banner392

Pamukova’da İstiklal Marşı söylenirken Bayrağı yarıya kim indirdi?

10 Kasım 2022 Yılında Perşembe günü Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu lideri Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 84. yılı anma törenleri sırasında Tamda Bağımsızlığımızın timsali olan Al Kırmızı Bayrağımızın yarıya indirildiğini gören İlçe Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’un uyarması ile olay ortaya çıkıyor. Pamukovahaber kameralarına takılan bu bayrak olayı. Gerçekten de çok düşündürücü bir olay.

Pamukova’da İstiklal Marşı söylenirken Bayrağı yarıya kim indirdi?

Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasından itibaren Yasalarla bayrağın korunması belli bir kurala bağlanmışken T. C kuruluşunun 100. yılına yaklaştığımız bu yıllarda okullarda Bayrakların korunması saklanması ile ilgili bilgileri biz öğrencelerimize öğretemedik mi?

Pamukova meydanında yapılan törendeki gibi 10 Kasım Günü sabah saatlerinde başlayan ve 9.05 geçe Ulu Önder Atatürk’ün ölümün 84. Yılında ve 5 dakikalık saygı duruşu sonrası İstiklal Marşının okunmaya başlaması ile bayrağıda indirmeye balayan gönderin başındakı görevliler bu olayı bilmiyormuydu? Yoksa kasıt mı olmuştu onu bilmiyoruz. Ancak tam o anlarda basın olarak görevini yapan Pamukovahaber kameralarımaza Kaymakam Bey in uyarısı gelidiğini görüyoruz.

Kaymakam Mustafa Ünlusoy: Yanına görevlileri çağrıyor ve uyarıyor. “Bayrak töreni sırasında İstiklal Marşı Söylenirken Barak gönrderden inmez bunu bilmiyor musunuz” diyor.

Başka yerel basın temsilcileri de çekim yaptıları halde bu olayı göremiyorlar. Ancak Pamukova’nin ilk kurulan haber sitesi kamerası bu olayı görüyor ve gazetecilik görevini yerine getiriyor.

10 KASIM GÜNÜ ATASINI ANAN VE ONUN İÇİN HEP BİRLİKTE KALP ATIŞLARI SESİ DUYULAN TÜRK MİLLETİN BUGÜN DERS ALDIĞI GÜNDÜR.

Bugün onu arıyoruz ve törnlede görüleeği gibi gençe yaşlığı unun için ağlıyor, onu anıyor ve onu seviyor. Hala dün gibi onu istiyor onun yolundan gidiyor.

İŞTE DÜNKÜ BİR HATA VEYAT KASIT

İŞTE BUDA DÜN GURUR VERİCİ BİR SAYĞI DURUŞU ÖRNEĞİ

Genc yaşyı, Çoçuk hepimiz onun için Saat: 9.u 5 geçe nefesimizi tutub onu dinledik onu andık.

Mehmet Yavuz  

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 16:33

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER