banner392

Siyasi parti temsilcileri kaymakamı ziyaret ettiler.

Uzun süreden beri “Pamukova’nın Sorunları ve ortak çözüm arayışları” adlı toplantılar yapan Pamukova siyasi parti temsilcileri bugünde Kaymakamı ziyaret ettiler.

Siyasi parti temsilcileri kaymakamı ziyaret ettiler.
CHP İlçe Başkanı Ece söyler, MHP İlçe Başkanı Kemalettin Yörük, Saadet Parti İlçe yöneticisi Ahmet Şen, Has Parti ilçe başkanı Metin Işık, DP İlçe Başkanı Ahmet Bilaloğlu ve BBP İlçe Başkanı Salih Kahraman’ı makamında kabul eden Kaymakam Tuncay Dursun siyasileri dinledi. Ak Parti toplantıya katılmadı.
Grup başkanı olan Ahmet Şen ziyaret sebeplerini anlattı. “Biz siyasiler olarak parti ayrımı gözetmeksizin ilçemiz ile ilgili yapabileceklerimiz konusunda çalışmalar başlattık. Kendi aramızda toplanarak neler yapabiliriz diye tartıştık ve öncelikli sorunları tespit ederek sorunların çözümü noktasında anlaştık. 28 Madde olarak tespitini yaptığımız Pamukova’nın sorunlarının çözümündü en öncelikli olanlarını öne aldık. Bunlar sırası ile Devlet Hastanemizin durumu, Kamu kurum ve kuruluşlarının ilçemizden Geyve ye taşınması, Geyve ile Pamukova’yı birbirine bağlayan Çardak köy köprüsünün yeniden hizmete açılması gibi konular” dedi.
Şen rapor haline getirdikleri sorunlar listesini kaymakama sundu.
Kaymakam parti temsilcilerini çok sıcak şekilde karşıladı. “Siyasi partiler in kendilerine göre program ve tüzükleri vardır. Ancak ortak konularda birlikte hareket ederek sorunların çözümü izin yaptığınız çalışma ve ziyaretinizden dolayı mutlu olduk”. Dedi. Aldığı Çalışma raporunu vali beye aktaracağını söyledi.




İŞTE SİYASİLERİN İSTEK VE TALEPLERİ.
(CHP) İlçe Başkanı Ece Söyler: “Hastanemizde uzman doktor eksiğimiz var. Genel Cerrah kadrosu olduğu halde izinli, anastezi uzmanı yok. Hastanemizde eksiklerin giderilmesi lazım, şu anda hastanede ameliyat yapılamıyor. Hastanemizin 250 bin tl borçlu olduğunu öğrendik. Hastane zorunlu hizmet kapsamına alınmalı, bu konuda bizim yapabileceklerimiz konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.
(MHP) İlçe Başkanı Kemalletin Yörük: “Devlet Kurumları Pamukova’dan tek tek Geyve ye taşınıyor. Telekom, Sedaş gitti. Son olarak da Askerlik Şubesi Geyve ye gidiyor. PTT de çalışan elaman sayısı azlığı yüzünden vatandaşlar kuyruk oluyor. En son çalışan bir memur geçici görevlendirme ile ilçe dışına gönderildi. Gönderilen personelin geri getirilmesini istiyoruz” dedi.
(DP) İlçe Başkanı Ahmet Bilaloğlu: “Pamukova’dan Adliye ve Maliyenin de gideceği söyleniyor. Pamukova’nın hizmet kurumlarının gitmesi durdurulmalı. Vatandaşlar bizlere gelerek mutlaka bir şey yapın, diye gelip şikayette bulunuyorlar” dedi.
Ece Söyler araya girerek “Kaymakam bey ilçemizde var olan kurumları geri istemek yerine var olanlar yerinde kalsaydı da biz de enerjimizi yeni olacaklar için harcasak daha iyi olacaktı, ama biz gitmişleri geri getirmek için çaba harcıyoruz ona üzülüyorum” dedi.
Taş ocaklarının çevreyi zarar verdiği ve ne zaman işinin biterek kapanacağı konusu da soruldu.
Konuşmaları dikkatle dinleyen zaman zaman not alan Kaymakam bey gündeme getirilen konuları en ince ayrıntısına kadar anlattı.
İŞTE KAYMAKAM TUNCAY DURSUN’UN SİYASİLERE VERDİĞİ YANITI:
Bahsedilen konuların bir kısmı valiliği, bir kısmı belediyeyi bir kısmı da Sedaş’ı ilgilendiriyor.
Eğitim ile ilgili okul sıkıntımız var. Öğretmen okulu gibi göçebe çadırında olan okullarımız var. Yeni okul yapılmalı. Belediye kapalı Pazar yeri konusunda çalışmalar yaptı. 75. Yıl İlk Öğretim Okulu yerini istedi ancak yeri belediyeye ait bir yerle takas yapılması teklif edildi. Bakanlığı gönderilen bu talep de olumsuz görüş bildirildi. Çünkü belediyenin takas için eşdeğerde yer gösterilemedi.
‘KAMU KURUMLARININ GİTMESİ’
Telekom, Sedaş seçimden önce gitti. Yerine ödeme noktası getirildi ancak ödeme noktalarının da yeni abonelik işlemlerinin daha yapmadığı konusunda sıkıntılar olduğu şikayetleri bizlere kadar geliyor. Belki yeni olduğu için ilerleyen zamanda bu sistem oturur.
Askerlik Şubeleri belli yerlere toplandığı için Pamukova da ki de bu düzenleme kapsamında Geyve ye gitti. Cuma günü artık Pamukova da Askerlik Şubesi kalmayacak gidecek. Geyve Askerlik Şubesi yeni yapılacak belki de yeni bina yapılana kadar Pamukova da 3-4 sene kalabilirdi.
ÇARDAK KÖY KÖPRÜSÜ VE CİCİLER KÖPRÜSÜ
Geyve ile Pamukova’yı bir birine bağlayan Çardak Köy köprüsü hasarlı olduğu için Özel İdare tarafından kapatıldı. Köprü ile ilgili incelemeler yapıldı. Ancak sular çok olduğu için suların çekilmesi bekleniyor. İnşaat Odaları yetkilileri sular çekilince gelip teknik inceleme yapacaklar. Karşı tarafta kalan köyler mahsul döneminde hiç değilse geçebilsinler diye önce küçük araçlara açmayı düşündük ama kesin inceleme yapılmadan yeniden kapattık. Ciciler köprüsü olarak bilinen köprüde incelemeye alındı. Orası içinde İnşaat Mühendisleri odasından gelecek inceleme raporunu bekliyoruz. Onarım mı yoksa yeni mi yapılacak raporu görmemiz ve ona göre proje çalışmalarına bir önce başlamamız lazım. Tahminim temmuz ayında rapor gelir ona göre takvimleştiririz. Sonuçta mağdur olan insanlarımız var. Tam mahsul dönemi bir an önce çalışmaların başlamasını bekliyoruz.
 ADLİYE VE MALİYE KONUSU
Kaymakamlıkların olduğu yerden maliyesin gitmesi diye bir şey söz konusu olmaz. Ancak Adliyeler konusunda bazı yerlerde Adliye Sarayı yapılarak bir araya toplanacağı haberlerini bizde duyuyoruz. Pamukova da Adliye de iş yükü fazla Adliye’nin gideceği konusunda bizim duyumlarımız yok. Ancak öyle bir şey olsa sizlerle paylaşırız.
TAŞ OCAKLARI.
Bölgemizde Hızlı tren yolu çalışmaları devam ettiği sürece taş ocaklarının kapanacağını sanmıyorum. Çünkü ocakların resmi izini var. Hızlı tren yolu çalışmaları Pamukova da bittikten sonra ocakların burada kalması ve mesafe yüzünden de karlı olmayacağından kendiliğinden kapanabilir.


Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2012, 02:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER