banner392

Kadınlar İstanbul Sözleşmesinin feshini yok hükmünde gördüler.

Tüm Yurtta olduğu gibi Sakarya’da da kadınlar Feshedilen sözleşmeye tepki olarak sokaklara çıktılar.

Kadınlar İstanbul Sözleşmesinin feshini yok hükmünde gördüler.

CHP li kadınlar bira araya gelernek Cumhurbaşkanı tarafından gece yarısı İstanbul Sözleşmesini feshettim dediği kararı yok hükmünde olarak değerlendiler ve basın açıklaması yaptılar.

CHP Sakarya Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu Sabah saatlerinde Canlı Yayın üzerinden ülke genelindeki CHP li kadınların yaptıkları açaklamanın benzerini canlı olarak yaptı.

Pamukova da ise CHP Kadın Kolları Başkanı Aslı Şengül de basın açıklamasını canlı yayından yaptı.

Azize Çeroğulu ile birlikte kadınlar canlı yayın üzerinrden Sözleşmeyi kabul etmediklerini söylediler.

Ülke adına karanlık bir güne uyandık. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşesi tek adam tarafından feshedildi. Bu karla koruma kararlına rağmen en güvenli alan olan evlerinde hatta sokak ortasıda katledilen binlerce kadın, bir kez daha öldürülmüştür.

42 milyon kadının hakkı elinden alınmıştır. Recep Tayip Erdoğan tarafını bir kez daha belli ederek kadınların yaşam hakkına sahip çıkan İstanbul Sözleşmesine destek çkacağına zalimlerin yanında saf tutmuştur.

Türkiyenin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmes için devlete sorumluluk yüklemektedir. Psikolojik şiddet israrlı takip, fiziksel şiddet, zorla evlendirme cinsel ve ekeonomik şiddet de dahil olmak üzere kadınları her türlü şiddetten koruyan en kapsamlı stratejidir.

Şimdi AKP hükümetine soruyoruz:

Bu sözleşmeşmenin neyinden rahatsız oldunuz? Kadını yok sayan düzen doğan kadına yönelik şiddetin ateşini aramak şahsı hükümetin haddi değildir. Kadına karşı şiddet vakalarına karşı yaşanacak şiddet vakalarına karşı vebali İstanbul Sözleşmesini feşhedenlerin boynundadır.

Haksız, hukuksuz adaletsiz uygulamalar durmuyor.

Dün gece TBMM ne bir darbe daha yapıldı ve kadınların uzun mücadeleler sonucu elde ettikleri kazanımlar heba edildi. Evrensel değerlerinden uzaklaştırıldı.

Mecliste oybirliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesi Milletin iradesi yok sayılarak feshedilemez. İrsan Hakları Temel Hak ve Özgürlükler alanındaki sözleşmeler Türkiye Büyük Millet Meclis kararıyla, yani kanunla alınır.

Bu karar açıkça Anasayamızı da yok saymaktadır. Kadın cinaletleri politiktir. Biz Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi e Hukuku yok sayarak aldığı İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararını tanımıyoruz. Tanımayacağız….

AÇIKLAMANIN TAMANI İZLEMLEMEK VE DİNLEMEK İÇİN ALTTAKİ FİLME TİKLAYIN.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER