banner392

TMSF ye devredilen Uzanlar çiftliğine onarım onayı çıktı.

Pamukova Bakacak köyünde Uzanlar tarafından kurulan ve daha sonra TMSF ye devredilen Milli Eğitim İzcilik Kampının tahsisi yapılan bölümüne 142 bin tl onarım ödeneği onayı çıktı. 300 dönümlük alanın 180 dönümlük bölümü eski haline getirilecek.

TMSF ye devredilen Uzanlar çiftliğine onarım onayı çıktı.
Çiftliğin onarımı için 2008 yılında bakanlık tarafından 240 bin tl ödenek gönderilmişti. paranın neden harcanmadığı ile ilgili Sakarya nın yeni valisinin çiftliği gezerken sorusu üzerine Çiftliğin tahsisi yapılmadığı ortaya çıkmıştı. Valinin talimatı üzerine çiftliğin bir bölümünun tahsisi yapıldı ve 180 dönümlük alanda bulunan Cem Uzan’a ait villanın, 2 samanlığın, yemekhane ve toplantı salonunun onarımı için onay çıktı ve ihalesi yapıldı.
 
Geriye kalan Hakan Uzan a ait villa, Havuz, lojmanlar vip’ler, ahırlar ve meyveliklerin ise daha tahsisi yapılmadığı için onarımın ileriye kaldığı belirtildi. Ancak Çiftlik gezisinde Sakarya Valisi Mustafa Büyük onarım için tahsisin gerekmediğini söylemişti. Kalan 100 bin tl nin de çiftliğin her yerine vali nin talimatı ile harcanabiliceği söyleniyor.
 
TMSF ye kalan Uzanlar Çiftliği nin onarılarak eski günlerdeki görünümüne kavuşturulacak. Kullanılacak malzemeden, renklerine kadar ilk projedeki haline getirilecek. Uzanlar TMSF ye devredilen Milli Eğitime Bağlı İzcilik Kampı olarak son iki senedir hizmet veren çiftlikte şu an çalışan yok. Çiftlik Pamukova Halk Eğitim müdürü Aziz Demir tarafından yönetiliyor. Zaman zaman Türkiye nin değişik yerlerinden okul öğrencileri izcilik bölümleri çiftliğe geliyor ve bir iki gün kamp kuruyorlar.
Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2010, 00:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER