banner392

Pamukova’da yeni açılacak Taş Ocağı talebi Ret edildi.

Pamukova Karapınar Mahallesinde var olan Taş ocağına ek yeni bir Taş ocağı açma talebine karşı Pamukova Belediyesi tarafından İdare Mahkemesine açılan İptal davasında Sakarya 2. İdare Mahkemesi “Çed Gerekli değildir” talebine karşı iptal dedi.

Pamukova’da yeni açılacak Taş Ocağı talebi Ret edildi.

Pamukova Ağaççılar ve Karapınar Mahallesi sınırları içinde açılmış olan ve mahalle haklı tarafından tarım bölgelerine ocakların zarar verdiği ve bölgelerinde genelde Zeytin Ağaçlarının var oluşundan dolayı zarar gördüklerini söyleyen ve 2. Bir Taş Ocağı talebine karşı şikayetlerini birçok yere ileten vatandaşların istekleri doğrultusunda Mahkemeye giden belediyenin talebi doğrultusunda iptal kararı çıktı.

SONUCU BELEDİYE BAŞKANI DUYURDU

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün bugün sosyal paylaşım sitesi üzerinden Pamukova Taş Ocaklarına karşı açmış oldukları davadan çıkan sonucu duyurdu.

Güven Ovün:

“Göreve ilk geldiğimizde sorun olarak karşımıza çıkan Ağaççılar mahallemizde açılacak olan taş ocağının çevreye vereceği zararı düşünerek yürütmenin durdurulması için hukuk yoluna başvurmuştuk. İlgili firmanın aldığı “ÇED gerekli değildir” raporu Sakarya 2.İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir. Bu kararla taş ocağının açılmama ihtimali daha da güçlenmiştir. Bizler bu güzel ilçemiz için daha önce de söz verdiğimiz gibi gecemizi gündüzümüze katmaya, canla başla çalışmaya devam edeceğiz.”Hayırlı olsun Pamukova” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 23:05

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER