banner392

Haberimizden sonra A.Ö.O’da müdür görevlendirildi.

“Pamukova Anadolu Öğretmen Okulu Hizmetliye Emanet” başlıklı haberimizden sonra Okul da görevli müdür olduğu açıklaması yapıldı.

Haberimizden sonra A.Ö.O’da müdür görevlendirildi.
Anadolu Öğretmen Lisesine 30 Temmuz günü Anadolu Lisesi Müdürü Fatma Ergen'in müdür olarak görevlendirildiği açıklandı.
HABERİ HATIRLAYALIM.
Anadolu Öğretmen Lisesi Hizmetliye Emanet!
Pamukova da 2011 genel seçimleri öncesi İlçeye apar topar getirilen Pamukova Anadolu Öğretmen Lisesi şu sıralar okulda görevli olarak bulunan hizmetliye emanet edildi...

İlçe de bulunan diğer liselerde kayıt ve yerleştirmeler için yönetici ile yönetici yardımcıları tam gün mesai yaparken Anadolu Öğretmen Lisesinin Okul Müdürlüğü tayin nedeni ile boş durumda. Yeni müdür atamasının Şubat ayın da yapılacağı bildirildi. Müdür Yardımcısının ise yeni eğitim dönemine daha dinamik girebilmek için izine ayrıldığı performansını yükseltmek için dinlendiği belirtilirken, okulda sadece bir hizmetli görevinin başında bulunuyor.

Pamukova Öğretmen Lisesi'ni tercih edecek öğrenci ve velilerinin sorularına ise yönetici olmaması nedeni ile hizmetlinin cevap veriyor.  Bu duruma İl içi ve il dışından Pamukova Anadolu Öğretmen Lisesi'ni tercih etmeyi düşünen veli ve öğrenciler tepki gösterirken Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ciddiyetsizlikle suçluyorlar.
 
HABER YAZILIRKEN KİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ?
Habercilikte kaynak söylemek zorunlu değildir. Ancak bir haber de gerçek olmalıdır. O zaman bu haberde haberin izlendiği yol tüm ayrıntıları ile yazılması gerektiğini ortaya koymaktadır.
6 Ağustos Pazertesi günü bir gazeteci arkadaş ile birlikte İlçe Milli Eğitim müdürlüğünü ziyaret ederek bazı bilgiler alıyoruz. İzinli olan ilçe Milli Eğitim Müdürü’nün yerine bakan şube müdürü A.Ö.O’nun müdürü olmadığını ancak yerine Sedat Yıldır’ın müdür yardımcısı olarak orada görevli olduğunu söylüyor. Müdür yardımcısının ise resmi izinli olduğunu bizim sorularımıza cevap olarak veriyor.
İlçe binasından ayrılıp A.Ö.O’lunda görevli yok şikayetleri üzerine gazeteci arkadaşım cep telefonu ile okula ulaşıyor, telefona kendisinin hizmetli olduğunu söyleyen bir görevli çıkıyor. Gazeteci arkadaşın sorularına hizmetli yanıt veriyor. Okulda müdür olmadığını müdürün tayini çıktığını, müdür yardımcısının da izinli olduğunu, başkada bir görevli olmadığını söylüyor. Gazeteci arkadaş peki bizim okulla ilgili işlem ve bilgilerimize cevap verecek başka yetkili var mı” diye sorusuna ise yok ben varım” diyor.
Bunun üzerine haber yazılıyor.
Haberde sadace bir düzeltme yapılıyor. Anadolu Öğretmen Lisesi yerine yazılmış olan Anadolu Lisesi yazısı değiştiriliyor.
Ancak bu haber İl Milli Eğitim Müdürlüğünün dikkatini çekiyor. İl Müdürlüğü basın danışmanı okulda müdür olduğunu söylüyor. Bizde okulda haber yaptığımız zaman müdür olmadığını söylüyoruz. Ancak basın danışmanı biraz sonra Pamukova’dan bilgi aldıklarını Anadolu Öğretmen Okuluna Anadolu Lisesi müdürü Fatma Ergen’in vekaleten 30 temmuz da görevlendirildiğini söylüyor.
Ne diyelim Anadolu Öğretmen Okulu’nun meğer müdürü varmış Anadolu Lisesi müdürü öğlene kadar kendi okuluna bakıyor, öğleden sonra da Anadolu Öğretmen Lisesine bakıyormuş. Bu sene gerçek okul müdürünün Adapazarı’na atanmasından sonra okula atanan müdür yardımcısı olarak Pamukova Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Sedat Yıldır atanmış. Sedat Yıldır ise yıllık izine ayrılmış.
Şimdi ise okula müdür yerine bakması için Anadolu Lisesi müdürü Fatma Hanım görevlendirilmiş.
Ancak Pazartesi günü öğleden sonra Öğretmen Okulunu arayıp yaptığımız görüşmelerde okulda görevli olan hizmetlinin “Benden başka kimse yok” demesi bizce haberdir.
Biz haberimizi yaptık, haberden sonra okula müdür atandığı bildirildi. Demek ki haberimiz yetkililer tarafından dikkate alındı şimdi artık Anadolu Öğretmen Lisesinde müdür var, müdür yardımcısı var ama o izinde.
Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2012, 04:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Pamukovali
Pamukovali - 12 yıl Önce

Amacınız üzüm yemekmi yoksa bağcıyı dovmekmi.Gecen sene bu okul acilirken burası okul mu pansiyon mu diye elestiriyordunuz.Panukovanin böyle bir okula sahip olmasını bir eğitimciden ne olursa olsun desteklemesini beklerdim.

SIRADAKİ HABER