banner392

CHP Sakarya mitinginde moral buldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kent Meydanında yaklaşık 10 bin kişiye seslendi.

CHP Sakarya mitinginde moral buldu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Düzce'den sonra Sakarya'nın Hendek ve Akyazı ilçelerini de ziyaret ederek buralarda da vatandaşlara kısa konuşmalar yaptı. Kılıçdaroğla daha sonra Adapazarı'nda Gar Meydanı'nda yaklaşık 10 bin kişiye konuştu.
CHP lideri, Başbakan'dan, İstanbul'da asılan ve CHP'nin astığı iddia edilen pankartı asanları bulmasını, aksi takdirde sorumlusunun kendisi olacağını söyledi.
Gar Meydanı'nda konuşmasına 'Başbakan' sloganlarıyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 2007, 2008 ve 2009 yıllarında 'Sakarya ayağa kalk' deadiğini belirterek, "Kalktı mı? Bunun hesabını Sakaryalı ayağa kalkarak AKP'den soracaktır. Yetki verin güç verin hesap sormak bu kardeşinizin boynunun borcudur" sözleriyle başladı.

2002 seçimlerinde Sakarya'nın AK Parti'ye 6 milletvekili verdiğini ve 6-0 yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Yani 6-0. Daha sonra 5 milletvekili. Simdi soruyorum. 6 milletvekiliyle Sakarya'nın sorunları çözüldü mü? Çiftçi hayatından memnun mu? Esnaf hayatından memnun mu? O zaman güneş Sakarya'dan doğacak diye söyledim. Simdi mazlumun ahını soracaz. 'Sana 6 milletvekili verdim dönüp yüzüme bakmadın' diye Sakarya ayağa kalkmalıdır diyorum. Sakarya güvenecek."

Konuşmasında Adapazarı'nın patatesinin meşhur olduğunu ancak tarlada kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ürün kaldı tarlada. Recep bey havuzlu villada. Bugünkü sözcü sayfasına bakın ve o havuzlu villayı görün. Altın kaplama muslukları görün. Millet aç sefilken görün ve bakın bakalım kim halktan yana kim haktan yana?" söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

SENİN SUYUNA MUHTAÇ DEĞİLİZ

"Bunların özelliği şu. Milletin arasına girerler din, iman, garip guraba edebiyatı yaparlar. Sonra bir bakarız köşeyi dönmüşler. İnancımızı sömürürler. Bunlara inanmayın, bunlar halkın ekmeğine aşına göz koyanlardır. Ne diyor sayın Başbakan 'O ana muhalefet partisi liderine mecliste bir gıdım su bile vermeyiz' diyor. Senin suyuna muhtaç değiliz. Biz halkımıza güveniyoruz. Halkın iradesine güveniyoruz. Yetki verin güç verin. Onlara hesap sormak boynumuzun borcu olacaktır. Beraber mücadele edeceğiz. Bakınız Adapazarı bize beklediğimiz oyu vermedi. Beklediğimiz milletvekili çıkartamadık. Kabahat Adapazarlıda değil bizde. Daha fazla gelip, daha fazla derdinizi dinleyeceğiz. Adapazarı'nın sesini parlementoda biz dile getireceğiz. Biz hiçbir zaman inançları nedeniyle ayırım yapmadık. Sakarya'da bir Allah'ın kulu çıkıp ibadetini yapamıyorum derse, onun özgürce ibadetini yapmasını sağlayacağım. Bizim derdimiz insanların inancıyla değil."

PANKART TARTIŞMASI
Kılıçdaroğlu, İstanbul'da asılan pankartla ilgili olarak da şunları söyledi:
"İstabul'da bir pankart astılar. Onu biz asmadık. Aynı pankartı Diyarbakır'da asmışlar. Sayın Başbakan, İçişleri Bakanı Beşir bey diyor 'O pankart burada da mı var?' diyor. O zaman sayın Başbakan sen o pankartı asanı bul. Bulamazsan sorumlusu sensin. Etnik kimlikleri sömürüyorlar. Simdi geldi vatandaşın cebine. Onu da soyacaklar. İzin vermeyeceğiz, sizin gücünüz ve desteğinizle."
İkindi vakti ezanı okunduğu için ezan bitene kadar konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde ise referanduma sunulan Anayasa değişikliğinin yolsuzlukları meşrulaştırdığını belirtti.
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Kocaeli'ne hareket etti. (haber: medyabar.com)
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2010, 01:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER