banner392

Ayhan Sefer Üstün Pamukova ve Gökgöz köyünü ziyaret etti

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Anayasa Değişikliği Paketinde Demokrasi ve Hak Arama Yollarının Genişlemesi Adına Çok Önemli Düzenlemeler Bulunduğunu Söyledi.

Ayhan Sefer Üstün Pamukova ve Gökgöz köyünü ziyaret etti
AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Anayasa Değişikliği paketinde demokrasi ve hak arama yollarının genişlemesi adına çok önemli düzenlemeler bulunduğunu söyledi.
Pamukova ilçesinde Gökgöz köyü sakinleriyle köy kahvesinde bir araya gelen Üstün, Anayasa Değişikliği paketindeki düzenlemeleri anlattı.
Anayasa Değişikliği paketinde yargının önünü açmak istediklerini kaydeden Üstün, suç işlemiş olan herkesin asker ve sivil ayrımı yapılmaksızın sivil mahkemelerde yargılanacağını belirtti.
Düzenlemeyle vatandaşların haklarını aramak amacıyla bireysel olarak Anayasa Mahkemesine başvuru yapabileceklerini ifade eden Üstün, 'Kamu Denetçiliği Kurumu da kurulacak. Meclise bağımlı olacak kurumun illerde temsilcilikleri olacak. Vatandaşlar üzerinde kamu gücünü haksız yere kullananlara karşı bu kurum görev yapacak. Hiç kimse vatandaşın üzerinde haksız şekilde kamu gücünü kullanamaz. Kamu gücünü kullananlar vali, kaymakam, belediye başkanı, muhtarlar gibi devlet görevlileridir. Bir belediye başkanı eğer vatandaşın üzerinde kamu gücünü kullanarak haksız yere ceza vermişse, görevli kişiler inceleyip, haksızlığı tespit edecekler' dedi.
Pakette toplu sözleşmelerle ilgili düzenlemelerin de yer aldığına işaret eden Üstün, işçi ve emeklilerin söz konusu düzenlemeden yarar sağlayacağını söyledi.
 
Pakette ekonomik gelişmelerle ilgili düzenlemelerin yer almaması konusunda çeşitli kesimlerden eleştiri aldıklarını kaydeden Üstün, 'Elbette bu bir ekonomi paketi değil, demokrasi, özgürlükler ve insan hakları paketidir. Bize 2-B arazileriyle ilgili düzenlemeyi niye koymadınız diye soruyorlar' diye konuştu.

TAŞ OCAKLARI TEPKİSİ
İlçeyi ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, mahalle sakinlerinin isteklerini dinledi.
Taş ocağı sorununun aktarılması üzerine Üstün, 'Çevreyi kim kirletirse temizler. Bu, kamu da, özel de olabilir, hiç fark etmez. Yerleşim alanlarına yakın yerlere açılacak ocaklara ruhsat verilirken on kere düşünülmeli. Ocaklar mutlaka çevreye duyarlı bir şekilde verilmeli. Vatandaşların şikayetleriyle karşılaşıyoruz. Vatandaşların bir çoğu ocaktan şikayetçi olduklarını söylüyor. Herkesin şikayetçi olduğu yerde bürokratlarımızın daha titiz incelemeler yaparak ruhsat vermeleri lazım' dedi.
Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2010, 16:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Referanduma Doğru
Referanduma Doğru - 14 yıl Önce

Sayın Milletvekilim Bu zamana kadar pamukovanın tabelasını bilmezken neden referandum var diye milletin aklını bulandırmaya geldiniz...Bu milleti artık kandıramazsınız... Milletin sorunlarıyla ilgili gibi gözüküp pazarda atıp tutuyorsunuz o kadar mahkemeye verildi karapınardaki taş ocağı niye birşey yapamadınız şimdi mi aklınıza geldi.. bırakın bu işleri bu millet artık akpnin sahte sözlerinie sahte gözyaşlarına inanmaz...

SIRADAKİ HABER