banner392

“Türkiye ye gelen ABD başkan yardımcısı biden Türkleri günahı kadar sevmez”

Ani bir kararla Türkiye ye gelen ABD başkan yardımcısı Biden den sonra bölgede neler olacak?

“Türkiye ye gelen ABD başkan yardımcısı biden Türkleri günahı kadar sevmez”
Amerika’dan bildiren Savaş Süzal’ın yeniçağ gazetesinde haber olarak yayınlanan Biden in gelişi ve Biden in kim olduğu ile ilgili çok ilginç bilgiler basında daha geniş şekilde yer almaya başladı.
 
Biden ile ilgili Gazeteci Savaş Süzal şunları yazıyor.
 
Türkleri günahı kadar sevmez!
Sevgili okurlarım, 2011 yılı Aralık ayı Türkiye için yeni bir milat olacak. Bunun ilk işareti hafta sonunda ABD Başkan yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye ziyareti ile verildi. Bu ziyaret öylesine önemli ki Başbakan Erdoğan bile ameliyat sonrası hasta yatağını terk ederek Ankara’ya gidip kendisi ile görüşecek.
 
Ankara’da AKP hükümetinin görüşeceği Biden bu Biden. Ankara’ya geliş nedeni bir başka konferansla maskelense de asıl neden Irak ve Kıbrıs bağlantılı. Biliyorsunuz, Biden Türkiye’ye Irak’tan gelecek. Türkiye’den de Atina’ya gidecek.
 
Şimdi bu konuya malzeme taşırsak, ABD Başkanı Obama Aralık ayında Irak’tan tüm Amerikan askerlerinin çekileceğini açıkladı. Ama bu askerler unutmayın daha önceki 100 bin asker gibi Basra körfezinden değil Türkiye üzerinden güvenle çekilecekmiş. Sanki daha önce Basra körfezi üzerinden çekilen 100 bin Amerikan askeri güvenle gidememiş gibi nedense Türkiye üzerinden ve İncirlik İskenderun bağlantılı. Bu başka bir tezgâh, kokusu yakında çıkar.
 
Biden’ın yapacağı görüşmelerde ele alınacak konular arasında Kıbrıs ve İsrail en az Suriye ve İran kadar önem taşıyacak. Emin olun İstanbul’da Fener Rum patriğini de ziyaret edip elini öpüp hayır duasını da alacaktır.  Biden günahı kadar Türkleri sevmez. Hatırlıyorum bir dönem Özal hayattayken ve Washington’u ziyaret ederken Madison otelin arka lobisinde onunla görüşmek istemiş ve kendisinden Kıbrıs’tan Türk askerlerinin çekilmesini istemişti. Türkiye’ye bu kadar kötülük yaptıktan sonra hâlâ bir şeyler isteyebilmişti.
 
İşte ABD den yazan deneyimli gazeteci Savaş Süzal bunları yazıyor.
 
Peki yine yeniçağ Gazetesi köşe yazarlarından Aslan Bulut Beden ile ilgili neler yazıyor.
 
İzlanda’nın Bağımsız Filistin devletini tanıdığı halde, Türkiye neden hala tanımadı. Arslan Bulut un kaleme aldığı Biden makalesinin satırları arasında görebilirsiniz.
 
İŞTE ARSLAN BULUTU UN YAZISI
 
Biden, Özal’ı öldüren proje ile geldi.
ABD Başkanı Barack Obama, “Amerikan Yahudi Kongresi” nin başkanı Jack Rosen’in Manhattan’daki evinde düzenlediği toplantıya katıldı. Obama, Rosen’in, ABD’deki Yahudi cemaatinin ABD-İsrail ilişkileriyle ilgili endişeli olduklarını söylemesi üzerine Yahudi cemaatine güvence verdi ve “ABD’nin İsrail’den daha önemli bir müttefiği yoktur. Bugüne kadarki tüm yönetimlerden çok daha fazla İsrail devletinin güvenliği için çalıştık. Konu İsrail’in güvenliği olduğunda bundan taviz vermeyiz” dedi. 
 
ABD, İsrail’in güvenliği söz konusu olduğunda bundan taviz vermiyorsa, Malatya’daki füze kalkanından elde edilen bilgilerin doğrudan İsrail’e verileceği de kesindir. Yine Suriye’nin köşeye sıkıştırılıp parçalanması da öncelikle İsrail’in güvenliği içindir.
Durum böyleyse, Türkiye’nin Suriye üzerindeki yaptırımlarından en çok hangi ülke faydalanır? İsrail değil mi?
O halde AKP iktidarı kime hizmet ediyor? Yeni Osmanlı projesine mi, Büyük İsrail projesine mi?
 
“İyi ama, one minute kavgasının sebebi nedir, İsrail Mavi Marmara’da dokuz Türk’ü niye öldürdü?” sorusu akla gelebilir.
Konu bana göre çok nettir. Birincisi, one minute gösterisinden bir ay önce Tayyip Erdoğan ile görüşen İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in Jerusalem Post gazetesinden Herb Keinon’a, “Erdoğan, ülkede yükselen laik muhalefet karşısında meşruiyetini sağlamlaştırmak için yüksek profilli bir uluslararası diplomatik başarıya ihtiyaç duyuyor” demişti.
İkincisi, İsrail’in Mavi Marmara gemisine baskın yapacağını Erdoğan hükümeti ve AKP milletvekilleri biliyordu. Çünkü gemiye Antalya’dan binecek olan AKP’li milletvekilleri, son dakikada gelen uyarı üzerine eylemcileri kaderleriyle baş başa bırakmıştı.
 
İkincisi, İsrail’in Mavi Marmara gemisine baskın yapacağını Erdoğan hükümeti ve AKP milletvekilleri biliyordu. Çünkü gemiye Antalya’dan binecek olan AKP’li milletvekilleri, son dakikada gelen uyarı üzerine eylemcileri kaderleriyle baş başa bırakmıştı.
 
Şimdi ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’la görüşmek için Türkiye’de..
Joseph Biden, 1988 yılında, Türkiye’nin Filistin davasını destekler tarzdaki tutumu üzerine “Türkiye’nin etrafını ateş çemberine çeviririz” tehdidinde bulunmuştu!
O tarihten itibaren Türkiye’nin etrafında olup bitenleri gözümüzün önünden geçirecek olursak, adamın dediğini yaptığını görürüz.
 
Peki Başkan Yardımcısı olmadan önce bu kadar güçlü bir adam mıydı?
Evet, genç yaşında ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve Yahudi Lobisi’nin Henry Kissinger’den sonra Amerika’daki en güçlü isimlerinden biri idi. Başkan yardımcısı adayı olduğu zaman, Anadolu Ajansı Türk kamuoyuna “Koyu Katoliktir” diye yanıltıcı bilgi vermişti. Oysa Biden’in Katolikle hiç ilgisi yoktur, Yahudidir.
Biden, Irak’ın üçe bölünmesi önerisini yapan kişidir. Türkiye’yi Ermeni soykırımı yapmakla suçlamıştır.

ABD’nin asıl başkanı da Obama değil Joseph Biden’dir. Öyle ki, başkanlık seçimlerinden iki yıl önce İngiltere’de yapılan uluslararası bir toplantıda, bir İngiliz işadamı, bir Türk işadamına “Obama diye çok zeki bir kişi bulduk. Siyah! ABD Başkanı yapacağız” demişti. Yani Obama sistemin aktörüdür.
 
Joseph Biden 2003 yılında Irak işgali öncesinde “Ben Kuzey Irak’a daha önce gittim. Kürtler zaten orada bağımsız bir devlet kurmuşlar. Bu durumdan hoşlanmayan. Türkler 40 bin askerlik gücü Kuzey Irak‘a, hem de Kürtler ile Saddam kuvvetleri arasındaki yeşil hatta kadar sokmaktan bahsediyor. Bu da durumu karıştırıyor” demişti. Yani Türk askerinin Irak’a ciddi bir güçle girmesine tavır koyan Amerikalılar dan biri Joseph Biden idi.
 
Biden, 2008 yılında bir taraftan ABD’nin Irak’tan çekilmesini savunurken diğer taraftan da bölgenin sorumluluğunu Amerika’nın çizdiği çerçevede Türkiye’ye bırakmak gerektiğini düşünüyordu.
İşte bu tasarım sebebiyle, Barzani, Türkiye’deki Kürtlere çağrı yaparak, AKP’ye oy vermelerini istemişti..
Biden, şimdi de Türkiye’nin Anayasa’dan Türklük maddesini çıkararak, Irak’taki Kürt devletini de içine alan bir federasyona dönüşmesi talebi ile gelmiştir. Bu proje, 1. Körfez Savaşı’nda Turgut Özal’a da dayatılmıştı. Özal’ın “federasyonu tartışalım” demesinin sebebi buydu. Bugünkü bilgilerimizle baktığımız zaman görünen o ki Özal, bu Amerikan projesine hizmet etmenin karşılığını hayatıyla ödemiştir.
 
Arslan Bulut (Yeniçağ)

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2011, 01:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
GAZZELİ
GAZZELİ - 12 yıl Önce

EKTİKLERİNİ HASATA GELDİ IRKÇI SİYONİSTLER %50 OY ALDIK DİYE SEVİNEN ZAVALLILAR SEN ALMADIN O OYU İŞTE BUNLARIN YAZMIŞ OLDUKLARI SENARYOLAR SAYESİNDE ALDIN ALDIN DA NE OLDU BAK KARŞILIĞINI ALMAYA GELDİLER KİMBİLİR NEREYİ KANGÖLÜNE ÇEVİRECEKLER ÇOK YAKINDA GÖRÜRSÜNÜZ EY SAKALLI HÜSNÜLER BU KAN VE GÖZYAŞINDA SENİNDE ÇOK BÜYÜK PAYIN VAR UYAN UYAN TORUNLARINA İHANET ETME KENDİNE GEL ÖZÜNE DÖN BİLMEM SİZE DAHA NE DEMELİ.

SIRADAKİ HABER