banner392

Cep telefonları ile reklam bombardımanı insanları çileden çıkarıyor.

Uzun süreden beri pamukovahaber.com sitemize gelen Telefonlara gelen istenmeyen sesli sessiz mesajlara karşı okuyucu tepkileri üzerine örnek mesajları sizlere paylaşıyoruz.

Cep telefonları ile reklam bombardımanı insanları çileden çıkarıyor.
 Okuyucu ve bizimde telefonlarımıza gelen bazı ilginç örnek mesajları sizlerle paylaşırken, ne kadar ilginç reklam ve yapılan davetler olduğunu göreceksiniz.
 
Bir banka tarafından gelen mesajda ilginçliğe bakar mısınız “…İNG BANK: Başvurunuza olumlu yanıt veremediğimizi üzülerek bildiririz”  Burada sanki o bankaya kredi için müracaat edilmiş olduğunu yazılan mesajda kişinin geri arama yaparak kendileri ile diyaloga girmesi tuzağı kuruluyor. Gerçekte kişinin banka ile ilgili ne müracaat nede kredi talebi var.
 
Başka birkaç tane mesaj ise Sevgililer gününde hediye altın satışı reklamları yapılıyor. Başka bir mesajda dershane tanıtımı yapılıyor. Başka birinde tatil yöresi’nden reklam.
 
Başka bir mesajda hayırlı Cuma günü bahane edilerek daire satışı reklamı,
 
Başka bir mesajda Sanki kredi borcu varmış da borç vermek için yalvaran tefeci bir finans şirketi,
 
Başka bir mesajda ise Hakkınızda açılmış dava varsa internet sitesinden takip edilmesi için internet sitesi reklamı,
 
Başka bir mesajda partilerinin toplantısına davet,
 
Başka bir mesajda Fiyatı düşmüş bir araç reklamı yapılıyor.
 
Her an gece gündüz demeden açık olan cep telefonunuza kocaman kocaman firmaların hiç kimseye sormadan, izin almadan gönderdiği bu tür rahatsız edici reklamlar için aslında yargı yolu açık. Ancak birinin bu şekilde mesajını mahkemeye götürmek için dava açması gerekiyor. Günde onlarca gelen bu mesajların hepsine dava açma zahmet ve külfeti yüzünden kimse yargı yoluna gitmiyor. Telefonlarda sürekli mesaj sesleri rahatsızlık vermeye devam ediyor.
 
Birde GSM şirketleri, Telekom abonelerine karşı gizlilik ilkesi ile sözleme yaptığı abonelerini telefonlarını tanıtım yapan şirketlere veriyor söylentileri var ki! Özellikle kablolu telefonlara da gelen sesli ve sessiz mesajlardan dolayı Telekomu arayıp durumu sorduğumuzda verilmeği ifade edildi.
 
Peki! bu telefonları kimler paket olarak belli yerlere veriyorlar. Birçok siyasetçinin de mesajlarla tanıtım yaptıklarına hepimiz tanık olmuşuzdur.
 
Geçtiğimiz günlerde benzer konu ile ilgili şikayette bulunan bir köy muhtarı Denizliden kendisine gelen bir mesajda vali yardımcısının köyünüzün sorunlarını bizlere iletebilirsiniz demesi üzerine Sakarya’dan bir köy muhtarının Denizliden bir vali yardımcısından ne isteği olabilir diye düşünüp olayı öğrenmeye çalıştık.
 
Öncelikle Denizli valiliğini arayıp ortada bir dolandırıcılık olabilir düşüncesi ile durumu valilik sekreterine anlattık. Ancak valilik sekreteri 3 yıldan beri Denizli valiliğinde çalıştığını ve verdiğimiz isimde bir vali yardımcısı olmadığını söyledi. Konu öyle merak haline geldi ki, internet üzerinden mesajdaki ismi aramaya koyulduk. Sonunda o isimin haberlerde geçen bir vali yardımcısı olduğunu bulduk. Haberde yıllar önce Denizli de vali yardımcısı olarak çalışmış ve yerel seçimler öncesi belediye başkanlığı için aday olmuş kazanamamış sonrada yeniden görevine dönmüş başka bir ilde görevli olduğunu öğrendik. Önemli bir mevkisinde olan bir vali yardımcısı adına birlerinin bir şeyler çevirdiğini düşünerek olayı sonuna kadar araştırma merakımız sonunda ortaya çıktı. Meğer mesaj doğruymuş. Ancak Denizli (Ege bölgesinden) bir vali yardımcısının mesajı olduğunu doğrulattık. Nasıl oluyor da Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bir köy muhtarına böyle SMS gelebiliyor? Muhtara sorduğumuzda telefonunu Denizliden almadığını öğrendik. Aklımızda kalan şüphe ise benzer birçok telefonun yakınlarımıza da geldiğini hatırladık. Yıllar önce Ağrıdan bir milletvekilinin bayram seyran demeden sürekli gönderdiği kutlama mesajları GSM şirketlerinin gizlilik ilkelerini hiçe sayarak numaraları vermiş olabileceğini düşünüyoruz.
 
Sitemize gelen şikayet ve istekler üzerine haberimizi buraya kadar getirebildik. Bundan sonra konu yu  yetkililere havale ediyoruz. İstenmeyen mesaj göndererek yaptıkları işleri bu yolla tanıtan firmalara tavsiyemiz ise; tanıtım yeri insanların istemedikleri telefonlar yerine reklam yapan diğer araçlara (Gazte, Tv, Dergi, Afiş, Broşür vb.) yerlere reklam vermeleridir.  Bize gelen SMS lerin aksine tepki reklamı olduğunu kendi yakın çevremiz dahil herkese anlatarak tepki oluşmasına katkı sağlamaktan başka bir etkimiz olamaz.
 
Okuyucularımıza tavsiyemiz ise İstenmeyen mesajlardan kurtulmak için 1. Mahkemeye dava açmalarıdır. 2.ince yol ise telefonlarını kırıp atmak veya kapatmak olduğunu da söylemektir. 


Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2013, 19:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER