banner392

İstiklal Marşının 100. Yılında Pamukova’dan çok gür bir ses geldi.

İstiklal Marşı’nın 100.yılını kutlamak için Türkiye’nin 41 ilinden 41 öğrenci bir araya geldi. İstiklal Marşı’nın her satırını ayrı bir öğrenci okudu. Ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine minik yürekler marşın dizelerini vatan aşkıyla seslendirdi.

İstiklal Marşının 100. Yılında Pamukova’dan çok gür bir ses geldi.

İSTİKLAL MARŞININ 100.YILINA ÖZEL KLİP YAPTILAR

Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Şiirinin 12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de resmi İstiklal Marşı olarak kabul edildiği (bugün) 100. Yılında Ülke genelinde yapılan etkinliklere Sakarya Adına Pamukova Ertuğrul Gazi Ortaokulu Öğrencisi Şeyma Şenyeğit katıldı. Ve “Ben Sakaryayım” dedi. Yine İstiklal Marşıni okuyan Öğretmen Arif Bodur ise istikla Marşını Canlı Canlı okudu.  

TÜRKİYENİN HER İLİNDE ÖĞRENİLER BİRLİKTE SÖYLEDİLER

Bugün 41 Öğretmen, 2021 Yılı’nın “İstiklal Marşı Yılı” olarak ilan edilmesini de dikkate alarak ülke çocuklarını bir araya getirdiler. Pandemi dolayısıyla süren kısıtlamaları ihlal etmemeye de özen gösteren öğretmenler sosyal medyadan iletişime geçtiler. 41 değişik ilden 41 öğretmen birer öğrencisi ile projeye tereddütsüz ve coşkuyla katıldı.

Sakarya'yı ise temsilen Türkçe Öğretmeni Elif ALP'İN girişimiyle Sakarya/Pamukova Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencisi Şeyma YEĞİT katıldı.

Öğretmen ve öğrenciler “İstiklal Marşı Yılı” kutlamalarına yurdun değişik illerinden ses vererek katıldılar.

 

Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Bartın, Bilecik, Bingöl, Burdur, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu,  Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Uşak, Van, Yozgat ve Zonguldak’lı  öğrenciler illerini tanıtarak başladıkları klibin ilk bölümünü  “ Biz Türkiye’yiz”, “Biz Mehmet Akif’iz”, “ Biz Cepheden Aldığımız İlhamı Burada Yazarız”, “İstiklal Biziz” sözleriyle tamamladılar. Üzerlerinde Türk Bayrağı temalı kıyafetlerle İstiklal Marşı’nın dizelerini okudukları ikinci bölümde ise coşku ve izleyenleri duygulandıran yürekli okuyuşlar yer aldı.

12 Mart 2021 tarihinde kabul edilişinin 100. yılı kutlanacak olan İstiklal Marşı’nın özel klibi için illerin simgeleri önünde yapılan çekimler izleyenlere mini bir Türkiye Turu da yaptırdılar.

ÖĞRETMEN ARİF BODUR DA İSTİKLAL MARŞINI RUHUNA UYGUN SESLENDİRDİ.

İstiklal Marşı’nın 100.yılına ithafen Pamukova Ertuğrul Gazi Ortaokulu Öğretmeni Arif BODUR'UN önderliğinde İstiklal Marşı'nı dramatize ederek yaşayarak seslendirdi.

2021 yılının İstiklal Marşı ve Mehmet Akif yılı olması sebebiyle tüm yurtta ses getirecek, etkileyici bir video çekmek istediğini belirtti. Aynı okulda görev yapan Fen Bilgisi Öğretmeni Hakan ÜLKER'İ montaj Bilgisi ve Türkçe Öğretmeni Elif ALP'İN kurgusuyla böyle etkileyici bir klip meydana geldi.

İstiklal Marşı’nın ruhuna uygun şekilde video ve fotoğraflarla şiir desteklendi. Okul şartlarında telefonla çekilen video yeşil ekran uygulamasıyla kısıtlı imkanlar dahilinde yalpamsına rağmen çok beneni ile dnlendi ve videosu sosyal medya üzerinden de yayınlandı.

Pamukovahaber onalarak bizlerde Pamukova da yapılan bu güzel ekinli YuoTube sayfayarından yayınladık.

Emeği geçenleri kutluyoruz.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER