banner392

Yeni Mesajcılar panelde ehlibeyti anlattılar

Pamukova da Pazar günü Yeni Mesaj Gazetesi ve İcmal Gençlik Derneği işbirliğiyle “ İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt” adlı panel düzenlendi.

Yeni Mesajcılar panelde ehlibeyti anlattılar
 Pamukova Eskiyayla Köyü Rumeli Türkleri Yardımlaşma ve Dayanıma Derneği toplantı salonunda düzenlenen Panele konuşmacı olarak Araştırmacı yazarlar Erol Sak, Muhammet Hayır, Mehmet Sağlam ve Fuat Özbey katıldılar.

 

Dört ayrı konunun işlendiği toplantı da Ehli beyt konusu temelinde günümüzde ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberlik ve dürüstlük konuları yanında Prof. Dr. Haydar Baş tarafından savunulan Milli Ekonomi modeli anlatıldı.

 

Yeni Mesaj gazetesi ve İcmal Gençlik Derneği üyelerinin il il ilçe ilçe dolaşarak birlikte organize ettikleri panel in sonunda “Birlikte Rahmet, Ayrılıkta Azap vardır” mesajı verildi.

 

Panel e saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı. Salon kırmızı beyaz Türk Bayrakları ile donatıldı.

 

İlk Konuşmacı olan Erol Sak Ehl-i Beyt-i anlatı. “Ehli Beyt peygamber efendimiz ile beraber 5 kişidir. Peygamber A.S, Hz. Fatma, İmam Ali, İmam Hasan ve İmam Hüseyin’dir” dedi.

 

Kerbela’yı da anlatan Erol Sak. Kerbela Hz. Peygamberin soyunu sonsuza kadar yok etmek üzere yapılmış olduğunu da söyledi.

 

“Ehli Beyt denince akla ilk her zaman Hz. Hüseyin gelir.” dedi.

 

Panelde Ehl-i Beyt dışındaki yolların batıl yollar olduğu anlatıldı.

 

İkinci konuşmacı Muhammet Hayır ise günümüzde bölgemizin ateş çemberi içinde zor günler geçirdiğini söyledi.

 

“Dünya kan gölü içersinde;  iki gün önce üniversitesi bir genç kızı hunharca yaktılar. Ülke ayağa kalktı. Her hafta bir şeyler oluyor. Bir hafta Mevlit Kandili oluyor. Mevlit Kandilinde papazları öldürüyorlar. Suriye de kan akmaya devam ediyor. Mısır’da sıkıntı var. Türkiye dağılma sürecine girmiş. Ekonomi kötü. Ekonomi iyi diyen sizi de beni de ikna edemez. Dolayısıyla bu kadar karışık, sıkıntılı konular varken biz Ehl-i Beyt konusunu gündeme neden alıyoruz diye merak ediyorsunuzdur.

 

Şimdi başka bir konu olarak ülkemizdeki zinayı kaldıranlara desek Sayın başbakan sen zinayı suç olmaktan kaldırdın. Bak millet bir birini kesiyor. Birbirine şunu yapıyor, bunu yapıyor. Sen domuz etini kaldırdın, halbuki Hıristiyanlarla bizim aramızdaki farklardan biri domuz eti yemektir. Onlar yer, Müslüman yemez. Bunlar yerine biz niye Ehli Beyt konusunu anlatıyoruz?

 

“Şimdi başta Prof. Dr. Haydar Baş bey olayları çok önce gören birisi. Bizim ülkemizde bir tehlike varsa onu önceden görüp nisanı halle, veya eliyle, diliyle bir şekilde düzeltiyor. Bizde yanında olmaya çalışıyoruz. Kendisinden Allah razı olsun” dedi. Ve o amaçla paneller düzenlediklerini söyledi.

 

HAYDAR BAŞ’IN GÖZÜYLE ATATÜRK KİMDİR?

Üçüncü konuşmacı Fuat Özbey ise konuşmasına Haydar Baş’a teşekkür ederek başladı.

“Biz Atatürk’ü tanımıyor muşuz. Allah Razı olsun Haydar Baş hocamızdan bizlerin Atatürk’ü araştırmamıza nede oldu. Atatürk öyle işler yaptı ki 7 düvel saldırmış Coğrafya’ya ayrıca şu an canlı canlı gördüğünüz savaşların olduğu bölgelerde hunharca katliamların misli mislisinin fazlasının yaşandığı şu an bölgemizdeki coğrafya da lider çıkacak, ve bunlardan arındıracak, yeni bir devlet kuracak, 1935 yılında sıfır borç, uçak yapacak, gaz maskesi yapacak, yükselen bir değer olacak. Bunu bir normal insan yapamaz.

 

Nitekim şöyle bir kaynak çıkıyor Emre Polat bey ve Emin Koç tarafından başbakanlığın Osmanlı kaynakları arşivinde bu kaynak v ar. Bu kaynak Osmanlı’dan gelen vesikalar, belgeler ve hakikatlerdir.

 

Bu kaynak varken yabancı kaynaklardan Atatürk’ü kötüleyen yabancı kaynakları belge diye ortaya atanlar Atatürk’e deccal diye iftiralar atıyorlar. Ancak Atatürk annesi belli babası belli biridir. Biz Başbakanlıktaki kaynaklara mı inanacağız. Yoksa İngiliz arşivlerinden gelen yalancı kaynaklara mı inanacağız”dedi.

 

Son konuşmayı ise Mehmet Sağlam yaptı. Sağlam daha çok Ekonomi üzerine durdu. Haydar Baş’ın ortaya koyduğu başta Rusya olmak üzere çok sayıda ülkede Haydar Baş’ın Milli Ekonomi modelinin uygulandığını ve o ülkelerin lider ülke olma yolunda ilerlediklerini söyledi.

 

Sağlam; “Prof, Dr. Haydar Baş diyor ki; batıyı dinleyen devletler köle devlet, bizi dinleyen devletler lider devlet olur. Bizim projemizi hayata geçiren dev bir Rusya var. Rusya bize ait olan Milli Ekonomi modelini uyguladı şimdi lider devlet oldu. Milli Ekonomi modeli kapitalist modeli tarihe gömüyor. Diyor Haydar Baş hocam.

 

Ey Türk Milleti artık kararı verme zamanı gelmedi mi?

 

Kapitalizm işçi ile işveren arasındaki kavgayı sistemin gereği kabul ediyor. Kominiz ise madem işçi sınıfı eziliyor.  Öyleyse herkes ezilsin. İşverende fakirleşsin demektedir. Tüketim eksenli tek analiz olan Milli Ekonomi modeli sürekli büyümeyi temin eden adil paylaşımı sağlayan ve işsizlik sorununu tarihe gömen tek modeldir. Haydar Baş beye sorulunca asıl kaynağın tüketim olduğunu söylüyor.”diyen Sağlam

 

Milli Ekonomi modelinin Kapitalizmin yüzde yüz zıttı olduğunu da iddia ediyor.  “Milli Ekonomi modelinde kaynak tüketimdir” diyor.

 

Pamukova da ilk defa düzenlen Ehli Beyt panelinden sonra Yeni Mesaj’cılar Panelden sonra Pamukova’dan ayrıldılar.


Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 19:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER