banner392

Pamukova, Geyve derken Ayva Erzurumlu çıktı.

Uzun yıllardır Marmara Bölgesinde Eşme Ayvası olarak bilinen ve Pamukova Geyve arasında benim-senin tartışması çıkarırken en güzel Ayva meğer Erzurum da oluyor muştu.

Pamukova, Geyve derken Ayva Erzurumlu çıktı.

Erzurum Oltu Çengelli köyünde bir vatandaşın bahçesine diktiği Ayva öyle güzel oldu ki. Görenler oluşuna yiyenlerde tadına doyamadıkmarını söylediler.

İstanbul da yaşayan yunus Emre Yeşilyurt yaz tatili için gittiği baba evi bahçelerinde farklı bir meyve olarak gördüğü Ayva ağacının annesine ne zaman kimin diktiğini sordu. Annesi ise babasının emekli olduktan sonra bahçemize baban ayva fidanı dikmiş. Biz o fidanın büyüyüp meyve verdikten sonra Avya olduğunu anladık ve tadını ise çok sevdik. Şimdi de görüldüğü gibi bu senede meyve verdi. Bizde Erzurum da böylece Ayva olduğunu öğrenmiş olduk” dedi.

Tatile gittiğinde pamukovahaber.com sosyal paylaşım sitesinde Ayva görüntülerini paylaşan Yunus Emre Yeşilyurt. “Erzurum da bu güzel meyveyi bulanlar yetiştirsin. Bizim bahçemizde dut, kayısı, erik ve çeviz çeşitleri var. Bahçemizde şimdi de bir Ayva ağacımız oldu” diye bizlere yazdı.

“Bizde Pamukova ve Geyve’nin Ayva Yarışmasına artık Erzurum da katılsın. Bakalım kimin Ayvasının daha güzel Ayva Reçeli ve tatlısı olacak görelim” diyoruz.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 17:19

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER