banner392

Başbakan bu okulları görse yıktırır mı?

Van’da çöken binaların çürük olduğunu söyleyen Erdoğan, gecekondu ve kaçak yapıların gerekirse mülk sahibine bile sorulmadan kamulaştırılacağını açıkladı ve ekledi: “Bu tabloları yaşamaktansa iktidarı kaybetmek çok daha hayırlıdır.”

Başbakan bu okulları görse yıktırır mı?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşmasında şöyle konuştu:

CİNAYETLE EŞ ANLAMLI

’Bana bir şey olmaz’ mantığıyla tedbirin elden bırakıldığına, çürük binaların inşa edildiğine, çürük binalarda yaşamın devam ettiğine şahit oluyoruz. ’Bir musibet bin nasihatten evladır’ denilir, ama çok acıdır ki, yaşanan onca depreme rağmen hala nasihat alınmadığını işte en son Van’da gördük. Enkaza baktığınızda, malzemenin ne kadar kalitesiz olduğunu, o betonun adeta kuma dönüştüğünü, zemin kattaki beton kolonların zayıflığını ya da kesilmesinden dolayı bütün bir binanın ve içindekilerin acı fatura ödediğini görüyorsunuz. Belediyeler de müteahhitler de denetim elemanları da bu ihmallerin cinayetle eş anlamlı olduğunu artık görmek durumundadır.

YIKACAĞIZ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile bir çalışma içine gireceğiz. Artık şehirlerimizde kaçak yapı, gecekondu, bunlara yönelik gerekirse yetkiyi tamamen Bakanlığımıza alacağız ve bu tür binalarını değiştirmeyen, bunları yıkmayanlara sormadan kamulaştırmasını yapacak ve bu binaları biz yıkacağız. Bedeli ne olursa olsun, oy verirmiş vermezmiş biz bunları dinlemeyeceğiz artık... Çünkü bu tabloları defaatle yaşamaktansa iktidarı kaybetmek çok daha hayırlıdır. Bu adımı atmak zorundayız. Depreme dayanıklılık noktasında çok daha hesaplarımızı ciddi yapıp yoğun bir şekilde bu şehirleşme adımlarını atacağız ve vatandaşlarımıza ’gel kardeşim, senin binanın enkaz bedeli budur ve gel buraya gir, 20 yıl vadeyle de gel burada otur. Ne istiyorsun, iki daire mi, al sana iki daire ama oturacağın yer artık burası. Senin oturduğun yerde biz yarın bir musibetle karşı karşıya kalamayız’. Yok şöyleydi, yok böyleydi, kusura bakma... Bunlara artık ’evet’ diyemeyiz. Çünkü artık bunlardan bir değil, iki değil, üç değil, beş değil, bıktık.” Dedi.

PEKİ! PAMUKOVA DA Kİ OKULLARIN NE DURUMDA OLUDĞUNU BAŞBAKAN BİLİYOR MU?

1999 Marmara Depreminde daha çok kamu kurum ve kuruluşlarının yıkılması, kurumların başında da okulların olması dikkat çekmişti. Deprem den sonra ülke genelinde öncelikle okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalışmalar başlatıldı.

Pamukova da yeni okul yapımı ve eski okulların onarımı yapıldı.

Okulların yapımı için devlet yeteri kadar kaynak ayırdığı halde Okul yapımları zamanın belediye başkanı tarafından alınarak yapıldı.

2005 yıllarında başlayan Fatmahanım İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Elbirlik İlköğretim Okulu belediye tarafından yapıldı.

Cumhuriyet ve 75. Yıl İlköğretim Okulu ise onarıldı. Bu iki onarım işini ise şahsi firmalar aldılar ve yaptılar.

Belediye nin yaptığı okullar (Fatmahınım İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Elbirlik İlköğretim Okulu) bitirildikten sonra Bayındırlık tarafından teslim alınmadı. Okulların gecici kabulleri hala yapılmadığı halde, okullar derdest öğretime açıldılar. Şu an hala okulların gecici kabulleri yapılmış değil.

Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri ve bayındırlık yetkilileri neden bu okulları teslim almadı?

 Gecici kabulleri yapılmayan bu okullar nasıl oluyorda eğitime açılabiliyor.

Minicik yavrularını okullara anne ve babaları nasıl teslim ediyorlar. Ya da veliler okulların bu durumları hakkında bilgi sahibiler mi?

ŞİMDİ DE ORTA HASARLI BİNAYA ÖĞRETMEN OKULU AÇILDI.

Okulların durumları hakkında bilgi sahibi olan İlçe Milli Eğitim gerekli bilgilendirmeleri yapmadığı gibi, bu eğitim döneminde Pamukova ya yeni okul getiriyoruz iddiası ile belediyenin ortahasarlı binasına Yatılı Öğretmen Okulu getirdi.

Belediye meclis kararı ile ortahasarlı bu binaya getirilen Yatılı Anadolu Öğretmen Okulu aynı eski okullar gibi bu sene hizmete girdi. Belediye binasında bahcesi olmayan bir ortamda iki sınıflı bir okul açıldı.

BAŞBAKAN BU OKULLARI BİLİYOR MU?

Van da meydana gelen 7.2 lik büyük depremden sonra bazı okulların yıkılması, Başbakanı çileden çıkardı. Başbakan yaptığı açıklamada bu tür binaların neye malolursa olsun yıkılacağını. Olan depremlerden hala ders alınmadığını söylüyor. Ancak başbakan Marmara depreminden sonra yapılan Pamukova da ki bu okullardan acaba haberdar mı? Başbakan bu okulların hala gecici kabullerinin yapılmadığını, binalarda eksikler bulunduğunu bilse acaba bu okullara yıktırır mı?

Daha önce defalarca bu konuyu gündeme getirdiğimiz halde hiçbir yetkili gereğini yapmadı. Birçok gazete bu konuyu yazdığı halde bu senede hiç umursamadan oratahasarlı belediye binasında yeni bir okul açılması Olan depremlerden hiç ders çıkarmadığımızı göstermiyor mu?

Bu konuyu pamukovahaber.com olarak takip etmeye devam edeceğiz.

İŞTE DAHA ÖNCE DE BU OKULLAR HAKKINDA DAHA ÖNCE YAZDIKLARIMIZ Tıklayın…

BAŞKA BİR HASARLI BİNA DAHA Tıklayın…

 

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2018, 22:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER