banner392

Başkan Güven Övün: ‘20 Ayda Az maliyetle çok iş başardık’ dedi.

Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün Göreve geldikleri 20 ayda yaptıkları hizmetleri anlattı.

Başkan Güven Övün: ‘20 Ayda Az maliyetle çok iş başardık’ dedi.

Pamukova Belediyesinin Aralık ayı toplantısında bugüne kadar yapılan hizmetleri Güven Övün 23 grupta değerlendirdi.

İŞTE BASINLA PAYLAŞILAN BELEDİYENİN YAPTIĞI  HİZMETLER…

"Pamukova’mızın genelinde bugüne kadar yaklaşık 50 bin m2 kilitli taş parke çalışması yaptık.

     1-Doğalgazsız mahallemiz kalmayacak sloganıyla etap etap dış mahallelerimize doğalgaz götürmeye başladık. Yol boyu mahallelerimiz ile başladığımız bu süreci diğer mahallelerimizle sürdüreceğiz.

    2- Paşalar mahallemizde bulunan Karaca Ahmet Türbesi ve Camiini Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile restore ettik.

    3- İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile birlikte ilçemize bir Gençlik Merkezi kazandırdık.

    4-Hayırsever bir vatandaşımız ile birlikte Pamukova’mıza bir Gasilhane kazandırdık.

    5-Kent meydanı projesi kapsamında 700 m2 içerisinde 3 katlı binayı satın alarak ilgili projede önemli bir mesafe kat ettik.

     6-Atatürk Kültür Merkezini farklı bir anlayışla yeniden dizayn ederek üst katın modern bir düğün ve toplantı salonu olmasını sağladık, alt katın çocuk oyun salonu ve Kültür Kafeye dönüşümünü gerçekleştirdik. Bahçede ise kapsamlı bir tadilat yaparak ailelerin ve çocukların huzur ve güven içerisinde vakitlerini geçirecekleri bir yer haline getirdik. Hacıvat Karagöz, Meddah gösterileri ve açık hava sinemalarıyla çocuklarımızın keyifli vakit geçirmesini sağladık.

     7-Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde demiryolu boyunca 26 dönüm araziyi belediyemize kazandırdık.

     8-Pamukova tarım ekonomisini geliştirmek üzere Pamukova Meyve Üreticileri birlik merkezini bedelsiz olarak belediyemiz bünyesine kattık.

  Dillere destan bir Ayva Festivali yaptık.

     9-Ağaçcılar mahallesindeki taş ocağının kurulmasını engelledik.

   10-Evde sağlık ve yaşlı bakım ekibi kurarak ilçemizdeki hastalarımıza şifa dağıttık.

   11-Gölpark Sosyal tesislerinin kira sözleşmesini sona erdirerek belediyemize eliyle işletilmesini sağladık. İller Bankasından alınan krediyle yapılan tesisin kredi taksitlerini bu dönem bitirdik.

   12-Mezbahane binasının üzerinde bulunduğu araziyi mera statüsünden çıkararak Belediyemize 40 dönüm arazi kazandırdık.

   13-Mezbahanenin Mimari projesini hazırlayarak ihale aşamasına getirdik.

   14-Belediyemize ait benzin istasyonlarımızın hukuki problemlerini çözerek geçmiş dönemdeki kira borçlarımızı tahsil ettik. Yeni bir kiralama ihalesi yaparak hem %64 oranında kira artışı yaparak,  belediyemize yüklü bir gelir elde ettik. Hem de kira bedellerini yıllık peşin alarak herhangi bir mağduriyetin önüne geçmiş olduk.

   15-İlçeler arasında bir tek Pamukova da olmayan bir, Meclis Salonunu yaptık.

İstanbul Havacılık Okulu’nun Pamukova’da faaliyet göstermesini sağladık.

   16-İlçe Kütüphanesine yer tahsis ederek tefrişatını yaptık.

   17-Kapanma riski taşıyan Pamukova Sulama Birliği’ne belediyemiz mülkiyetinden yer tahsis ederek hem kapanmasını önledik hem de Geyve Sulama Birliğinin de ilçemizde faaliyet göstermesini sağladık.

   18-Durali Parkı olarak tabir edilen Elperek Mahallesi Kahve Karşısı mevkiinde yer alan arsaların hukuki problemlerini çözerek belediyemize toplamda 2800 m2 arsa kazandırmış olduk.

   19-Belediyemizi teknolojik anlamda da güçlendirerek E-Belediye, E-Arşiv, E-İmar ve araç takip sistemini hayata geçirdik.

   20-Belediyemiz Garaj bakım onarım harcamalarında ciddi bir tasarruf yoluna giderek  2018 yılında 748 bin tl olan bakım masraflarını 2019 yılında 420 bin tl ye 2020 yılında ise 314 bin tl’ye düşmesini sağlamış olduk.

   21-Belediyemiz bünyesine kazandırdığımız endüstriyel cami halı yıkama makinesi ile tüm camii ve ibadethanelerimizin temizliklerini gerçekleştirdik. Az maliyetle çok iş başardık.

   22-Yol ve arazi ölçüm işlerinde dışa bağımlılığı ortadan kaldırarak Fen işleri müdürlüğümüze kazandırdığımız Gps cihazı ile kendi yol ve arazi ölçümlerimizi kendimiz yaparak belediyemize 100 bin tl üzerinde bir tasarruf sağlamış olduk.

   23-Çiftçimizin can damarı olan Sulama Kanallarının 252 km uzunluğundaki kısmının temizliğini sağlayarak 79000 dekar alana su verilmesini sağladık. Bu hizmetimizle yaklaşık 2700 tane çiftçimize fayda sağlamış olduk" dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2020, 22:21

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER