banner392

Ahmet Şen, 'Pamukovalılar Tarımsal Kalkınma Projeleri istiyor'

Saadet Partisi Pamukova İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Şen İl Genel Meclisi toplantısında yaptığı konuşma Pamukova için gerekli olan Tarımsal Kalkınma Projelerini anlatı

Ahmet Şen, 'Pamukovalılar Tarımsal Kalkınma Projeleri istiyor'

Toplantı başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı ise Ahmet Şen’in projelerine destek sözü verdi.

İŞTE AHMET ŞEN’İN KONUŞMASININ TAMAMI

Konuşmasına Ahmet Şen Birlik ve beraberlik mesajları vererek başladığı konuşmasının başında Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerde hayatlarını kaybedenler ile Şehitlere başsağlığı diledi.

 “Allah bir daha bizlere böyle acı günler yaşatmasın. Allah birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korusun” dedi.

Saadet Partisi adına konuşan İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Şen Sakarya da İl Genel Meclisi Salonunda şunları söyledi.

“Sakarya da Pamukova denildiğinde ilk akla gelen tarımdır. Çünkü Pamukova Türkiye’nin verimli topraklarına, verimli iklimine sahip içinden karayolu, demiryolu ağı geçen nadir ilçelerden birisidir. 4 Kasım 2019 tarihinde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar Sakarya ziyaretinde aynen şunları söylüyor. “Yapmış olduğumuz araştırma ve incelemelerde Türkiye’nin en verimli toprakları Pamukova’dadır; Ancak biz bu toprakları bugüne kadar ihmal ettik. Bundan sonra gerekli olan çalışmaları ve projeleri yapmak zorundayız,” diyor.

‘PAMUKOVALILAR TARIMSAL PROJELER İSTİYOR’

Bizde Saadet Partisi olarak, bütün siyasi partileri kurumları, dernekleri, vakıfları ve çiftçilerimizi sık sık ziyaret ederek karşılıklı fikir alış-verişinde bulunuyoruz. Bu ziyaretlerden sonra ortaya çıkan ve gelen talepler bir an önce tarımsal projelerin yapılması yönündedir.

Peki, Pamukova da nasıl bir proje yapılacak, Pamukova’nın 1.5 km dışında Bilecik Yolu istikametinde Pamukova Üreticiler Birliğine ait olana yerin belediye bünyesine geçirilerek daha aktif hale getirmek için çalışmalar yapılması,

Peki; Burada ne yapılacak, 1-Aynı alan içinde açık Pazar, 2-Aynı alan içinde soğuk hava depoları, 3-Aynı alan içinde depolama ve ambalaj tesisleri yapılacak. Eğer bunları yaptığımızda açık pazara her yerden üreticiler gelir. Çiftçiler orada fiyatta anlaşacak. Pazara girecek parasını nakit olarak alacak. Bu sistemde satışlarda yüzde doksan nakit olarak yapılıyor. Oysa şu anda yapılan satışların birçoğu açık hesapla yapılıyor. Böyle satışla alıcılar fiyatları istedikleri gibi belirliyorlar. Bundan dolayı birçok çiftçinin parası ödenmiyor. Çekleri karşılıksız çıkıyor. Bu durumda çiftçilerimiz çok zarar ediyorlar. Eğer biz bu projeyi hayat geçirirsek, üründe katile artacak. Fiyatta istikrar olacak ve ödemelerde sıkıntılar yaşanmayacak. Ekonomik anlamda da Pamukova ve Sakarya ya da büyük değer katacak istihdam sağlayacak büyük bir sektör olarak geri değer olarak gelecek.

 

Diğer bir sorun ise çiftçilerimiz Tarımsal sulamadaki fiyatlardan pek memnun değiller.  Pamukova’daki tarım arazilerinin bir kısmı cazibeli su ile sulanıyorlar, bur kısmı da pompalarla kanallara su basılarak sulanıyorlar. Burada elektrik tüketiminden dolayı maliyetleri arttırmaktadır. Bu konuda neler yapılabilir?

Ahiler Sulama Barajı Projesi vardı. Bu durduruldu. Ahilerdeki bu projenin acilen yapılması gerekiyor. Çünkü O kadar büyük arazı hiç elektrik harcanmadan sulanacak. Ahiler Barajı suyu 2 yerde kullanılacak 1-Tarımsal sulamada, 2-İçme suyu olarak kullanılacak. Bu Projelerin bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz, dedi.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bunları yapacağından eminiz çünkü başkanımız kendisi Pamukovalıdır. Kendisi tarıma sevdalı” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Projelerin yapılması için gerekli çalışmaları yapacaklarına söz verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2020, 19:47

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER