banner392

Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6. Ayak yarışması yapıldı

Otomobil Sporları Federasyonu (Tosfed) ve Sakarya Otomobil Sporları ve Off-Road Kulübü (SOSDER) işbirliğiyle Pamukova Hayrettin ile Çilekli köyü etabında düzenlen 6. Ayak yarışında pilotlar kıyasıya yarıştılar.

Türkiye Tırmanma Şampiyonası 6. Ayak yarışması yapıldı
Dört katagoride, pilotlar motor güçleri ve araç tiplerine göre yarıştılar.
Sabah saatlerinde Hayrettin de köprü de start alınarak alana görevliler tarafından start yazısı asıldı ve Hayrettin köyü Çilekli arasındakı zorlu etap trafiğe kapatıldı. Pilotlar çilekli Orman Deposuna deneme yarışı yaptılar. Yolun öğrenilmesi için yapılan deneme çıkışlarında bir araç sprit attı. Bir araç ta çamura saplandı. Ancak araçlar Pumukova Söforler Odası’nın çekicisi ile kurtarıldı.
 
Öğleden sonra saat 14.00 te start alan 4 katogorideki 6. Ayak yarışında pilotlar yarışları kazasız tamamladılar.
 
Vatandaşların da ilgi ile izledikleri Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nı Pamukova Kaymakamı Tuncay Dursun da izledi.
 
Pamukova Tırmanma yarışmaları bitiminden sonra Pamukova belediye parkı alanında düzenlenen bir törenle sporculara ödülleri verildi.
 
Dört grupta yapılan Tırmanma yarışmaları;
1.Grubunda Taner Canbolat Peugeot 106 marka otomobili ile 05.34:65 saniye ile birinci, Yaşar Abay ise Fiat Palio marka arabası ile 06.21:04 saniye ile ikinci oldu.
 
2.Grupta ise Cem Şit Opel Astra marka arabası ile 05.41:90 saniye ile 1. Oldu.
 
3.Grupta ise A. Alkan Erdem Fiat Punto s 1600 marka aracı ile 05.12:89 saniye ile birinci olurken, Burhan Anayurt Peugeot 106 GTİ marka arabasa ile 06.10:23 saniye ile ikinci oldu.
 
4.Grupta araç olmadığı için
5.Grupta yapılan 4.üncü yarışmada
M. Arslan Acar Renault Clio Maxı marka arabası ile 05.13:52 saniyede binici olurken, aynı gurupta yarışan Tek bayan yarışçı Simin Sıçakçıoğlu Ford Resta ST marka arabası ile 05.49:73 saniye ile ikinci geldi.


 
Sporculara belediye parkında düzenlenen törende ödülleri verildi. 1. Gelen pilatlora Pamukova kaymakamı Tuncay Dursun, ikinci gelenlere belediye Başkanı adına Nuri Öztürk ve Tosef, Sosder yetkilileri kupalarını verdiler.
 
Ayrıca Pamukova da Off-Roat sporlarına gösterilen ilgi ve destekten dolayı Kaymakamlıga, Belediye başakanlığına teşekkür plaketleri verildi.
 
Tören de bir konuşma yapan Kaymakam Tuncay Dursun:
 
“Bugün Pamukova ya teşrif eden tüm sporcularımıza, resmi görevlilerimize, sivil toplum mensuplarımıza, emeği geçen kamu görevlilerine, herkese çok teşekür ediyorum. Gelecek yıl inşallah Pamukovada ki yarışmalarımızı daha güzel şartlarda gerçekleştirmek için biz üzerimize düşeni belediyemizle tüm kamu görevlileri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapmaya hazırız. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birinci, ikinci, üçüncü olan, olmayan herkese bütün sporcularımızı tebrik ediyorum. Sağolsunlar, Varolsunlar. Yarışmaya ilgi gösteren bu soğuk günde onlara da bir kez daha büyük teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolsunlar Varolsunlar” dedi.
 
Törenden sonra Yarış araçları ve konuklar Pamukova dan ayrıldılar.

   
Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2011, 00:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER