banner392

Banka Hacca gidecek Kezban teyzenin hayallerini yıktı

Pamukova da bir bankaya 2006 yılında 1000 tl yatıran (80) yaşındaki Kezban Camcı. Hacca gitmek için uzun süredir muracaat ediyordu. Bu sene hacca gidecekler listesinde kendini görmesi sonucu Banka şübesine giderek parasını almak istedi. Ancak parasının olmadığını görünce şaşırdı. Parasının banka tarafından eritildiğini duyunca dünyası karardı ve ağlamaya başladı.

Banka Hacca gidecek Kezban teyzenin hayallerini yıktı
OLAY NASIL OLDU?
Pamukova da bir banka şübesine torunu ile birlikte gelen Kezban Camcı cebindeki bankaya para yatırdığına dair cüzdanı çıkardı. Bankada bayan memurun bilgisayar kayıtlarını inceledikten sonra
“Teyze sen paranı çekmişsin, paran burada görülmüyor” demesi üzerine
Kezban Camcı:
“Kızım ben buraya 2006 yılında 1 milyar (1000 tl) yatırdım. Daha sonra bankaya gelerek bu paranın faizsiz olsmasını istedim. Çünkü inancım gereği parayı faize yatırmak bize yakışmaz. O gün bankada görevli benim isteğim üzerine parayı faizzis şekle çevirdi. O günden sonra bir daha bankaya gelmedim.
Şimdi ise hac sıram çıktı. Bende paramı alıp hacca gitmede kullanacağım” dedi.
 
Ancak bankadaki bayan memur:
 
“Teyze sen o günden itibaren hesabında bir işlem yapmamışsın. Bu durumlarda banka yıllık paranı koruma adı altında masraf kesmiş. Tabi geçen 5 yıllık süre içinde paran bitmiş. Paran masrafa gitmiş. Şu anda bilgisayar ekranında hiç paran görünmüyor. Bankamız paranı koruya koruya anaparasını da bitirmiş. Senin şu an bankada paran yok.”dedi.
 
Kezban Camcı bu anlatıma bir anlam verememişti.
Tekrar:
“Kızım ben 2006 yılında bankanıza 1000 tl faizsiz olarak para yatırdım. Paramı almaya geldim.” Dedi.
Banka memuru tekrar:
“Paran koruma yönetmeliği gereği yıllık kesintilere uğramış ve bitmiş. Şu an bankamızda alacağın para kalmamış.”dedi.
 
Kezban Teyze O anda hacca gitmek için bankaya yatırdığı paranın nasıl kaybolduğuna akıl erdiremedi ve ağlamaya başladı.
 
Banka memuru kendisini sakinleştirip anlatmaya çalıştı ama bir türlü anlatamadı. Kezban Teyze bankanın kapısından eli boş evine gönderildi.
 
Bire bir şahit olduğumuz bu olaydan sonra konuyla ilgili banka memuru bize şunları anlattı.
1-Bir bankaya vadesiz para yatıran bir kişi eğer 6 ay içinde hesabına hareket kazandırmazsa, hesabına para yatırıp almazsa para koruma masraflarına tabi olur ve bu teyzemizin de bu şekilde parası masrafa gitmiş. Bankamızda 1000 tl erimiş.
2-Ayrıca 10 yıl içinde bankamıza para yatırıp bir daha uğramayın kişinin parası kanun gereği merkez bankasına devir olur.”dedi.
 
Bizde şaşırdık. Bu teyzemizin parasının nasıl eridiğini öğrenmiş olduk.
“Keşke bir tanıdığına parasını verseydi her zaman o kişiden verdiği parayı almaya hakkı olacaktı.
Bu haber ile bir şey daha öğrenmiş olduk.
Bizim yatırdığımız paralarla yüksek maaş alan banka çalışanlarının maaşlarının nasıl ödendiğini de öğrenmiş olduk.
Siz siz olun paranızı bankaya yatırıp gitmeyin. En iyisimi para yerine altın alıp kolunuza takın. Ya da fazla paranız varsa bir yakınınıza verin. Bir zaman almaya hakkınız olsun.
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2011, 01:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
sorun yok
sorun yok - 13 yıl Önce

sorun yok arkadaşlar teuze parasını aldıı :D

İMAN
İMAN - 13 yıl Önce

BU İBRETLİK OLAYIN TÜM PAMUKOVALILARA DUYURULMASI AMACIYLA VE KEZBAN TEYZEMİZİN HACCA GİTMESİNE YARDIMCI OLMAK İÇİN 1000 KİŞİDEN 1 TL TOPLANMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILMASINI TEKLİF EDİYORUM.

PAMUKOVALI BİR VATANDAŞ
PAMUKOVALI BİR VATANDAŞ - 13 yıl Önce

ALLAH KİMSEYİ BANKALARIN ELİNE DÜŞÜRMESİN NE PARALI NE DE PARASIZ. KADINCAĞIZ PARASINI KORUMAK İSTEMİŞ SANKİ BANKANIN BİRYERLERİNE BATIYOR FAİZ ALMAYINCA MEVDUATINDA KORU İŞTE KADININ PARASINI REZİLLİK YA BU YAŞANANLAR
HER BİLİNÇLİ İNSANIN BANKA İLE İŞİ OLMAMAMSI LAZIM.PARAYI HAVALE EDERSİN TAKSİ TUTUP ELDEN VERSEN ÜSTİNE BİR KAMYON PARAN KALIR ELİNDE BU BANKALARIN İŞİNE AKIL SIR ERMEZ SOYGUNCU BUNLAR

adapazarlı
adapazarlı - 13 yıl Önce

aslında biraz zor ama belkide iade alabilir mahkemeye başvursun. en azından memuru yada bankayı şikayet etsin. neden memuru uyarmadı diye kadın yaşlı nerden bilecek kanunu vesayireyi bak teyze böyle olur harek görmesi lazım hesap yoksa hesap işletim üçreti alınır demesi lazım............

günah ve yazık
günah ve yazık - 13 yıl Önce

bu olay kesin devlet bankasında olmuştur bu banka memurlarında biraz iman birazda vicdan varsa aralarında toplayıp hatalarını telafi ederler borçluya evrak gönderirler alacaklıyı arayan soran olmaz tefeci mi bunlar kardeşim

kamil kota
kamil kota - 13 yıl Önce

keşke bankadaki memur bunu o teyzeye şimdi değilde o zaman parayı yatırırken anlatsaydı.teyze bankaya yatırr mıydı? Acep..

SIRADAKİ HABER