banner392

Yurtcular sorunlarını yetkililere ilettiler

Pamukova da Öğrenci yurtları işleticileri bugün kaymakamlık, belediye ve PMYO giderek sorunlarını anlattılar, yetkililerden destek istediler.

Yurtcular sorunlarını yetkililere ilettiler
Meltem Kız  Öğrenci Yurdu sahibi Mustafa Söğütlüce, Pehlivanlar Kız Öğrenci Yurdu sahibi İsmail Pehlivan, Ovakent  Kız Öğrenci yurdu sahibi Ali İhsan Bilaloğlu, Yöntem 2000 Kız öğrenci Yurdu ortağı Koray Çetin ve Çavuşoğlu Kız Öğrenci Yurdu sahibi Mustafa Yurdagidiş sabah önce Yüksek Okul Müdürlüğünü ziyaret ettiler.
PMYO (Pamukova Meslek Yüksek Okulu) nda bazı bölümlerin kapanmak üzere olduğu, bu sene süt bölümü ile diş ticaret bölümüne eksik kayıt yüzünden ve labaraturların olmayışı yüzünden öğrencilerin tercih yapmadıkları dile getirildi. Normalde PMYO ya 530 öğrenci gelmesi gerekirken bu sene 360 öğrenci kaydı yaptırıldığı bu eksiklik nedeli ile tercih edilmeyen bu bölümlerin geliştirilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Yurtçular “90 bin tl gibi para gekekiyor. Öğrencilerden yararlanan pamukovalı esnafların destek vermesi gerekir. Çünkü labaratuarlar kurulmalı bölümler geliştrilmeli” dediler.
Pamukova da 6 kız 2 erkek öğrenci yurdu olmak üzere toplam 8 yasal izin almış yurt oludğunu da söyleyen Öğrenci Yurdu işleticileri kayıtsız ev ve yurlara karşı önlem alınmasını da istediler.
Pamukova nın yeni kaymakamı Tuncay Dursun’u da ziyaret eden ve yeni kaymakam’a “Hoş geldiniz” diyen Yurtçular kaymakam Dursan dan destek sözü aldılar.
Son olarak Pamukova Belidiye başkanı Cevat Keser’i ziyaret eden öğrenc yurtları işleticileri başkan Keser’den de destek sözü aldılar.
Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2010, 01:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
efsun yılmaz
efsun yılmaz - 12 yıl Önce

eğitim ister 4 yıl isterse 2 ister 10 yıl sürsün sizleri eğitimin bir gence katkısını tartışamazsınız bile evet doğru pamukova da ne fakülte ne myo olamaz çünkü eğitim zihniyeti taşıyacak kültürde bi yer değil eğitim olanakları sıfır çünki sizin gibi zihniyette olan eğitimciler başta lab dernek faaliyet bir şey yok mahrumiyet bölgesinde okuyorlar zaten fakültete kaynarcaya verildi siyasi nedenlerden dolasıyla hani fakülte hayalibile pamukovaya uzak okulda bu öğrenci azlığı nedeniyle kapanacak yakında birer birer bölümler kapatılıyor pamukova marmara bögbesinin en güzel ilçesi ama bu at gözlüğü takan idareciler olduktan sonra ne eğitim nede başka bir alanda kimse gelişemez bu sene pamukovada yerlisi bile boş kontenjanları dolduruyor oda olmasa ne olcak herkese hayırlı günler

mehmet tokmaz
mehmet tokmaz - 14 yıl Önce

evet katılıyorum size madem böyle bir sorun var yurtçular iyi para kazanıyolar esnaftan yardım isteyeceklerine kendileri toplasın parayı labaratura destek versinler.bu arada çavuşoğlu yurdunun çok pahalı ve bu fiyata bu kadar düşük bir hizmet verdiklerini kalanlar tarafından işitiyoruz.

akhisarlı
akhisarlı - 14 yıl Önce

Bu iki yıllık okullar, öğrencilere hiç bir istikbal sağlamayan,iş imkanı sağlamayan okullar. Acaba bu yurt sahipleri kendi çocuklarını bu okulda okuturlar mı ? Gençler için haybeye vakit kaybı. Gerisi ise "laf olsun, torba dolsun " durumu...

h c
h c - 14 yıl Önce

2 yıllık bi okul okuyan öğrencinin asla iş bulma şansı yok yurtcular neredeyse başta pehlivanlar olmak üzere evlerde kalanlara bile elinden gelse yasak koyacaklar aklı dengesi yerinde aile buraya 2 yıllık okula evladını gönderirmi yurcular para peşinde cocuklar ne öğreniyor serserilikten başka

Ahlat'lı
Ahlat'lı - 14 yıl Önce

Yurt işletmecilerine soruyorum, sizler PMYO'na verdiniz? Allah Allah deyip birkaç kuruş daha mı kazanalım yoksa Pamukovayı daha ileriye mi götürelim? Ben sizlerin yerinde olsam madem bu kadar PMYO mevcutlarını takip ediyorsunuz en az yetkili olan mercilere (!) değil en yüksek mercilere başvurur PMY okulunu yüksek okulluktan çıkarıır Pamukova fakültesi yapılmasını isterim. Hem sizlere hemde pamukovaya faydası olur en azından. Ne de olsa sizlerinde katkısı olur Pamukova'ya...

SIRADAKİ HABER