banner392

Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet töreninde coşkulu anlar yaşandı.

PMYO (Pamukova Meslek Yüksek Okulu) 2012 mezuniyet töreninde 300 öğrenci mezun oldu. Okul önünde düzenlenen törende kepler havaya fırlatıldı.

Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet töreninde coşkulu anlar yaşandı.
SAÜ Pamukova Meslek Yüksek Okulu önünde düzenlenen törene Garnizon Komutanı, Belediye Başkan adına Osman Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü, Mal Müdürü, Milli Eğitim müdürü, Nüfus Müdürü. İlçe Seçim Kurulu Müdürü, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldılar.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 2012 yılı mezuniyet töreninde ilk konuşmayı Gıda Teknolojileri dönem birincisi öğrencisi Elif Etçi yaptı. Etçi “Alacağımız bu diploma bizlere kendi ayaklarımız üzerinde durmayı kolaylaştıracak.”dedi.
Ve SAÜ öğrencisi olmanın gurunu yaşayacaklarını söyledi.
Okul Müdürü Yrd. Doc. Dr. Taki Demir ise konuşmasına SAÜ de bu yıl mezun olan toplam öğrenci sayısını verdikten sonra Pamukova Meslek Yüksek Okulunda ise 7 bölüm ile eğitim öğretim yaptıklarını bu bölümlerde toplam 1080 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Bu sene 300 öğrencinin mezun olacağını söyledi.
Konuşmasının ikinci bölümünde misafirlere, velililere, öğretim görevlilerine ve okul çalışanlarına, öğrencilere ve gençlere seslenen Taki Demir Şunları söyledi.


“Değerli misafirler: Meslek Yüksek Okulunun misyonu; katılımcı, paylaşımcı, araştırmacı, özgür ve çağdaş bir eğitim-öğretim kültürü oluşturmak suretiyle toplumsal değerlere saygılı evrensel düzeyde bilgi ve uygulama becerisine sahip, ahlaki ve mesleki nitelikleri yüksek bireyler yetiştirmektir.
Değerli konuklar; Okulumuzda bu yıl Gıda Teknolojisi, Meyve ve Sebze İşletme Teknolojisi, Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi, Peyzaj ve Süs Bitkileri, Dış Ticaret, Pazarlama ve Reklamcılık ve İşletme Yönetimi olmak üzere, 7 programda eğitim-öğretim verilmiştir. 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi ve Laboratuar Teknolojisi olmak üzere iki program daha öğrenci alınmaya karar verilmiştir.
Salgıdeğer Veliler; Sizler çocuklarınızın sevinçlerini, üzüntülerini paylaştınız. Zorluklarla karşılaştıklarında, onların en büyük destekçisi oldunuz. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız bugün üniversiteden mezun olurken; haklı olarak yaşadığınız bu büyük sevinç ve gururu, bizler de öğretim elemanları olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Üniversitemizin değerli öğretim elemanları ve memur arkadaşlarım, Her zaman olduğu gibi bugün de mezun olacak öğrencilerimize çağdaş ve evrensel ilkeleri benimseterek onların maddi ve manevi her türlü zorlukları göğüslemelerinde, yüksek bilgi donanım ile mezun olmalarında ve hayata hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çabalarınız hiçbir zaman unutulmayacaktır.
Sevgili öğrenciler; Buradan mezun olan öğrencilerimizin tamamına yakını devlete ait orta öğretim kurumlarında eğitim gördünüz. Şimdi de devlete ait bir Yüksek Öğretim Kurumundan mezun oluyorsunuz. Tüm eğitim yaşamınız boyunca devletin devletin eğitim kadrosu tarafından sizlere en iyi şekilde eğitim-öğretim verilmeye çalışıldı. Yani ülkemizin geleceği olan, Büyük Atatürk’ün işaret ettiği gibi, ülkemizi çağdaş medeniyet düzeyine yükseltecek siz gençlerin yetişmesinde, devlet ve millet olarak, tüm imkanlar sunulmaya çalışıldı. Devlete ve Türk Milletine borçlandınız. Şimdi bu borcunuzu ödeme zamanı geldi. Bundan sonraki yaşamınızda kamu veya özel sektörde çalışarak borcunuzu ödeyeceksiniz. Çalışma yaşamınızda çalışırken, doğruluktan, adaletten ve insana saygıdan asla taviz vermeyin” dedi.
Okulu müdürünün konuşmasından sonra dönem birincileri kürsüye davet edilerek diplomaları Garnizon Komutanı, Belediye başkan yardımcısı, Okul Müdürü, İlçe Emniyet müdürleri tarafından verildi.
Pamukova Meslek Yüksek Okulu bölümlerinin dönem birincileri şöyle:
1-Süt ve Süt Ürünleri Teknolojileri dönem birincisi Seda Karakaş.
2-Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı birincisi Ayşegül Demir.
3-Meyve Sebze İşletme Teknolojileri Programı birincisi Pelin Tunce
4-Dış Ticaret Program birincisi Gamze Cevale Divan
5-Pazarlama Programı birincisi Hakan Kuzu
6-İşletme Yönetimi Programı birincisi Gözde Avcu
7-Gıda Teknolojileri Programı birincisi Elif Etçi
Diploma töreninden sonra kürsü önüne gelen veliler ve öğrenciler birlikte diploma töreni geleneğine uygun olarak kepler havaya fırlatıldı.
Töreninin renkli bölümü olan keplerin havaya fırlatılma sına velilerde katıldı. Bazı kepler ise okul önünde ki ağaçların dallarında takılı kaldı.
Kep töreninden sonra öğrenciler sevinçlerinden oynadılar ve horon çektiler.
Törenden sonra gecede yapılacak tören için okuldan ayrılındı.

PAMUKOVAHABER.COM TARAFINDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI İNDİREBİLİRSİNİZ
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2012, 00:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER