banner392

Turan Özlü; ‘ Eyy Sakaryalılar… Türkiye – Amerika Savaşı oluyor. Başkanlık Sırası mı’ dedi.

Özlü; 16 Nisan 2017’de Yapılacak Anayasa Referandumunun zamansız ve yersiz bir seçim olduğunu söyledi. Özlü: “ Türkiye’nin önünde çok büyük sorunlar var. Çok büyük belalar var. Cumhuriyet tarihinin en büyük belaları ile karşı karşıyayız.” dedi.

 Sakarya da TGB ve sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri “Başkanlık Sistemine Karşı Birlik” panelinde konuşuna Turan Özlü,

“ Daha 15 Temmuz darbesi olalı 7-8 ay oldu. O Amerikancı Fetöcü Darbe girişimi yapıldı. Türkiye sınır ötesine O Amerikancı koridoru dağıtmak üzere girmiş oraya Amerika ile karşı karşıya gelmiş.

“EY SAKARYALILAR.. TÜRKİYE – AMERİKA SAVAŞI OLUYOR.”

El Bab ta, Şurada burada, Türk Ordusu Mehmetçik Göğüs göğse bir savaş veriyor. Biz burada niye konuşuyoruz,

“EKONOMİ”

Çarşılar çok zor durumda. İş hayatı; Ekonomi çok zor durumda. Mutfaklarda yangın var. Çekler, senetler, iflas eden firmalar. Türkiye bunları konuşması lazım. Bunları tartışması lazım. Bunları konuşamıyoruz.

“NEDEN BAŞKANLIK İSTİYORLAR”

Mecliste çoğunluğu var. İstediği yasayı çıkarıyor. Gerekçelerde ne diyorlar. Güçlü hükümet lazım, güçlü yasama organı lazım, içinde bulunduğumuz nazik durumlar (güvenlik vs) bunarı gerektiriyor ama: Peki gerektiriyor da burada bir sorun yok ki..!

Bizim bu gerekçelere karşı ikna edici argümanlar bulmamız lazım. “ İstediğini yasayı geçiriyorsun. İstediğin kararnameyi çıkartıyorsun.” O paketlerin içinde her şey var. Şimdi nereden çıktı bu durup dururken. Bu başkanlık sistemi. Üstelik. Asıl hükümlerin 2 sene sonra yürürlüğe gireceği söyleniyor. Daha 2 yıl var. İki yıla kadar kim öle, kim kala. Şu geçtiğimiz 2 yılda 20 yılda olmayan olaylar oldu. ÖNÜMÜZDE 2 YILDA ÇOK DAHA OLAYLAR OLACAK.

“BUNLAR GÖRÜLÜYOR”

O zaman önümüzde 2 yıl sonrası için Türkiye’yi bir şeyin içine sokuyorsunuz. Bir Referandum Savaşının içine sokuyorsunuz. Bunları bizim milletimiz anlayacaktır.

ŞU ANDA ÖNGÖRÜLEN CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ.

Şu anda öngörülen Hükümet sistemi, Cumhurbaşkanlığı sistemi etrafındaki danışmalar vs. tamamen atanmışlardan oluşan bir sistem. Ne Meclis  hakimiyeti, Ne Meclis denetimi içinde olmayan sadece o tek adama bağlı olan bir sistem. Bu olmaz. Türkiye’nin 150 yıllık bir geleneği var, tecrübesi var. Dünya’da da benzeri olmayan bir şey bu.

“MİLLİ İRADE”

15 Temmuzdan sonra bütün bieleklere ‘Hakimiyet Milletindir’ Diyorlar. Hakimiyet Nasıl Milletin Oluyor. Meclisi siz Meclisten kopararak Hükümeti, İcrayı Meclis denetiminden kopararak bir güçlü hükümet nasıl olur? Hükümet ancak Meclisten iradesini alırsa güçlü olabilir. Siz Meclisle bağlarınızı azalttığınız zaman. Kopardığınız zaman Meclisten uzaklaştırdığın zaman o hükümet güçlü olmuyor VE MİLLİ HAKİMİYET OLMUYOR.

“550 MİLLETVEKİLLERİ OLSA BİLE BU ANAYASAYA GEÇMEZ’

Bu Anayasa’nın geçmeyeceğini iddia eden Turan Özlü 1 Mart Teskeresini örnek verdi.

“Bu 1 Mart teskeresi öncesi yine mecliste çoğunluğu vardı. Çanta da keklik görüyorlardı. Teskeresinin geçmesini. O kadar ki Amerika Okyanus ötesinden buna kesin gözüyle bakıyordu. Daha teskere meclise gelmeden Amerika’nın gemileri 5000 asker tankları. Zırhlıları İskenderun limanına geldi. Daha teskere Meclise gelmeden kiralık yerler belirlenmişti, kontratlar yapılmıştı. Fakat öyle bir mücadele yürüttük ki Son birkaç gün kalan Tayip Erdoğan biraz işkillenmeye baladı. AKP yönetimi falan, Kızılcıhamam da Meclis grubunu topladı. “Burada beni dinliyorsunuz, dinliyorsunuz, Kafa sallıyorsunuz ama bu toplantıdan çıkınca Ulusal Kanalı izliyorsunuz. Kafanız karışıyor. Yarınki oylamada ya bana oy vereceksiniz, ya Doğu Perinçek’e oy vereceksiniz.” Dedi.

“99 TANE AKP MİLLETVEKİLİ TESKEREYE EVET DEMEDİ”

Şimdi o bakımdan AKP’nin ve MHP’nin içinde AKP li kim? Bizim komşumuz. Dayımız, Eniştemiz, Okul arkadaşımız. Bu kesim düşman değil. Bunlar da bizim milletimizin bir parçası, SÖZ KONUSU VATAN OLDUĞUNDA TÜRKİYE NİN BEKASI GELECEĞİ OLDUĞUNDA Türkiye den yana tavır alırlar. Örnekleri yaşanmıştır. O Bakımdan Başaracağız. Dedi.

İŞTE TURAN ÖZLÜ'NÜN SAKARYA DA YAPTIĞI KONUŞMANIN TAMAMI (‘alttaki linkten izleyebilirsiniz)

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2017, 23:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER