banner392

Kılıçdaroğlu Mecliste Saldırıya Uğradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısı öncesi Meclis’te yumruklu saldırıya uğradı.

Kılıçdaroğlu Mecliste Saldırıya Uğradı

Kılıçdaroğlu grup toplantısı salonuna girmek üzere hareket ettiği sırada, Orhan Ö. isimli bir şahıs saldırıda bulundu. Yumruk darbesi Kılıçdaroğlu’nun sol gözünün altına geldi ve Kılıçdaroğlu’nun gözlüğü kırıldı. Kılıçdaroğlu’nun özel koruması, saldırganı yere yatırarak etkisiz hale getirdi. O sırada büyük bir hengame yaşandı ve partililerin saldırgana müdahale ettiği görüldü.

 

Saldırıda bulunan 30′lu yaşlardaki şahıs, BDP kulis salonundan alınarak dışarıya çıkarıldı ve gözaltına alındı. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, saldırının BDP ile ilgisi olmadığını belirtti. BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise “Ben Genel Başkanla merhabalaştım o arada saldırı gerçekleşti. Bizim gurubumuzdan çıkan biri değil. Tahmin ediyorum kendi iç meseleleri, ben tanımıyorum, bilmiyorum” dedi. 

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu grup toplantısının başlangıcında saldırıyla ilgili açıklamada bulundu ve “Herkesi sükunete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle dolu. Bu CHP’ye yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü’ye de taş atıldı, kafası yarıldı. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar, şiddet bizi engelleyemez. Biz kimsenin önünde diz çökmemiş, yedi düvele karşı mücadele etmiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle bir yumruk atacaklar, biz geri adım atacağız, olmaz. Asla geri adım atmayacağız” dedi.



Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2014, 03:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER