banner392

Köylülerin eylemi sona erdi.

Sakarya Geyve ilçesi sınırları içinde kalan Alifuatpaşa Yenimahalle (Düzakçaşehir) mahallesinde 10 numara yağ üretiyor diye Bayırakçaşehir köylüleri tarafından yapılan eylem Geyve kaymamı ve Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun un olay yerine gelmesi ile sona erdi.

Akşam saatlerinde başlayan eylem fabrika önünde başlamış fabrika yetkililerinin köylülerle görüşmemesi üzerine köylüler Geyve ve Pamukova kaymakamlarını istemişti.
İlk gelen Geyve Kaymakamı İdris Akbıyık köylülerle görüştü. Köylüler Kaymakam İdris Akbıyık Konuştuğu sıralarda Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun da olay yerine geldi. Geyve Kaymakamı köylülere hitaben konuşma yaptı.
Akbıyık; “Problemi ben biliyorum. Bayanlara özellikle söyleyeyim. Geçen yıl muhtarla ve biri iki arkadaşla görüştük. Burayla ilgili işlemde yapıldı daha önce. Pamukova Kaymakamımız ilgileniyor. Bize gelen dilekçelerin hepsini biz yetkili yerlere ulaştırdık. Buranın ruhsatı oldu için kapatma yetkimiz yok. Çevre müdürlüğümüz gelip, burada zaman zaman denetimler yapıyor. Şimdi Pamukova kaymakamımız da bakacak gerekli cezayı yazacak. Bunun dışında ruhsatlı olduğu için fazla bir şey yapamıyoruz. Ne yapılabilir? Zararınız karşılanabilir. Yasal yollara başvurabilir siniz” dedi.
Vatandaşlar ise; “Kaymakam bey yemek yiyemiyoruz. Bizim sağlığımıza zarar geliyor. Başka bir zararımız yok. Bağımız bahçemiz yok.” Dediler
Kaymakam ise gerekli işlemler için İl Çevre Müdürlüğü gerekli incelemeleri yapacaklar dedi.
Pamukova Kaymakamı ise vatandaşların istek ve taleplerini dinledikten sonra Geyve kaymakamı ile birlikte Vali beye olayı bildirmek için olay yerinden ayrıldı.
Vatandaşlar ise eyleme son verip evlerine dağıldılar.
Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2012, 02:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER