Cumhuriyet mahallesinde iki yıl önce yapılan hükümet konağının çarşıya uzak olması nedeniyle işleri olan vatandaşlar kurumlar arasında memik dokuyor.
Çarşı merkezinden 1 km uzaklıkta olan hükümet konağında işi olan bir vatandaş dilekçesi elinde önce kaymakamlığı gidiyor. Eğer eğitimle ilgili bir talebi varsa kaymakamlık onayından sonra çarşıya 1km yürüyerek geliyor. Milli Eğitim de işini görmeye çalışıyor. Milli Eğitim de ise vatandaşı bir okula gönderiyorlar. Okulda bir diploma sureti alması gerekiyorsa pul almak için çarşıya kırtasiyeye geliyor. Kırtasiye ye para ödemek için bankaya para almaya gidiyor. Yeniden okula gidiyor. Okuldan suret alıp çarşıya Milli Eğitim müdürlüğüne onay için geliyor. Eğer müdür yerinde ise imzasını alıp evine gidebiliyor.
Mal müdürlüğü ile işi olan bir vatandaş önce Cumhuriyet Mahallesine kaymakamlığı dilekçe için gidiyor. Kaymakam onayından sonra aynı binada bulunan Mal Müdürlüğüne geçiyor. Mal Müdürlüğü taşınmaz malın borcunu çıkarıyor. Vatandaş cebine bakıyor parası çıkışmıyor. 1 km uzaklıktaki çarşıya bankaya para almak için gidiyor. Parayı alıp tekrar 1 km uzaklıktaki Hükümet konağındaki Mal Müdürlüğüne gidiyor. Mal Müdürlüğünde işini bitirip taksiye binip çarşıya geliyor, ordan da evine gidiyor.
Düğün yapacak bir vatandaş önce Cumhuriyet Mahallesinde Kayamakamlığa gidiyor, dilekçe veriyor. Onaydan sonra çarşıya Emniyet Müdürlüğüne gelip dilekçesini veriyor.
Eğer köyde düğün yapacaksa 1 km daha gidip Jandarma karakoluna gidiyor dilekçesini veriyor. (tabi dilekçe yazmasını bilmiyorsa çarşıya gelip orda bir bilene dilekçesini yazdırıyor.)
Bir köylü ziraatle işi varsa önce Kaymakamlığa gidiyor. Dilekçesini veriyor. Onaydan sonra İlçe Tarım Müdürlüğüne (Sanayi çarşısında) gidiyor. İlaç verilecekse parası yoksa yeniden çarşıya gidiyor. Parasını çarşıda bankaların birinden çekip yeniden İlçe Tarım Müdürlüğüne gidiyor. Evine gelmek için araba arıyor taksiye biniyor evine gidiyor.
KURUMLAR NASIL TOPLANTI YAPIYOR?
İlçe kurumları bir araya gelip toplanacaksa, Her kuruma kaymakamlık telefon ediyor, ya da bir hafta önce davet gönderiyor. Davetiye yi dağıtmak için bir görevli kilometrelerce uçaktaki kurumlara gidiyor, davetiyeleri dağıtıyor. Toplantı günü kurum yetkilileri altlarında resmi arabalarla Cumhuriyet Mahallesinde Hükümet Konağındaki toplantıya katılmak için şoförleri ile birlikte hükümet konağına gidiyorlar. Şoförler amirleri toplantı yaparken bir yerlerde zaman geçirmeye çalışıyor. Ancak mahallede zaman geçirecek yerleri olmadağı için sığınacak bir kurum bulup oralarda oyalanıyorlar.
HÜKÜMET KONAĞINDA ÇALIŞANLAR BİSİKLETLE GİDİP-GELİYORLAR
Merkezden uzak Cumhuriyet mahallesindeki Hükümet konağı içinde çalışan memurların bir kısmı evlerine bisikletle gidip geliyorlar. Bahçe de onlarca bisikler veya motorbisiklet var.
HER GÜN ONLARCA EVRAK İMZAYA GİDİYOR
Her mahalleye dağılmış kurumların resmi evrakları günde birkaç defa kaymakam onayına imza için götürülüyor. Bazı kurumlar bunun için araç tahsis etmiş gibiler.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ CUMHURİYETİ
Hükümet konağında olması gereken ön önemli kurumlardan biri Milli Eğitim Müdürlüğü olduğu halde. Çarşı içinde müstakil bir binada tek başına hizmet veriyor. Okul sıkıntısı çekilen ilçede İlçe Milli Eğitim binası Ana okulu olarak kullanılabilir. Ancak şimdilik bu bina İlçe Milli Eğitim müdürlüğünün hizmetinde. Pamukovalılar bu kurumların ne zaman birleştirileceğini merak ediyorlar.
Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2010, 23:31
Haberleri neye göre yapıyorsunuz anlamıyorum. Bir hafta önce diğer haber sitesinde yayınlanan bir haberden sonra bakımsız bir çocuk parkı 1 günde bakım yapılarak kullanılabilecek duruma getirildi. Demek ki haber gerçekti ve işe yaradı.
ama bu haber ne işe yarar vatandaşa faydası nedir. bu haber yapıldı diye hükümet konağı merkezemi taşıncak. ...
hükümet konağında yer varmı acaba; milli eğitim müdürlüğü için, bunu araştırıp yayaınlayınız.
2. bir konu şuana kadar 2 haber sitesi de milli eğitim