banner392

CHP’nin hedefi “En az iki milletvekili ve 120 bin oy”

CHP Sakarya İl Örgütü’nün yeni başkanı Yaşar Erdem, Sakarya’da en az 2 milletvekili çıkarmayı ve 100 bin civarındaki sol oyları 120 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

CHP’nin hedefi “En az iki milletvekili ve 120 bin oy”
Hülya Sürücü ile Detay Programı’na konuk olan Erdem, genel seçimlerde her aday adayına eşit mesafede olacaklarını öne sürerek “Kimsenin adamı olmayacağız” dedi.
 “Seçimden önce partiye ayak basmamış insanlar değil, işin başından beri partiye emek vermiş ve Sakarya’ya hizmet edecek kişiler aday gösterilecek” diyen Erdem “İl başkanlığını götürebilecek sorumluluğa ve tecrübeye sahibim. İşin mutfağından geldim.Şeyh uçmaz muritler uçurur, biz zaten murittik. Partinin tabanında ve tabanla iç içeydik. Partililerimiz ve halkımız bana güvensin” şeklinde konuştu.
İşte 89.3 Radyo Net’de Detay Programı’nda “Ak Parti Şeker Fabrikasından nemalandı” diyen ve fabrikaya, borçlu olduğu banka tarafından el konulacağını öne süren CHP Sakarya İl Örgütü’nün çiçeği burnunda yeni başkanı Yaşar Erdem’in yaptığı o açıklamalar:
 “İşin mutfağından geldim”
Siyasete 1975’te başladım. CHP’de gençlik kollarında yer aldım. Partide değişik görevlerde bulundum. Daha çok işin mutfağındaydım. İl Başkanlığını götürebilecek miyim şimdi bunu konuşuyorlar. Bu bir ekip işi, aksi takdirde yönetim kurulları olmazdı. Siyaset ortak akılla yapılması gereken bir iş. Ben işin mutfağından geldim. Bir söz vardır ya, “Şeyh uçmaz muritler uçurur” diye, biz murittik. Çok önde değildik belki ama, partinin tabanında çalıştık, tabanla iç içeydik.

Cem Hatunoğlu’nun adaylığı sürpriz oldu
Cem Hatunoğlu’nun aday adaylığı bizim için de sürpriz oldu. Vahit Serbes istifa ettikten sonra bazı arayışlar içine girildi. Cem Bey il başkanlığını üstlenirken, seçimlerde başkan sıkıntısı yaşanmaması için aday olmayacağını bize de söylemişti. Ama sürpriz yaptı, aday adayı oldu. Aksi halde 3 haftadır yaşanan sıkıntılar yaşanmayacaktı. Aday adaylığı ile birlikte seçim sürecinde parti çalışmaları da sekteye uğradı.
Sevgi Bayat’ı jest olsun diye önerdik
Sevgi Bayat’ın başkanlığa gelebileceği ihtimali konuşuldu, oysa bu, parti tüzüğüne göre mümkün değildi. İsminin basında zikredilmesi bir yanılgı oldu. Genel merkez bize “örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı il başkanlığına vekalet etsin” dedi, ama bizde böyle bir başkan yardımcılığı yoktu, genel merkeze söyledik. Sayın Kılıçdaroğlu Sakarya’ya geleceği için o bayan arkadaşımızı kendisine jest olsun diye il başkan vekilliği için önerdik. Genel başkan yardımcımız gelince de, bu arkadaşımızı vekaleten seçin dediler, ama genel merkez seçemezsiniz yetkiniz yok deyince karışıklıklar da buradan baş gösterdi.
Vahit Serbes gibi belgelerle konuşacağız
Bir soru üzerine daha önce birlikte çalıştığınız il başkanlarının tecribelerinden yararlanacağını söyleyen Başkan Erdem şöyle konuştu:
“Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Necdet Çakar, Vahit Serbes ve Cem Hatunoğlu ile çalıştım. Üçü de değerli başkanlardı, ama Vahit Başkanla çalışmanın keyfini, hazzını asla unutamam. Çünkü sayın Serbes çok demokrat bir başkandı. Sayın Serbes belgelerle konuşurdu, biz de nerde yolsuzluk veya usülsüzlük varsa bunları korkmadan dile getireceğiz. Belgeli konuşacağız, çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmeyeceğiz”.
Hasan Alişan’dan talep gelmedi
CHP’de aday adaylığı konusunda adı geçen SESOB Başkanı Hasan Alişan’a değinen Yaşar Erdem, “Bize adaylık talebiyle gelen olmadı. Hasan Alişan’dan da bu konuda herhangi bir talep gelmedi. Adayım demedikten sonra konuşulan isimler ancak dedikodu olarak kalır.” dedi.
Kimsenin adamı olmayacağız
Radyo programında CHP Sakarya İl Örgütü olarak her aday adayına eşit mesafede olacaklarını öne süren Yaşar Erdem, “Biz kimsenin adamı olmayacağız. Her aday adayına mesafemiz aynı olacak” dedi. Erdem şunları söyledi:
“Sosyal demokrat bir partiyiz. Emeğe önem veririz. Partiye emek vermiş olanları aday olarak benimsiyoruz. Seçime kadar partiye ayak basmamış olanları veya Ankara’ya gidince bizi unutanları aday görmek de, aday göstermek de istemeyiz.
Dostluk başka, adaylık başka
Yıllardır beraber olduğumuz dostlarımız var, onlar aday olabilirler. Arkadaş veya dost olmamız onların adaylığını destekleyeceğiz anlamına gelmez. Adaylara eşit yarışma fırsatı vermeliyiz. Biz objektif değerlendirmeler yapıp genel merkeze vereceğiz. 2007 seçimlerinde yaptık. Merkez yoklaması oldu, o listenin düzgün olmadığını dile getirdik ve haklı çıktık. Sakarya’da iktidar olmak istiyoruz, birilerinin milletvekili olması sıkıntımız değil.”
Cüneyt Demir’e yanıt
Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Cüneyt Demir’in Detay Programında “Sakaryalı olmayanlar aday olmasın. Bu şehrin çocukları aday olsun” sözünü değerlendiren Erdem, “Sakaryalı olmanın kriteri nedir? Burada doğmuş olmak mı, burada yaşamak mıdır? Burada doğup da okul yıllarından sonra dışarıya taşınanlar da Sakaryalı. Ya da başka yerde doğup da Sakarya’da yaşayanlar da Sakaryalı. Sayın Demir Sakaryalı olmanın kriterlerini iyi açıklamalı. Önemli olan emek veren ve halkın sorunlarına sahip çıkacak kişilerin aday olmasıdır” şeklinde konuştu.
Tercihimiz önseçim
Hülya Sürücü’nün “Önseçim mi yoksa merkez yoklamasıyla mı adaylarınız belirlenecek?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Yaşar Erdem, önseçim istiyoruz, bu talebimizi de genel merkeze ilettik” dedi. Erdem şöyle konuştu:
“Yaşar Erdem’in değil, örgütün kararıyla adaylar belirlenecek. Genel Başkan gelmeden önce geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. O toplantıda önseçim için ortak görüş çıktı.Bunu genel başkanımıza da ilettik. Parti tüzüğümüzde çeşitli aday belirleme yöntemleri var. CHP yi seviyor ve iktidar olmasını istiyorsak, merkez yoklaması, veya önseçim olması fark etmez, her iki yöntemde de sıkıntılar mutlaka olacaktır. Kişilere değil, partimize sahip çıkmamız lazım. Bunu sağlayacak yöntem uygulanmalı. Siyaseti birileri bir yerlere gelsin diye yapmıyoruz, partimiz bir yere gelsin diye yapıyoruz.”
Vekilimiz olmadığı için en şanslı CHP“CHP Sakarya’da kaç milletvekili çıkarmayı hedefliyor?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Başkan Erdem, “En rahat parti CHP’dir. Çünkü milletvekili yok. AKP’de mevcutlar devam edecek mi? Bu belli değil. En büyük sıkıntıyı onlar yaşayacak. Halkın da benimseyeceği adaylar olursa milletvekili çıkarırız. En az 2 milletvekili çıkarmayı hedefliyoruz.Halk Kılıçdaroğlunu benimsedi, bu benimseme seçime yansıyacak. Ama adaylarımıza halkın da sahip çıkması lazım”dedi.
Sakaryalı vekiller önerge tembeli
Sakarya milletvekillerinin kentin sorunlarının çözümü konusunda duyarsız kaldığını öne süren İl Başkanı Erdem, “Sakaryalı vekiller önerge tembeli” dedi ve şunları söyledi:
“Sakarya milletvekilleri kaç önerge vermiş, açın internete bir bakın. Meclise 807 kanun teklifi verilmiş, sadece 16 önergede bizim vekillerin imzası var. Siz buradan pay biçin. K.Maraş Sütçü İmam Üniversitesine personel alımı için bile imza atan Sakaryalı vekiller, Sakarya sorunlarını mecliste dile getirmiyorlar. Yani Sakarya sorunları konusunda verilen önerge sayısı sıfır…Halkımızın bunları kıyaslamasını istiyoruz.”
Sen-ben kavgası fayda getirmez
“Partideki küskünleri, kırgınları barıştırmayı başarabilecek misiniz?” şeklindeki soruyu yanıtlayan Yaşar Erdem, “Sen-ben kavgası kimseye fayda getirmez” dedi ve şöyle konuştu:
Bizim partide basına yansıdığı kadar küskünlük yok. CHP canlı bir organizma. Çok hareketli. Diğer partiler gibi değiliz. Olayları tartışırız. Genel başkanı bile yeri geldiğinde eleştiren insanlarız. Bu tür konuların kamuoyunda tartışılması yanlış. Eleştirilere açığız. Eski il ve ilçe başkanlarına, kanaat önderlerine her zaman saygı duyduk, onları onore ettik. Referandumda ortaya çıkan tablo güzeldi. Kucaklayıcı olacağız. Kişisel kavgalar, sen-ben kavgasının partiye faydası olmaz. Ben atama ile gelmedim, seçimle geldim. Bu da önemli olsa gerek.”
Rahatsız değil, destek oluyorlar
Başkan Erdem il başkanlığına getirilmesi ile Serdivan veya bazı ilçe teşkilatlarının rahatsızlık duyduğuna dair bir köşe yazarının yorumuna yanıt verirken şunları söyledi:
Serdivan ilçe başkanıyla daha bugün beraberdim. Vahit Serbes ve Cem Hatunoğlu’nun istifasından sonra Serdivan teşkilatı, il başkanının yönetim içinden seçilmesi konusunda hep dik durdu. Asıl o ilçeler bize sahip çıktı. Rahatsızlık şurdan kaynaklanıyor; bu partide “ben buradan ne kadar nemalanırım” diyenler var, seçimler öncesinde ortada görünmeyenler seçime yakın zamanda partiye gelmeye başladılar. Öyle şey olmaz. İl Başkanı seçildim ve çok tebrik aldım.
AKP’de il başkanı seçildi, ilkokul mezunu diye istifa ettirdiler. MHP’de başkan istifa etti yerine yenisi atamayla geldi. Bizde ise Cem Hatunoğlu da seçimle geldi, ben de… CHP’nin farkı işte bu. Demokratlık işte bu. Biz tabanız. İşçiyiz, emekliyiz. Yönetimimiz çalışanlardan oluşuyor. Ben emekliyim, emeklinin sıkıntılarını biliyorum, esnafın sıkıntısını biliyorum çünkü ben de esnafım. Biz işadamı değiliz, müteahhit değiliz, doktor değiliz ama biz tabanız. Önemli olan da bu”.
İl başkanlığı süresince eski il başkanlarının tecrübelerinden faydalanacağını açıklayan Yaşar Erdem,Sadece eski il başkanlarından değil, herkesten faydalanacağız.Referandumda yaptığımız ortak çalışmayı seçimlerde de yapacağız. Kısaca bu işi hep beraber yapacağız.
Güvenenleri mahçup etmeyeceğiz
Halkımızı iyi anlamamız, onlara güven vermemiz lazım. Genel merkezde olağanüstü çalışma var, bu da genel seçimlere yansıyacak. Kadın kollarımızın çalışmaları örnek gösteriliyor, bu da bize gurur veriyor. Genel başkanımız Sakarya mitinginden çok mutlu oldu. O güvenin sonunda örgütün içinden birinin il başkanı olmasını istediler. Size güveniyoruz, dediler, inşallah onları mahcup etmeyeceğiz. Düne kadar bizim için “bunlardan ne olur ki?” diyenler, bizi “Gandi harekatı”diye adlandırıyordu. Bizden ne olacağını görecekler, çalışmalarımız inşallah güzel neticeler doğuracak”
Korku, baskı ve sindirilmişlik var
Halkın üzerinde bir baskı, korku ve sindirilmişlik olduğunu öne süren Başkan Erdem, “Basın rahat değil. İşadamları rahat değil. İşadamı vergi dairesinden veya belediyeden kendisine baskı yapıldığını üzerinde hissediyor. Gençler işe girme beklentileri içinde ve “önce şu partiye kaydol gel” cevabıyla karşılaşıyor. Bu baskı özel sektöre kadar yansıdı. Yeni CHP diye adlandırdığımız partimiz, 41 tane başlık altında projeler ortaya koydu. Bunlar örgütlere yayıldığında güzel gelişmeler olacak.” dedi.
Hedef iktidar olmak
Radyo programında “Hedefimiz önce iktidar olmak” diyen Yaşar Erdem, “Bunun için kaç milletvekili çıkarmak gerekiyorsa çıkarmaya çalışacağız. Referandumda Sakarya ile ilgili çıkan fotoğraf bize örnek olacak. 95-100 bin arası sol oy var. Bunu 120 bin oya çıkarmayı ümid ediyoruz. Ama örgüt olarak en az iki milletvekili hedefliyoruz.” dedi.
Bir soru üzerine herhangi bir parti ile ittifak yapıp yapmayacakları konusundaki karar mercinin genel merkez olduğunu söyleyen İl Başkanı Erdem, “İttifak olur mu bilemem, bu genel merkezin vereceği karardır. Olacaksa ittifak tabanda olmalı. İnsanlar iktidardan rahatsızsa bir yerde toplanıp, ittifak yapmalıdır.” şeklinde konuştu.
Ak Parti Şeker’den nemalandı
Radyo programında Şeker kotası meselesine de değinen Yaşar Erdem, Kılıçdaroğlu’nun Şeker Fabrikasına sahip çıkmak Cumhuriyete sahip çıkmaktır” sözünün hatırlatılması üzerine, “Ak Parti Şeker Fabrikasından nemalandı” dedi. Erdem ayrıca fabrikaya, borçlu olduğu banka tarafından el konulacağını da öne sürdü. Yaşar Erdem şunları söyledi:
Banka fabrikaya el koyacak
“Bu olay 56 bin kişiyi ilgilendiren bir olay. Fabrikanın daha önceki durumuna bir bakın. Sakarya pilot bölgeydi, üretim vardı. Esnafa girdi oluyordu. Fabrika her türlü velinimetti. Bu fabrikadan en fazla nemalanan Ak Parti olmuştur. İddia ediyorum bu fabrikaya yakın zamanda borçlu olduğu banka tarafından el konulacak. İstenen de zaten buydu. Basın zaten Şeker birilerine gidecek diyordu, köşe yazarları feryat ediyordu. Kotayı 31 bin tona yükselttiler, 101 bin ton kapasiteli bir fabrikayı % 30 kapasiteyle çalıştırmak demek “fabrikanın batmasını istiyoruz” demektir. Göz göre göre bu fabrikanın batması için elinden geleni yapıyorlar. Şeker Fabrikasını birilerinin kucağına attılar..Her seçim döneminde de siyasi malzeme yaptılar.”
Açılacak 54 yeri açıklasınlar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya’ya gelişine yönelik yapılan hazırlıklara da değinen Yaşar Erdem, “Başbakan geldiğinde Sakarya’da 54 tane açılış yapacakmış. Bunlar neresi açıklasınlar. Biz de bilelim” dedi.
Bir soru üzerine Torba Yasa Tasarısını da eleştiren Erdem, “Emekten ve çalışandan yanayız. Bu yasa yeniden düzenlenmelidir.” şeklinde konuştu.
Başkanlık sistemi gündem saptırması
Radyo programında başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Yaşar Erdem, şöyle konuştu:
“Başkanlık sistemi gündem değiştirmek için ortaya atılmıştır, gündem saptırmacasıdır. İktidar halkın ağzına her zaman bir sakız veriyor. Bu kez de sakız verdi ve halka “al çiğne” dedi. Başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin nerelere gittiğini görüyoruz. Bu ülkeler demokrasiye doğru dönerken, bizimkiler de nedense başkanlık sisteminden sözediyor. Yerleşmiş demokrasilerde sistemi uygulayabilirsiniz belki ama, Türkiye’de uygulamanız mümkün değil. Çünkü bizde Başbakan her şeyi biliyor, kimse ağzını açamıyor, böyle bir başkanlık sistemini Türkiye’de hayata geçirdiğinizi bir düşünsenize? Mısır bizim yanımızda hafif kalır.”
 Yaşar Erdem son olarak halka birlikte çalışma yapmayı teklif etti veGençlerimizden, kadınlarımızdan, kısaca halkımızdan bu süreçte CHP’ye destek ve katkı vermelerini istiyorum. Ne tür çalışmalar yaptığımızı izlesinler. Gelsinler birlikte bir şeyler icra edelim” şeklinde konuştu.
Haber Hülya Sürücü
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2011, 11:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erol
erol - 13 yıl Önce

evet elli yıldır chp iddalı. Ona oy vermeyen halk ta 1950 yılından beri çile çeliyor. O zamanlarda bağımsız olan ülke şimdi hem manda hem himaye oldu. Halk fakirleşti, üretici değil tüketici oldu. Şİmdi bütün bunların sorumlusu CHP mi yoksa oy vermeyen kesimler mi? İsterse 19:00 da patlasın ister 20:00 da, chp çizgisinden hibir şey kaybetmez, ülke kaybeder. Adalet Partisi zamanından beri geri geri gittiğimizin nezmana farkına varacaksınız? şimdi de bitirici vuruşu Adalet ve kalkınma Partisi yapacak.

mkc
mkc - 13 yıl Önce

chp 50 yıldır iddaalı ama seçime kadar seçim akşamı saat 19.00 da balon sönüyor memet hoca balonu nekadar şişirsen o kadar çabuk patlıyor bunu unutma dostun mkc

Selahattin Çırak
Selahattin Çırak - 13 yıl Önce

Sayın yaşar Erdem iki millet vekilini
alırsanız sizi kutlamak gerek.Konuşarak değil insanları ziyaret ederek
ulaşacağınız sonuçta şimdiden başarılar dilerim.
Açılımı halka anlatın açılım sonucu nerelerimizin açıldığını bilsinler

SIRADAKİ HABER