banner392

Banka Kredilerine acı fren

Seçimden sonra en acı recete banka kredilerine yazıldı. 12 Hazıran secimi geçer geçmez bankalalara ayar çekildi. Eknominin sıcak gidişine dur demek için faiz artırımına gidildi. ferdi, konut ve araç kredilerinede limit getirilirken vadeler düşürüldü..

Banka Kredilerine acı fren
Basında çok yer verilmeyen ekonomideki sıcak gelişmeyi soğutma operasyonu olarak adlandırılan yeni uygulamalar bankalarda tarafından bugün uygulamaya kondu.
 
Geçtiğimiz hafta sonu merkez bankası tarafından bütün eft aktarımlarına engel konulduğu halde sessiz çe geçiştirilen ekonomadike gizli ayar çekimi bu hafta ise bankalardaki kredi mevduatlarındaki yeni düzenleme ile biraz daha kendini göstermeye başladı.
 
Bankalar kredi faizlerini arttırdı. BBDK ise kredilerden daha fazla vergi alma düzenlemesi yaparken, bankaların konut kredi olarak verdikleri konut değerinin yüzde 60 i yüzde 40’a düşürüdü. Uzun vadeli krediler ise 9 aya düşürüldü. Kredi vermede kefil ve daha fazla garanti istenmeye başladı.
 
46 MİLYON KREDİ BORÇLUSU VAR.
Son seçimde 51 milyon seçmen olduğu açıklanmıştı. Ancak 18 yaş üstü 51 milyon olan ülkemizde 46 milyon kişi bankalardan kredi çekmiş durumda. Aşırı şekilde kredi kullanımı hükümeti korkuttu. İlk ekonomik düzen ayarı bankalardan başladı.
 
KREDİ YE KREDİ ÇEKİP KAPATAN ŞİMDİ YANDI.
Daha Önce kredi çekmiş olan ancak borcunun artması üzerine başka bir bankadan yeni bir kredi çekerek önceki borcunu kapatarak nefes almaya çalışan şimdi zor duruma düşebilir. Piyasadan para bulmak için tefeciliğin devreye girebileceğinden endişe ediliyor.
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2011, 01:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
safımya
safımya - 13 yıl Önce

dikkat batıyoruz. ABD dekiı Morgec kradileri konumuna düştük. Sakın kredi çekmeyin. Çok yakında ekenomi duvara toslayacak....

GAZZELİ
GAZZELİ - 13 yıl Önce

KÜRESEL SERMAYEYİ BANKALARA DOLDURDULAR ÜLKEMİN SAF TERTEMİZ İNSANLARINA ÇEŞİTLİ KREDİLER ALTINDA DAĞITTILAR DAĞITILAN BU PARA ÜRETİME YÖNELİK KULLANILMADI BÖYLE OLUNCADA VADESİ GELEN KREDİ BORÇLARINI ÖDENMESİNDE SIKINTILAR YAŞANMAYA BAŞLANDI ÜLKEMİ İNSANIN ALIN TERİNİ ÖZKAYNAKLARINI VE HERŞEYİNİ ALDI BU YABANCI VAMPİRLER HALA DOYMUYORLAR BUNLAR DOYMAZ KARDEŞLERİM ŞİMDİDE VATAN TOPRAKLARINA GÖZLERİNİ DİKTİLER AMA ONLAR ÇANAKKALİYİ UNUTTULAR AMA HATIRLATMASINI BİLİRİZ.

h ş
h ş - 13 yıl Önce

ekonomi prof u gibisin memet hoca her konuda bilgin var helal olsun sana

SIRADAKİ HABER