elektrik üretimi ile 80 bin kişilik bir yerleşim merkezinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güçteki rüzgar güllerinin kanatlarının bir tanesinin uzunluğu nun 36 metre olduğunu öğrendik. 52 metre yükseklikteki olan santral kulelerine takılan 3 adet gül ün çapı ise 72 metre, maliyeti de 1.5 milyon dolar. Tl olarak düşünürsek (eski para ile 3 trilyon)

Enerji de dışa bağımlı olan ülkemizde mutlaka bu tür enerjinin elde edilmesinde girişimcilere ihtiyacımız olduğu bir gerçek.

Ancak burada yine değinmeden geçmeyelim. Pamukova da Mekece köyü yakınlarında Karel elektrik tarafından kurulmuş olan Sakarya nehri üzerindeki hidro elektrik santrali de bulunmakta. Mekece deki bu santralde suyun debisi ile trübünlerin çevrilerek elde ettiği elektrik enerjisinin Pamukova ya yetecek kadar olduğunu bir ziyaretimizde öğrenmiştik. 



İŞTE O GÜLLER BÖYLE ÇALIŞIYOR

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 01:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat Acar
Murat Acar - 7 yıl Önce

mali yardıma mı ihtiyacınız var? hemen her çeşit kredi başvurusunda bulunun
ve acilen paranı al!

bize e-posta: muratacarfinancialservice@gmail.com

5,000 dolardan 5,000,000,00 dolara * randevu kredisinin tutarı
* faiz oranı% 2
* 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
* aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
* kredi esneklik şart ve koşulları.
bugün mali yardım için bize e-posta gönder: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

içtenlikle
yönetim

SIRADAKİ HABER