banner392

Referandum öncesi YSK kararlarına uyulması konulu toplantı düzenlendi

Pamukova İlçe Emniyet Müdürlüğü Referandum da YSK kararlarına uyulması konusunda toplantı düzenledi. İlçe Emnniyet Müdürü Yüksel Usta’nın Başkanlığında Emniyet lokalinda düzenlenen toplantıda 12 eylül 2010’da yapılacak Referandum da uyulması gerekli YSK kararları tartışıldı. Toplantıya katılan Parti temsilcileri ile mahalle muhtarları görüşlerini açıkladılar.

Referandum öncesi YSK kararlarına uyulması konulu toplantı düzenlendi
YSK (Yüksek Seçim Kurulunun) 347 sayılı kararında; 31 Mayıs 2010 tarihlerinden itibaren başlayan seçim sürecinde 23 ağustos 2010’a kadar devam eden süreçte Duvar ilanı ile afişle propoganda uygulama ve yasaklarının gözetimi ve denetiminin mülki idare amirlerinin, 23 ağustos 2010-11 eylül 2010 tarihleri arasındaki süreçte ilçe seçim kurullarının yetkisinde olduğu belirtildi.
YSK kararlarında 11 eylül 2010 tarihi itibari ile Reklam panolarında, bilboardlarda, binalarda, duvarlarda vb, mahallerde bulunan afiş, pankart, ilan gibi metaryellerin kaldırılması için bu konuda sadece belediye imkanlarıyla değil, devletin diğer kurumlarının da desteğini almak sureti ile gerekli tedbirler alınacaktır. Denildi.
Halk Oylaması öncesi gözetim ve denetimin Mülki amirlerin denetiminde olacağını söyleyen İlçe Emniyet müdürü Yüksel Usta:
“Duvar ilanı ve afişle propoganda yasaklarının, halkoylamasının başlangıcı tarihi olan 31 mayıs 2010 tarihinden 23 ağustos 2010 tarihine kadar geçen süre içinde izlenmesi ve denetimi mülki idare amirlerinin görev ve yetkisindedir. 23 ağustos 2010 tarihi ile 11 eylül 2010 tarihleri arasında ise duvar ilanı ve afişle propoganda yasaklarının denetimi İlçe Seçim kurulunun yetkisindedir” dedi.
İlan ve reklamdan yararlanma süreleri ni ise Usta şöyle açıkladı:
“23 ağustos 2010 Pazar akşamına kadar, sabit reklam yerlerinden (bilboard, pano vs) ilçe seçim kurullarının gözetim ve denetiminde seçime katılma hakkına sahip siyasi partilerin başvuruda bulunmaları halinde kura ile sıraları belirlenerek eşit sayı ve ücret karşılığında yararlanmaları münkün olacaktır.” Dedi. Yüksel Usta:
“Halkoylaması döneminde (Halkoylamasının başlangıç tarihinden oy verme gününe kadarki süreçte) şehir içi toplu ulaşımı sağlayan araçlara, propaganda içeren afiş, flama ve posterler asılmayacak. Propaganda amacıyla el ilanı ve her türlü matbualar üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulması ve Türkçe’den başka dil kullanılması yasaktır. El ilanı dağıtacak kimselerin seçme ve seçilme yeterliliğine haiz olmaları, memur ve hizmetli olarak çalışmıyor olmaları gerekmektedir. Siyasi partilerin el ilanı dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmaları, dağıttırmaları veya bunların üçüncü şahıslar ya da kurum ve kuruluşlar aracılığıyla dağıtmaları yasaktır. Hopörlörle progoganda serbes ancak propoganda, halkın huzur ve sükününu bozmayacak şekilde olacak. Oy verme günü bütün umuma açık eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutularak, eğlence yeri niteliğine haiz lokantalarda sadece yemek verilmesine müsaade edilecek. Oy verme günü oy kullanma süresinde her ne surette olursa olsun ispirtolu içki satılması, verilmesi ve içilmesi ile emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa kimsenin köy ve kasaba ve şehirlerde silah taşımaları yasaklanmış olup karşı haraket edenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır” Dedi.
 Sıcak bir ortamda geçen toplantıda ilçe başkanları söz aldılar. CHP ve MHP ile DP yöneticileri bu seçimde örnek olması bakımından çevreyi rahatsız edecek her türlü afiş ve propoganda aracı kulanılmaması teklifinde bulundular. Ancak toplantıda Ak Parti ile SP İlçe başkanları bulunmadığı için böyle bir kararın alınamayacağı vurgulandı. Toplantıya katılan İl Genel Meclisi üyesi Mevlüt Ekşi toplantı dolasıyla ilçe Emniyet müdürüne teşekkür etti. İl Genel Meclisi üyesi Ali Hıra ise toplumu ilgilendiren olumlu kararlara kendilerinin de destek vereceğini söyledi. Elperek Mahallesi muhtarı Muhsin Gür, Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Muzafer Atmaca ve Yenice mahallesi muhtarı Hakkı Güneş ilçenin huzuru için alınacak her türlü olumlu karara destek vereceklerini açıkladılar.
Bu toplantının başarılı geçtiğini söyleyen İlçe Emniyet Müdür Yüksel Usta katılımcılara teşekkür etti. Bir toplantı daha yapılabileceğini söyledi. İki saate yakın süren toplantı iyi dileklerle sona erdi.
 
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2010, 03:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
lütfen
lütfen - 14 yıl Önce

belediyenin meydanında bulunan parkta sürekli geliştiriliyor çimlendirildi havuz yapıldı etrafı çevrildi hepsi çok güzel de artık yeter gece yarılarına kadar insanların bağıra bağıra sohbet ettiği ve çevresinde oturan insanları hiç düşünmediği bir yer haline gelidi polise söyledik fazla dikkat etmediler lütfen herkesi biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum park çevresinden oturupta rahatsız olan

SIRADAKİ HABER