banner392

Ankara'nın göbeğinde dinleme merkezi!

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Emniyet içinde iktidara yakın bir birim olduğunu ileri sürerek “Ankara’nın göbeğinde bir merkezde dinleme ve izleme yapıldığı yönünde ciddi bilgilerim var" dedi.

Ankara'nın göbeğinde dinleme merkezi!
İLGİLİ HABERLER
‘İktidara yakın’ iddiası Bilişim uzmanı ve CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Emniyet içinde iktidara yakın bir birim olduğunu ileri sürerek “Ankara’nın göbeğinde bir merkezde dinleme ve izleme yapıldığı yönünde ciddi bilgilerim var. Bunu daha büyük bir tehdit olarak görüyorum. Bu dinlemeler yasadışı dinlemeler” dedi.
DİNLEME TERÖRÜ YAŞANIYOR
‘Dinleme terörü yaşanıyor’ Ankara’da sadece bu alanda kurulmuş farklı merkezlerin olduğunu belirten Tacidar Seyhan, bu tür örgütlenmelerin müsteşarlık adı altında ayrışan ekipler tarafından da yapıldığını ileri sürdü. Seyhan, “Bir nevi Türkiye’de dinleme terörü yaşanıyor” diye konuştu.
Ankara’da sadece bu alanda kurulmuş farklı merkezlerin olduğunu aktaran Seyhan, dinlemeyi sadece TİB’in yapmadığını kaydetti.
Ankara’nın göbeğinde bir merkezde dinleme ve izleme yapıldığı yönünde ciddi bilgilerim var” ifadesini kullanan Seyhan, bunu daha büyük bir tehdit olarak gördüğünü söyledi.
Yasadışı dinlemeler
“Bunun Emniyet içerisinden iktidara yakın bir birim olduğunu bildiğini” öne süren Seyhan şu değerlendirmede bulundu: “Bu örgütlenmeler müsteşarlık adı altında ayrışan ekipler tarafından da yapılıyor. Müsteşarlığa ayrılan ekip içerisinde bazılarının da dinleme yetkisi var. Bunlar tarafından da dinleme yapılıyor. Emniyet istihbaratı içerisinde de bir birim Ankara’da merkez oluşturarak farklı bir dinleme ve izleme yapısı içerisinde de bu işi götürüyor. Bu dinlemeler yasadışı dinlemeler.”
Seyhan, “Yargıtay’da bazı üyelerin telefonlarının dinlenmesini de bu birim mi yaptı” sorusunu da şöyle yanıtladı: “Bir birimin yasadışı dinlemeleri el altından sızdırdığını biliyorum. Türkiye açısından asıl tehdit budur. Artık dinleme birimler içerisinde gruplar oluşarak yapılmaya çalışılmaktadır. Bu grupların da iktidarın etkisi ve bilgisi altında çalıştığı ortadadır. Bunu artık herkes biliyor. Asıl savcılıkların bu tarafa yönelmesi gerekiyor. Bir nevi Türkiye’de dinleme terörü yaşanıyor.”
Cumhuriyet
Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2010, 23:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER