banner392

MHP referandum çalışmalarına Enver Toçoğlu ile devam etti

Pamukova da 12 eylül de referanduma Hayır çağrılarına devam eden MHP dünde MYK üyesi Enver Toçoğlu ile devam etti. İftar yemeğini Pamukova da yapan Toçoğlu ve beraberindekiler Mekece köyüne de giderek köy kahvesinde vatandaşlara hitap ettiler.

MHP referandum çalışmalarına Enver Toçoğlu ile devam etti

MHP nin Sakarya Büyük Şehir belediye başkanı adayı Enver Toçoğlu iftardan sonra belediye parkında partililere ve vatandaşlara hitap etti. Toçoğlu. Refandumda neden Hayır denmesi gerektiğini anlattı.

Ak Partinin Anayasa değişikliği paketinde Darbecileri yargılayacağım sözlerinin doğru olmadığını söyleyen Toçoğlu:

 “Millet 1982 anayasasında yüzde 92 oylarla Evet diyerek zaten ordaki darbecileri aklamış. Aradan 30 yıl geçmiş. Bu gün darbecileri yagılayacağız demek en büyük yalandır, Büyük samimiyetsizliktir” dedi.

“Belediyeler Yolsuzluk içinde”

Toçoğlu belediyelerin yolsuzluk içinde olduğunu iddia etti.“Bakın daha önce sizin belediye başkanınız Ak Partiliydi. Ama seçimden sonra değişti. Şimdi hakkında 38 tane soruşturma var. Daha ilk soruşturmada tutuklama kararı çıktı. Ancak 7 bin tl verilerek kefaleten tutuksuz yargılanıyor. Daha sırada 38 dosya var. Alifuatpaşa belediye başkanı ise tutuklandı. Büyükşehir belediyesi ise daha beter.  Ancak iktidar ellerinde olduğu için yargılanamıyorlar. Eğer ben büyükşehir belediye başkanı olarak seçilebilseydim onları yargı önüne çıkaracaktım. Ama olmadı” dedi.

Toçoğlu Mekece köyünde da hayır oyu istedi.

Teravih namazını Mekece köyünde kılan Enver Toçoğlu cami çıkışında köylülerin tren yolu ve karayolu geçitinin köyü ikiye bölmesi ile ilgili şikayetleri yerinde dinledi.

Kara ve tren yolunu geçerek alt çamiye geçen köylüler, geçit olmadığı için her gün tehlike ile karşı karşıya kaldıklarını söylediler. Camı çıkışında vatandaşlarla birlikte raylar üzerinden geçen ve bir süre D-650 karayolu geçişinde tehlikeli geçişe kendiside katılan Enver Toçoğlu “Yetkilleri bir an önce bu yere çözüm bilmaya davet ediyorum” dedi

Köy kahvesinde de konuşma yapan Enver Toçoğlu. Referandum da vatandaşların hayır vermesini istedi.

“Bugün bu iktidar ithalata dayalı politikalarla tamamen yabancılara çalışıyor. 12 eylül de de bu gidişe biz evet dersek bu kötü yönetim devam edecek. Eğer bu gün cebinizde bir cep telefonu varsa çocuklarınız günde on defa görüşme yaptıysa bunun 7 ödemesi yabancılara gidiyor. Evet dersek bu gidişat devam  edecek. Evet dersek bunlar şımaracak ve dahada bu yanlışlara devam edecekler” dedi.

Toçoğlu Özelleştirmelere de karşı çıktı:

“İktidar geldiği günden beri Tüpraş gibi, Telekom gibi önemli kurumları özelleştirme adı altında sattı. Tüpraşı sattılar ancak bugün Tüpraş 3.5 milyar dolar kar ediyor. Bu 6 katrilyon demektir. Buda onbin işçiye on yıl boyunca iş demektir” dedi.

Bu yanlışların önüne geçilmesi için Hayır oyu verilmesi gerekitğini söyleyen Enver Toçoğlu köye birlikte geldiği;  MHP İlçe Başkanı Kamalettin Yörük, ilçe yöneticileri ve İl Genel Meclisi üyesi Mevlüt Ekşi, MYK üyesi Zekeriya Gündoğdu, Şehir planlamacısı Oya Arapoğlu ve Ülkü Ocakları Pamukova İlçe başkanı Soner Dönmez Mekece den ayrıldılar Toçoğlu ve ilden gelenler Sakarya ya gittiler.

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 21:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER