banner392

Pamukova da İlkbahar Mevsimi Böyle geliyor.

Doğada değişmeyen kurallar var. Değişmeyen 4 mevsim var. Değişmeyen gece gündüz var. Her birinde bir düzen ve sıra var. İşte mevsimlerdeki değişmeyen mevsim sırasındaki İlkbahar Mevsimine geldik. 3 cemre düştü ağaçlar çiçek açmaya başladı.

Pamukova da İlkbahar Mevsimi Böyle geliyor.

İŞTE DEĞİŞMEYEN 4 MEVSİM. İLKBAHAR, YAZ, SONBAHAR KIŞ

İlkbahar mevsimi 1 Mart tarihinde başlar ve 31 Mayıs tarihinde biter.

Yaz mevsimi 1 Haziran tarihinde başlar 30 Ağustos tarihinde ise mevsimsel olarak yaz mevsimi sona erer.

Sonbahar mevsimi ay ve gün olarak 1 Eylül’de başlar, 30 Kasım günü biter.

Kış mevsimi 1 Aralık tarihinde başlayıp 28 ya da 29 Şubat tarihinde biter.

Ülkemize birde iklimsel yapıya göre bakarsak. Bazı bölgelerimiz de bazı meyve ve sebzelerimiz daha güzel olurken, bazı bölgelerde ise başka tür meyve ve sebzelerimiz daha verimli olabilmekte.

Pamukova İlçemiz ise yarı Karasal İklim ve Karadeniz iklimi arasında kaldığı için o iklim özelleklerine göre de meyve ve sebze çeşitlerimiz yetişip yaşayabilmektedir.

Pamukova da ilkbaharla birlikte ilk çiçek açan meyveler genelde badem ağaçlarıdır. Badem ağçlarından sonra onların türünden olan erikler uyanır ve onlar çiçek açmaya başlarlar. Ayrıca bölgemizde yetişen Kızılcık türü ağaçlarda en erken çiçek açan meyve veren ağaçlarıdır.

En erken çiçek açan ve en son meyve veren ağaç olarak bilenen kızılcık ağacı ile ilgili bunun için çok fıkralar yazılmıştır.

Badem ve Erikler en arken açıp en erken meyve veren ağaçlardır. Badem ve eriklerden sonra Kirazlar, peşinden dutlar, peşinden armutlar, elmalar sırası ile gelir.

İşte bu günlerde ilk çiçek açan badem ve erikler güzel çiçeklerini açtılar. Güzel çeçiklere arılar misafir olmaya başladılar. Arılar da aynı zamanda ağaçlarden hem bal yapacak gidalaını alıyorlar. Onun yerine ağaçlara güzel meyve yapmaları için ayaklarına takılmış olan polenleri başka ağçalardaki çiçek tozlarını başka ağaçın çiçeği üzerine taşıyorlar ve ona meyve yapacak sibopları getirmiş oluyorlar. Bu şekilde yeni olacak erik gibi, armut gibi, kızılcık gibi meyvenin çağlasını döllemiş oluyorlar.

İşte bu düzen içende bu günler İlkbaharın güzel görüntülerini hep birlikte görüyoruz.

Sakarya da Sokak ve caddeler üzerinde açmış güzel ağaçlar bembe çiçeleri ile badem ve erik türü meyvelerin üzerinden vız vız sesleri ile arılar baharın güzel günlerini bizlere yaşatıyorlar.

Pamkuova’da da badem ağaçları ise çiçeklerini dökmeye ve yerine meyveleri çağlalarını göstermeye başladılar. Peşinden ilkbahar meyvesi yeşil erikler yakında Pazar tezgahlarıda görümye başlayacaktır. Belkide en dikkat çekecek ilkbahar mevsiminin ilk meyvesi yeşil erik küçük kaplar içinde gram olarak satıldığı ve üzerinde yazılan çok yüksek çağla erik fiyatları ile gazetelerde manset haberler olarak geçecektir.

Bizde bugün güzel erek ve badem ağaçların görüntülerini sizlerle paylaşıyoruz

İSTE PAMUKOVA VE SAKARYA’DAN GÜZEL GÖRÜNTÜLER.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER