banner392

Havayi fişek fabrikasındaki patlama Geyvelileri sokağa döktü.

Bugün saat 14.20 de Geyve de Havayi fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu fabrikaya yakın evlerde büyük maddi hasar meydana getirdi.

Havayi fişek fabrikasındaki patlama Geyvelileri sokağa döktü.

Patlamanın duyulmasından sonra olay yerine gelen çok sayıda ambulans ve itfaiye araçları yangına müdahale ettiler. Patlamadan sonra çıkan yangın sonucu fabrikanın büyük bölümü tamamen yandı. Olayın duyulmasından sonra Geyve liler olay yerine akın ettiler. Fabrikada kimyasal maddeler bulunması, yeniden meydana gelebilecek patlama endişesine karşı güvenlik güçleri önlem aldılar, olay yerine bir süre vatandaşlar sokulmadı.

Daha önceki yıllarda da meydana gelen patlayan fabrikanın yerleşim yerine yakın olmasından şikayetçi olan vatandaşlar bölgeye gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük’e şikayette bulundular.

Vali nin olay yerine gelmesinden sonra patlama sonucu meydana gelen 8 yaralı oluduğu öğrenildi. Hafta sonu olması büyük bir faciayı önlemişti. Maddi hasar olarak büyük kayıp olduğu gözle görülür durumdaydı.

Geyve nin batı bölgesinde yerleşim alanına yakın Havayi fişek fabrikasından başka tekstil fabrikaları da vardı. Özellikle bazı fabrikaların akıntıları vatandaşların tepkisine de neden oldu. Sakarya nehrine doğru akan pis koku salan derede vatandaşlar tarafından gündeme getirildi.

Bölgeye yakın İnciksu mahallesi sakinleri evlerinde meydana gelen hasarları basınla paylaştılar. Bazı evlerde camlar tamamen kırılmış, hatta duvarlar da çökmeler olmuştu.

Yaklaşık 15 yıl önce kurulan bu fabrikanın sık sık meydana gelen patlamaları yüzünden şikayetleri olduklarını ifade edenler, Havayı fişek denemesi yapıldığını bunun için sık sık patlamalar olduğunu dile getirip, Fabrikayı istemediklerini şikayet ediyorlardı.

Fabrika ile mahalle arasında tek geçiş yolu olan İnciksu Mahalle sakinleri olay yerinden dönecek olan vali beye şikayelerini ilitmek için toplandılar. Bir süre sonra kalabalık olan vatandaşlar vali beyin yolu üzerinde durarak gelişinde durdurup isteklerini ilettiler. Kalabalık adına mahalle muhtarı isteklerini anlatı ve patmala sonunda zarar gören bir ev vali ye gösterildi. Evin içine kadar giren Vali Mustafa Büyük şu an fabrikanın hizmetinin durduğunu ve mahallelilerin şikayetlerini anladığını ifade ederek yardımcı olma sözü verdi.

Vali nin alandan ayrılmasından sonra mahalle sakinleri kameralara tepkilerini anlattılar.

İŞTE HAVAYİ FİŞEK FABRİKASINDA MEYDANA GELEN PATLAMA VE SONRASI 

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2013, 10:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali kuloglu
ali kuloglu - 11 yıl Önce

tüm geyveli kardeşlerimıze geçmiş olsun allah beterinde korusun gökgöz köyunde ki isyerimizden sarsintiyi hissettik deprem oluyor sandik çok büyük geçmis olsun

SIRADAKİ HABER