banner392

Afişe tepki

12 Eylül 2010 da yapılacak referandum öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ağustos Cumartesi günü Sakarya'ya gelecek olması nedeni ile Ak Partililer tarafından Pamukova Belediyesi İş Hanına asılan EVET yazılı afişe CHP, MHP ve DP den tepki geldi.

Afişe tepki
CHP, MHP ve DP Pamukova İlçe Başkanları Ak Parti hakkında şikaet dilekçesi verdiler.
CHP İlçe Başakanı Ali Teke Başbakan 'ın Sakarya'ya gelemesinin afiş ile duyrulmasına bir tepkilerinin olmadığını söyleyerek " Bizim itirazımız ve seçim yasaklarına göre suç teşkil ettiğini düşündüğümüz AKP nin astığı afişte EVET ibaresinin bulunmasıdır. AKP seçim yasaklarına göre suç işlemektedir. Buna mülki idare amiri ve seçim kurulunun müsade etmemesi gerektiğini savunuyoruz" dedi. MHP İlçe Başkanı Kemalettin Yörük ise Ak Parti'nin afişi asarken kimden izin aldığını merak ettiğini söyleyerek " Ak Parti İlçe Teşkilatı bu afişi Pamukova Belediyesi İş Hanına asarken Mülki Amir, İlçe Seçim Kurulu ve Belediye Başakanlığından izin almışmıdır? Bizim yaptığımız araştırmada almamış. Peki bu afişi izin alınmadan buraya nasıl asılıyor? Kamu binasına bu "EVET" yazılı afişin asılması Seçim yasaklarını alenen ihlal etmektir. Buna göz yumulmamalı. Bu konuda CHP, DP ile Kaymakamlık makamına şikaet dilekçesi verdik " dedi.
DP İlçe Temsilcisi Ahmet Bilaloğlu kamu binasına bu pankartın asılmasını belediye başkanı nasıl izin verdi diyerek tepkisini dile getirirken " AKP İlçe Teşkilatı Seçim yasaklarını ihlal etmiştir. Ama beni düşündüren Pamukova Belediyesi buna nasıl izin vermiştir? Gerekli şikaetimizi yaptık. Afişin indirilmesini talep ettik" dedi.
Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser Ak Partinin İş Hanına astığı afişten bilgisi olmadığını söyleyerek " Partiler Mülki Amire ve İlçe Seçim Kuruluna şikaet dilekçesi vermişse verilecek karara göre hareket ederiz " dedi.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2010, 03:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
PAMUKOVALI
PAMUKOVALI - 14 yıl Önce

Pamukova halkı bukadarmı duyarsız bu insanlar belediyenin malı belediye binasına pankart asmak nedemek ayıp ayıp çok ayıp gelen ne olurasa olsun belediye binasında olmaz gitsinler parti binalarına assınlar kim yaptıysa derhal kaldırsınlar insanları çileden çıkarmanın anlamı yok
başkan uyumakta uyusun

parktan rahatsız olan
parktan rahatsız olan - 14 yıl Önce

belediyenin meydanında bulunan parkta sürekli geliştiriliyor çimlendirildi havuz yapıldı etrafı çevrildi hepsi çok güzel de artık yeter gece yarılarına kadar insanların bağıra bağıra sohbet ettiği ve çevresinde oturan insanları hiç düşünmediği bir yer haline gelidi polise söyledik fazla dikkat etmediler lütfen herkesi biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum park çevresinden oturupta rahatsız olan

SIRADAKİ HABER