banner392

Süleyman Uysal, Çevre duyarsızlığına çok sert tepki gösterdi

Pamukova da bio-gaz tesisleri olarak 4 yıl önce büyük reklamlar yapılarak kurulan BİOS un çevreye koku yayması, ayrıca şehrin içinden geçen Karandere nin bakımsız oluşu yüzünden insan sağlını olumsuz etkilemesi Süleyman Uysal’ın sert tepkisine neden oldu.

Süleyman Uysal, Çevre duyarsızlığına çok sert tepki gösterdi
 Pamukova’nın eski belediye başkanlarından olan hukukçu kişiliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği şube başkanı oluşu ile sorumlu bir insan olan Uysal çevre duyarlılığı ile de tanınıyor.
Uzun yıllardır hiçbir şekilde polemik yaratacak yazı yazmayan Süleyman Uysal Pamukovahaber.com a yaptığı yazılı açıklama ile bu sessizliğini bozdu.
 
İŞTE SÜLEYMAN UYSAL IN BİOS VE KARANDERE İLE İLGİLİ TEPKİSİ
ÇEVREYİ KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR
Kelime anlamını tam olarak bilmemekle beraber  ‘ biosun ’  her halde (bio) Tabiat (sun) da güneş anlamına geldiğine göre  ‘ Biosun ‘  Tabiat güneşi anlamına geliyor diye düşünüyorum. Buda tabiattan elde edilen enerji anlamına geliyor. Mana olarak  bu anlama gelmekle beraber, ben bu tesisin enerji değil de ‘BİO KOKU ÜRETEN BİR TESİS OLARAK ‘ yapıldığını görüyorum. Görüyorum çünkü olay gözlerimin önünde cereyan ediyor ve hepimiz bunu görüyoruz ve kokluyoruz. Nasıl mı size anlatayım.


 
Pamukova’da bir akşamüstü veya günün belli saatlerinde ve bilhassa gece teravih namazından sonra çay bahçesinde veya yol kenarında oturduğunuzda, size en az 200 metre falan kaldığında kötü bir parfüm kokusu gibi bir koku hissettiğiniz de ve acaba bu koku nedir diye düşündüğümüzde, karşınıza BİOSUN yazılı çöp kamyonunun geldiğini göreceksiniz. Bunu görürseniz hiç şaşırmayın. Kokunun nedenini buldunuz ve gördünüz demektir. Bu koku gelmeden önce çayınızı yudumlamanın keyfini çıkaracağınızı düşünürken birdenbire çayınızı içemeyeceğinizi hissedeceksiniz. Keyfiniz kaçacak bu nedir diye yahu diye söyleneceksiniz. Ama bu bir defalık bir olay değildir. Yıllardır bu devam etmekte ve buna bir DURUN diyen çıkmamaktadır. Halk bu kokuyu çekmeye  mahkum edilmektedir. Bu giderilebilir mi? Niye giderilmesin diye düşünüyorum. Fransa da çalışan bir işçi arkadaşımızdan dinlemiştim. Onun anlattığına göre çöp toplama araçları her hafta ‘ deterjanlı’ su ile yıkanır ayrıca çöp konteynırları da hafta geçmeden yine deterjanlı su ile yıkanır. Sokaklar da 100 metre ara ile yolları yıkanması için büyük vanalar vardır.  Bunlardan düzenli olarak yıkama sağlanır. Bu suretle hem yollar yıkanır hem konteynırları ve hem de çöp kamyonları yıkanır. Bu nedenle yollar tertemiz kamyonlar temiz konteynırlar temiz olur ve ne koku ne de  bir çöp ve sinek görebilirsiniz.  Demişti… Bunun yapılması mümkün değimlidir? Elbette mümkündür. Ama gelin görün ki ilgililer bunu hiç düşünemiyorlar mı? Bizi kötü kokularla sağlıksız sokaklarla hastalıklarla baş başa bırakıyorlar. Bunları önleyecek olanlar herhalde BİOSUN yetkilileri ile bunu denetlemekle görevli olduğunu sandığım belediye yetkilileri ile ‘ çevre sağlığı ‘  ilgilileri olmalıdır.
 
Birkaç gün önce Cumhuriyet mahallesinde bulunan Derebaşı camiindeki bir cenazeye gidiyordum. Karandere deresinin üzerindeki köprüden geçerken gördüğüm manzara dehşet verici idi. Dereden sular çekilmişti. Dere yatağı olduğu gibi Her türlü çöplerle dolmuştu. Tam bir kirlilik manzarası kendi kendime bunu fotoğraflayıp basına vereyim dedim. Bu arada aklıma meşhur çöplüğümüz de geldi. Yıllardır patlama yangın ve hiç durmadan tüten dumanı ile meşhur çöplüğümüz. Sonra kendi kendime BU yazıyı kaleme alayım da bu sorunlar çözümlendikten sonra  temiz çöp kamyonlarını, pırıl pırıl yollar ve konteynırları, temizlenmiş karandereyi ve dumansız çöplüğümüzü fotoğraflarım diye düşümdüm. Şimdi beklemedeyim.
 
Ben bir Pamukova sevdalısıyım. Pamukova’ mızın temiz yüzünü görmek istiyorum. Havasını temiz olarak koklamak istiyorum. Bu benim ve tüm Pamukovalıların hakkıdır. Bunu bize yaşatmayanlar yaptıklarından sorumludurlar. Bugün sadece bu sorunu gündeme taşımak istedim. Yarın da başka sorunları gündeme taşıyacağım. Niye diye sorarsanız daha iyi güzel yaşanabilir bir Pamukova için.
 
Süleyman Uysal 

FABRİKA AÇILIŞINI YAPAN BAKAN VE BAŞKANA TEMİZ ÇEVRE OLACAK DİYE PLAKETLER VERİLMİŞTİ


Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 16:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER