banner392

Sakarya CHP’de Ecevit Dönemi başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurul sonunda yapılan başkanlık seçimi oylamasında Ecevit Keleş 133 delegenin oyunu alarak yeni başkan oldu.

Sakarya CHP’de Ecevit Dönemi başladı.

ECEVİT KELEŞ DÖNEMİ BAŞLADI

Daha önce bir dönem İl Başkanlığı yapan Ecevit Keleş ikinci defa İl Başkanı oldu. Başkanlık yarışında önceki başkan Erdoğan Isır ve Reyhan Şahin ile yarışan Ecevit Keleş 133 oy aldı. Reyhan Şahin 103 oy alırken Erdoğan Isır 92 oy aldı.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ DEDİLER.

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Genel Kurulu seçim sonuçları dün gece geç saatlere kadar devam etti.

Gece 22,00 suları delegelerinin kullandıkları oyların sayım sonuçları öğrenildiğinde bazı yerel gazeteler seçim sonucunu manşetlerine giremediler. İnternet sitelerinden önce Sosyal Paylaşım sitelerinde Ecevit Keleş’in kazandığı duyuruldu.

ATATÜRK SPOR SALONU CHP KONGRESİNE TANIK OLDU.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Genel Kurulunu Sakarya da (genelde siyasi Partilerin ve büyük toplantıların yapıldı) Atatürk Kültür Salonunda gerçekleştirdi. Seçim günü ilçelerden de katılacaklara otobüsler kaldırıldı. Saat 12.00 da başlayan Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Genel kurul Başkanlığı teşekkülünden sonra başlandı.

Divan Başkanlığına CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl seçildi.

Bingöl, Divanı teşekkül ettikten sonra konuşma yaptı. Konuşmasında İktidarı eleştirdi.

‘Arifiye'deki Tank Palet Fabrikasının işletme hakkının BMC'ye devredilmesi, Kızılay'dan Ensar Vakfına yardım devri, 15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Şehit olanların aileleri ve gaziler için toplanan yardımların ortada olmaması üzerinden iktidarı eleştirdi. Bingöl, ‘18 yıldır bu iktidar, bu ülkeyi yönetenler tümüyle yolsuzluk bataklığına batmış durumdalar’ dedi.

İl Başkanı Erdoğan Isır'ın dün dile getirdiği 'çarşaf liste' önerisi divana sunuldu. Oy birliği ile çarşaf liste kararı alındı

İlk başkan adaylarının konuşma sırası için kura çekildi. Çekilen kura sonucu ilk konuşmayı avukat Reyhan Şahin yapacak. İkinci konuşma Ecevit Keleş ve üçüncü konuşma ise Erdoğan Isır oldu.

REYHAN ŞAHİN KONUŞTU

“Bu ülke saraydan değil T.B.M.M den yönetilmeli” dedi.

"Son bir yılda 300 bin vatandaşımız işsiz kaldı. Milyonerler ise yüzde 25 arttı. Bu ülke saraydan değil millet meclisinden yönetilmeli. İşimiz kolay değil ama umudumuz ve inancımız var. Biz hep birlikte cumhuriyet halk partisini iktidar yaparız. Sakarya'da kalıcı bir başarı hikaye yazacağız. Sakarya'da sadece cumhuriyet halk partisi örgütü vardır," dedi.

ECEVİT KELEŞ KONUŞTU

“Sokak sokak çalışacağım. Tüm üyelerimiz birbirini tanıyacak” dedi

Ecevit Keleş, sokak sokak çalışma yaparak partilerinin çalışmalarını anlatacaklarını söyledi.
Keleş; "Bütün il, ilçe yöneticileri, üyeler birbirini tanıyacak. Bununla ilgili kapsamlı bir çalışma yapacağız" dedi.
"Görevim sürecinde, istifa etmeyeceğim. Herhangi bir genel seçim ya da belediye seçiminde görevimden ayrılmayacağım. Sadece Sakarya'nın değil, Türkiye'nin geleceği için oy kullanacaksınız" dedi

ERDOĞAN ISIR KONUŞTU

“ Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

2017'de bir söz vermiştim size 2020 çarşaf liste olacak demiştim. İlçe başkanlarımız da delege istiyorsa emirdir dediler. Bugün çarşaf listeyle yapıyoruz. Artık düğün salonlarında kongre yapmayacağız demiştik. Bizi Ankara'da temsil eden Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç'un katkılarıyla Türkiye'ye örnek bir il binası kazandık. Bina 10 gün önce bitti, birkaç rötuşlar kaldı. Arkadaşlar dedi ki geçelim hayır dedim. Yeni il binasının anahtarını divan başkanına verdik. Dedik ki yeni seçilen başkan 16 Şubatta yeni parti binasının kapısını açsın,” dedi.

‘ENGİN ÖZKOÇ CHP Yİ BİZ NAMERT’E MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ’ DEDİ

Özkoç, “Cumhuriyet Halk Partisi çoluk çocuğun oyuncağı değil. Cumhuriyet Halk Partisi dünün siyasi partisi değil. Sizler yokken, bizler yokken CHP Sakarya örgütünde Ayhan Mutan'lar vardı, Selçuk Gedikli'ler vardı, Ünal Ozan'lar vardı. Onlar CHP'yi namert’e muhtaç etmediler. Biz de etmeyeceğiz,”dedi.

CHP Sakarya kongresinde konuşmalardan sonra bir süre mola verildi. Aradan sonra Partililere ve gelen konuklar Kültür Salonu önünde sohbetler ettiler kongre heyecanını paylaştılar. Başkan adayları ile hatıra fotoğrafları çektirenler yanında Milletvekilleri ile de fotoğraflar çektirenler oldu.

Başkanlık seçimi öncesi Divan kurulu çarşaf listede adı geçen adayları sesli olarak duyurdu.

SEÇİM GEÇ SAATLERE KADAR DEVAM ETTİ.

Chp Sakarya Olağan Genel Kurulunda yeni yönetim başkanı ve yönetim kurulu üyeliklerinin seçim yapıldı. Saat. 22.00 ye kadar devam eden sandık ta oy kullanma ve oy sayı sonunda CHP Sakarya İl Başkanlığı yarışına giren 3 adaydan biri ola Ecevit Keleş 133 oyla seçimi kazanan başkan oldu.

SEÇİM SONUNDA İL YÖNETİM KURULU LİSTESİ ŞÖYLE OLUŞTU.

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER