banner392

Vatan Partisi kuruldu!

İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda Divan'a sunulan İşçi Partisi'nin adının Vatan Partisi olarak değiştirilmesi önerisi oy birliğiyle kabul edildi

'VATAN'da birleştik' diyen halkçılar, milliyetçiler, sosyalistler ve devrimciler bugün Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı'nda bir araya geldi. 

EMPERYALİZME ANA AVRAT SÖVMEKTİR VATAN
İşçi Partisi Olağanüstü Kurultay Divanı Başkanı Şule Nazlıoğlu Erol, vatana sahip çıkacaklarını söyledi. Şule Nazlıoğlu Erol, "Vatan kardeşliktir, vatan herkesi kardeş bilmektir. Emperyalizme ana avrat sövmektir. Vatan, tüm kültürüne sahip çıkmak, aynı zamanda eğriyi ve doğruyu ayırt etmektir. Sana güvenilerek emanet edilen emaneti korumaktır, namustur vatan. Bir lokma ekmeyi bile paylaşmaktır" ifadelerini kullandı. 

VATAN PARTİSİ'Nİ 1919'DA ATATÜRK KURDU
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek konuşmasında, Atatürk Cumhuriyeti'ni kurma sözü vererek, "Vatan Partisi'ni 4 Eylül 1919'da Atatürk kurmuştur. Ben bu Parti'nin ilk üyesiyim. Türkiye'nin bütün öncülerine Vatan'da birleşme çağrısı yapıyorum" dedi. 
Doğu Perinçek ayrıca; Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'a Vatan Partisi'ne katılma çağrısı yaptı. 

ÖZGECAN ASLAN
Doğu Perinçek konuşmasına tecavüz edilip ardından yakılarak öldürülen genç kadın Özgecan Aslan'ı anarak başladı. Doğu Perinçek, "Özgecan'ı alevler içinde çığlık çığlığa bırakmanın utancıyla toplanmış durumdayız. Kendimizi affetmiyoruz" dedi.

CUMHURİYET, MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ NEZDİNDE AYAKTADIR
Doğu Perinçek, Cumhuriyet Devrimi'nin "Sümer Kraliçesi" olarak da bilinen Tarihçi - Yazar Muazzez İlmiye Çığ nezdinde dimdik ayakta durduğunu söyledi. Perinçek, "Biz bu cumhuriyeti devrimle kazandır. Yine büyük işlerin eşiğindeyiz. Medeniyet, medeniyet devrimcisi Hz. Muhammed'in söylediği gibi kadınların ayağının altındadır. Kadınımızı bu karanlık rejimden, cehennem zebanilerinin ayaklarının altından kurtaracağız. Söz veriyoruz. Türkiyemiz şeyhler, dervişler, çelebiler, cemaatçiler ve tecavüzcüler ülkesi olamaz! Şimdi hep birlikte ayağa kalkıyoruz ve yemin ediyoruz: Atatürk cumhuriyetini devlet katında ve toplum nezdinde kurmak için Atatürk'ün önünde yemin ediyoruz. Bu Tayyip Erdoğanların karanlık saltanatını yıkacağız, söz veriyoruz. Bağımsız, başı dik, Kürt'ünü kucaklayan, alevisiyle sünnisiyle vatanı kucaklayan, üreten Türkiye'yi kuracağız. Söz veriyoruz!" ifadelerini kullandı. 

İŞÇİYİ VE KÖYLÜYÜ MİLLETİN EFENDİSİ YAPACAĞIZ
Doğu Perinçek; İşçiyi, köylüyü, milli sanayiciyi ve milli tüccarları milletin efendisi yapacaklarını söyledi. Doğu Perinçek şöyle konuştu: "Soma işçisine, Ermenek işçisine söz veriyoruz. Onları o karanlıktan çıkarıp milletin efendisi yapacağız! Germencik köylüsüne, Kemaliye'nin Akçay köylüsüne söz veriyoruz. Atatürk'ün dediği gibi köylüyü milletin efendisi yapacağız. Şu anda taşeron işçilerine söz veriyoruz. Taşeron kölesi olmayacağız! Mardin Alakuş köyündeki Aziz Karakuş'a, Türküyle Kürdüyle kardeş bir ülke kuracağımıza söz veriyoruz. Milli sanayicimize, milli tüccarımıza, üreten yurttaşlarımıza söz veriyoruz: Üreten Türkiye'yi kuracağız. Üret Türkiye! Ucuz gübre, ucuz mazot, üret Türkiye! Gençliğimize söz veriyoruz. Umudumuz gençlik. Herkesin emeğiyle geçindiği bir Türkiye'yi kurmak için onlardan gücümüzü alıyoruz ve onlara söz veriyoruz."

ÜRETEN TÜRKİYE'Yİ KURACAĞIZ
Doğu Perinçek, borçlu bir Türkiye yaratıldığını, buna karşı üreten bir Türkiye'yi kuracaklarını söyledi. Perinçek, "Borçlu bir Türkiye yarattılar. Onların verdiği rakamla 134 milyar dolar bu yıl ödemek zorunda oldukları. Buna 80 milyar dolar daha ekle. Bu sıcak para diktasını yıkacağız. Fırtına deresinin kadınlarına, Ergene Nehri'ne söz veriyoruz, dereleri temiz akan Türkiye'ye söz veriyoruz. Buradan Geyikli Bayır tepelerinde bizleri izleyen Fikret Otyam'a söz veriyoruz, Yaşar Kemal'in İnce Memed'ine söz veriyoruz. Birleşen, üreten Türkiye'yi kuracağız!" dedi.

PAROLAMIZ VATAN, İŞARETİMİZ EMEK VE NAMUS 
Doğu Perinçek, Silivri'deki kumpas davalarından Haziran Ayaklanması'na barikatları yıka yıka bu Kurultay'a geldiklerini belirtti. Kemalist Devrim'i yeniden inşa edeceklerini belirten Doğu Perinçek, "Parolamız vatan, işaretimiz emek ve namus. Istrancalardaki Adana'daki, Gaziantep'teki çiftçiye, İstanbul'daki, İzmir'deki emekçiye söz veriyoruz. Büyük tecrübelerden geçmiş, medeniyetler kurmuş milletimize güveniyoruz. Partimiz'e, İşçi Partisi'nden gelen omurgaya ve vatanda birleşenlere güveniyoruz. Barikatları yıka yıka buralara geldik. Her zaman Türk ordusunu kurtarırdı. Türk ordusunu NATO'nun esiri olmaktan Partimiz, milletimizle birlikte kurtardı. Milli Hükümet ve Milli Meclis'i kuracağız. Cumhuriyet'in siperlerinden geliyoruz. Tek Gıda işçilerinin mücadelelerinden savaşa savaşa geliyoruz, güveniyoruz kendimize! Zannettiler ki okyanus ötesinden ferman gelince Kemalist Devrim biter. İşte Türkiye'nin geleceğinde Atatürk Devrimi'ni kuracak güç ayaktadır. Böleriz dediler, bölemediler. Yenildiler, Suriye'ye. O, Kobani dedikleri Ayn El Arap'ta yenildiler. Tunus'a, Mısır'a, Lübnan'a, ortaya çıkan aydınlanmaya sonuna kadar güveniyoruz. Bu barışı inşa ede ede bugünlere geldik. Bu yüzden Partimiz'e güveniyoruz. Ermeni Soykırım yalanı. Türkiye'ye dayatılan 4 şarttan biri. Böleceğiz sizi diyorlardı. Özerklik. Ermeni Soykırımı'nı kabul edeceksiniz, diz çökeceksiniz dediler. Halka dayanarak, yurt dışındaki yurttaşlarımıza dayanarak Amerikan emperyalizmini ve Avrupalıların zorlamalarını yıkacağız. Lozanlardan Parislerden Berlinlerden yürüye yürüye AİHM'ne adaleti kabul ettirdik" şeklinde konuştu. 
GÜLER, BATUM VE TARHAN'A ÇAĞRI
Doğu Perinçek, bütün cumhuriyet öncülerini milli hükümeti kurma yürüyüşüne çağırdığını belirttti. Doğu Perinçek bu kapsamda Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'a Vatan Partisi'ne katılma çağrısı yaptı.
Doğu Perinçek, "Vatan'da birleşmek, geleceği yaratmanın bugünkü eylemi. Hepimize ve Türk milletine güveniyoruz. Programımız var. Büyük devrimci önderimizin 
anayasamızın başına eklediği bir program var. 6 Ok. Programımıza sonuna kadar güveniyoruz. Bütün Türk milletini, halkçılarını, milliyetçilerini, sosyalistlerini büyük deneyimlerle sınanmış 6 Ok'ta birleşmeye davet ediyoruz. Aslanlı yolda yürüyoruz. Çelenk koymak için değil, devrim yapmak için, hükümet olmak için yürüyoruz. Bu yürüyüşe bütün Cumhuriyet öncülerini bekliyoruz. Sayın Birgül Ayman Güler'i, Sayın Süheyl Batum'u bu yürüyüşe çağırıyoruz. Az önce bu kurultaya mesaj ileten Emine Ülker Tarhan'ı Vatan'a çağırıyoruz. Anadolu, Trakya değil Vatan'a çağırıyoruz. Yaparız. Hedefe kilitleniyoruz. Hedefimiz Kemalist Devrim'i tamamlamak. Hedefimiz, Ankara Kalesi gibi dik duran bir Türkiye'yi kurmak. Feda olsun diyoruz!" dedi. 
VATAN PARTİSİ'Nİ SİVAS'TA ATATÜRK KURDU
Doğu Perinçek, Vatan Partisi'nin Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde toplanan Sivas Kongresi'nin başlattığı Cumhuriyet devriminin devamı olacaklarını söyledi. Perinçek, "Biz Vatan Partisi'nde birleşiyoruz. Vatan Partisi, Namık Kemaller tarafından Belgrad Ormanları'nda kurulmuştır. Vatan Partisi, 4 Eylül 1919'da Sivas'ta Mustafa Kemal tarafından kurulmuştur. Ben bu Parti'nin birinci üyesiyim. Herkesi bu Parti'ye katılmaya çağırıyorum. Şu anda Bandırma Vapuru'na biniyoruz. Bandırma Vapuru'yla pazarlık yapmıyoruz. Ey Bandırma Vapuru, Samsun'a beni vardırabilecek misin, İngiliz Zırhlısı yolumuza çıkarsa ya da dalgalara gögüs geremezsek diye sormak bizim kitabımızda yoktur. Bizi 1945 sonrası atlantik sistemi böldü. Bugün cumhuriyetçiler, millyetçiler, halkçılar ve sosyalistler. Vatan'da birleşiyoruz. Bu davaya başkoyan bütün arkadaşlarıma sesleniyorum: Büyümekten, başka deneyimlerle buluşmaktan korkmayacağız! Devrimcilik büyümekle olur. Birleşmekten uzak kalarak devrimcilik olmaz. Vatan'da birleşirken kıdemli, kıdemsiz ayrımını kabul etmiyoruz. Hizip kabul etmiyoruz. Hizip yapacak, grup yapacak olanlara Vatan'da yer yok!" şeklinde konuştu. 
MAFYANIN YÖNETTİĞİ BİR PARTİ OLMAYACAĞIZ
Doğu Perinçek, mafya ekonomisi tarafından yönetilen bir parti kurmayacaklarını vurguladı. Perinçek konuya ilişkin, "Parti, tepeden aşağı değil, halka dayanan bir Parti olacak. Mafyanın yönettiği bir Parti olmayacağız. Tepeden liste gönderilen bir Parti olmayacak. Bize Parti hukuku yol gösterecek. İki, namus Parti'mizin esasıdır. Namustan uzak durmayalım diyeceğiz. Yunus Emre gibi, Pir Sultan gibi, Mehmet Akif gibi, Mustafa Kemal gibi namuslu olacağız. Bİliyorsunuz Yunus Emre 40 yıl o dergaha odun taşıdı. O odunların hepsi düzdü. Hiç yamuk odun getirmedi. Partimize düz odunları taşıyacağız. Bize odun taşıyın, yük taşıyın! Örgütlü Parti kuracağız. Örgütsüz Parti mi olur diyeceksiniz? Örgütlü Parti dediğimiz, köyde, işyerinde, apartmanda, fabrikada örgütlü Parti kuracağız. Aynı ordu gibi Parti'de yer alan kişinin nerede iş başı yapacağı belli olacak!" dedi. 
VATAN MEVZUBAHİSSE GERİSİ TEFERRUATTIR
Doğu Perinçek, Türkiye'ye "Gülümse Türkiye" çağrısında bulundu. Doğu Perinçek, "Tarihi bir eşikteyiz. Düne kadar iktidar formülü şuydu: Borç bulan iktidar olur. Merkezlerden bize hep şu soru atılıyordu: Bize kim borç getirir? Turgut Özal getirir, Turgut Özal, Tansu Çiller borç getirir Tansu Çiller. Tayyip Erdoğan getirir, Tayyip Erdoğan. Artık bu bitti. Sıcak para diktası bitti. Artık Türkiye'yi üretenler yönetecek. Türkiye'yi bölenler, saraylar kuranlar yönetirdi. O saraylar,AKP'nin mezarı olacak. Orası Ferda Paksüt'ün önerdiği Bilim Akademisi olacak. Orada bilim adamlarına çalış diyeceğiz. Ayı fethet, yıldızları fethet diyeceğiz. Gülümse Türkiye. Türkiye'nin emekçileri, Vatan'da birleşiyor. Türk de biziz Kürt de biziz. Hepimiz Türk milletiyiz. Gülümse Türkiye! Türkiye'nin bütün öncülerine Vatan'da birleşme çağrısı yapıyorum, koşun saflara! Vatan'da birleşiyoruz, her şey Vatan için! Vatan mevzubahisse gerisi teferruattır!" dedi.

İLKER YÜCEL: ÇOBAN YILDIZINI BUĞDAY BAŞAKLARI SARACAK

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel, İşçi Partisi Olağanüstü Kurultayı'nın en çok merak edilen konusu olan İşçi Partisi'nin adının Vatan Partisi olarak değiştirilmesi önerisini sundu.  

İlker Yücel şunları söyledi: "Şimdi yeni bir görevle karşı karşıyayız. Meydanlarda birleştirdiğimiz milletimizi tek bir siyasi yapı içerisinde birleştiriyoruz. Vatanseverlerin birleşme adresi artık burasıdır. Bugün nerede haksızlığa uğrayan birilerinin mücadelesi varsa orada vatan savunusu vardır. Daha bir sene önce ayaklanan gençlerimiz barikatların üstüne "Barikatın ardı vatandır" yazmıştır. Bizi Türkiye'nin birikimiyle buluşturacak her adım devrimin önünü açacak bir adımdır. Devrimin önünü açacak her adım bu yüzden ilericidir ve devrimcidir. Programımızı ve adımızı mücadelemize uygun hale getirelim. Bu yüzden Vatan Partisi adını öneriyoruz. Etnik ve mezhepsel ayrıma karşı en büyük cepheyi kurmak için ilk adımı atıyoruz. Vatan'da birleşmeye hazır mıyız? Şimdi çoban yıldızını buğday başakları saracak. Yaşasın vatan, yaşasın devrim!"

aydinlikgazete.com 
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 23:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER