banner392

Selçuk Gedikli Turgutlu da konuştu

Hayır oyu için köyleri gezen CHP liler Anayasa değişikliğinin asıl sebebinin Hükümetin kendi yargısını yaratmak olduğunu söylediler. Gökgöz ve Turgutlu köyünde konuşan Avukat Selçuk Gedikli halka hitap etti. Gediklinin konuşma videosunu dinleyebilirsiniz.

Gedikli:  “Bu mükümet döneminde akle gelen her şey haraç-mezat sıtıldı”

Bu hükümet döneminde Aklınıza ne gelirse haraç-mezat satılmıştır. Petkin, Tüpraş, Telekom gibi bizim milli kuruluşlarımız bu hükümet tarafından satıldı, bunların bir kısmını danıştay iptal etti. Suriye sınırında mayın döşenmiş olan araziler mayından temizleniyor. Orada üç Kıbrıs adası büyüklüğünde bir tarım arazisi meydana geliyor, bu tarım arazisini İsrailli bir şirkete vermek için bu hükümet önce bir karar aldı. Bu karar danıştaya gönderildi, danıştay bu kararı iptal etti.

“Anayasa mahkemesi ve danıştayın önünü kesmek istiyorlar”

Baktılarki hükümet kararı ile bunu yapamıyoruz, öyleyse kanun çıkaralım dediler. Kanun çıkardılar. Kanun bu sefer Anayasa mahkemesine gönderildi. Anayasa mahkemesi bunuda iptal etti. Bu örnek şunu gösteriyor. Bu hükümet Türkiye nin menfaatlerini milli servetlerini yabancılara peşkeş çekiyor. Ama bu peşkeş çekmeyi ya Anayasa Mahkemesi önlüyor, ya danıştay önlüyor.

“Değişiklikle iki müsseyi ele giçirmek isityorlar”

Öyleyse ne yapmak lazım bu iki müesseseyi ele geçirmek lazım, Şu anda anayasa değişikliği ile yapılmak istenen budur.

 “Yüce divandan kaçmak istiyorlar”

Birde şu var; Anayasa mahkemesi yüce divan sıfatıyla Başbakanları, meclis başkanlarını, Genel Kurmay Başkanlarını yargılayan bir mahkemedir.

Bu hükümet döneminde çok yolsuzluklar yapıldı. Hükümet iktidardan düştükten sonra bunların hepsinin yüce divan mahkemesinde hesabını vermesi gerekiyor.

“Anayasa mahkemesine kendi istedikleri hakimleri koyacaklar”

Şimdiden anayasa mahkemesinin yapısını değiştiriyorlar. Oralara kendi istedikleri hakimleri koyacaklar ki! Oraya düştükleri zaman o hakimler bunlara beraat kararı verebilsin. Danıştayı da bunun için değiştiriyorlar, yargıtayı’da bunun için değiştiriyorlar. Yüksek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulunun değişiklik sebebide budur. Anayasa mahkemesinin değişiklik sebebide budur.

“Doğru söyleseler referandumda yüzde 99 hayır çıkar”

Bunu size bu şekilde söylemiş olsalar, Refranduma sunmuş olsalar yüzde doksan dokuz Hayır oyu çıkar. Ama böyle yapmıyorlar. Biz anayasa ya ne güzel maddeler koyduk diyorlar.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2018, 13:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Emine Bekdemir
Emine Bekdemir - 14 yıl Önce

Anayasayı arka bahçesi demokrasiyi engelleme mahkemesi olarak görenler elbette HAYIR diyecekler.Evet katılıyorum Bay Gedikli sana .Anayasa Mahkemesi ve HSYK yı ele geçirme operasyonu bu.Ama Kim ele Geçirecek?Demokratik düzen ele geçirecek.Demokrasiye inananlar ve insan gibi yaşamayı hak edenler ele geçirecek.Hak adalet arayanlar ele geçirecek.

SIRADAKİ HABER