banner392

Pamukova çöplüğü yanmaya devam ediyor.

Pamukova Çöplüğü 19 yıldır hala söndürülemedi. 1995 temmuz ayında Mühimmat bölüğü yakınında çıkan yangınla kendini dünya ya duyuran Pamukova belediye çöplüğü o gün bu gündür hala söndürülebilmiş değil.

Pamukova çöplüğü yanmaya devam ediyor.

Pamukova çöplüğünün atıldığı Mühimmat bölüğü yakınındaki belediye çöplüğü ilk defa 1995 yılında çıkan büyük yangınla cephaneliğe kadar sıçrayıp mühimmat deposunda faciaya neden olmuştu. Daha sonraları ise 2008 de ve 2009 da da büyüyen çöplük yangını korkulara neden olmuştu.

Çöplüğü bölgeden kaldırmak için önemli bir çalışma yapılmadığı gibi, Pamukova da kurulan Çöp arıtma fabrikası ile sorunun çözüleceğini vadeden siyasiler bu güne kadar çöplük yangınını ortadan kaldıramadılar.

2010 tarihinde Pamukova da çöp arıtma fabrikasının kurulması ile çöplük sorunun çözüleceğini  bekleyen Pamukovalılar maalesef onda da hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü kurulan fabrika çöplük sorununu çözmediği gibi oda topladığı çöpleri ayrıştırdıktan sonra atıkları aynı çöplüğe atarak yangının devam etmesine katkıda bulundu.

Hatta aynı fabrika topladığı kendine yararlı çöpleri ayrıştırdıktan sonra içinden çıkan fosoları o çöplüğe atarken çevre ye dikkat etmediği gibi çöplüğe giden yol üzerinde kapağı açılan konteynerdan yola dökülen pislikleri bile günlerce toplamayarak çevrenin daha da kirletilmesine neden olduğunu gördük.

15 ağustos 2013 tarihinde geçtiğimiz yoldan çektiğimiz o kirli görüntüleri şimdi yayınlıyoruz.

Pamukova çöplüğü yanmaya devam ediyor. Unutmayalım ki Pamukova da ölümlerin büyük bir kısmı kanser vakalarından meydana gelmekte. Pamukova da çöplük, çöp arıtma, on numara yağ üreten bölgeye yakın fabrikanın ve baz istasyonların oluşu ölenlerin çoğunun kanser vakasından olması yetkilileri hala harekete geçirmiş değil. Umarız ki bu haber den sonra Pamukova da bu tür vakaları araştıran birileri çıkar.

İŞTE ÇÖPLÜĞE YAKIN YERDE ZAMAN ZAMAN BU MANZARALARLA KARŞILAŞABİLİRSİNİZ. 



Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
arkadaş
arkadaş - 10 yıl Önce

pamukova çöplüğü yanar cavat keserde şey gibi bakar halkta ona bakar

vatandaş
vatandaş - 10 yıl Önce

başkana iftira ediyorsunuz adam çalışmaktan evindeadamcık uyuyamıyor ancak berber koltuğunda uyuyor adamcık buçöplüğe mart ayı seçimlerinde pamukova halkının kendisini bu çöplüğe gömeceğini bunun telaşı içinde çöplük yanmış pis koku salmış onun umurunda olmaz o pis kokulara alışıktır kokmazsa ölür

BU haberleri ihbar kabul edecek savcılar yok mu?
BU haberleri ihbar kabul edecek savcılar yok mu? - 10 yıl Önce

bu haberleri ihbar kabul edecek savcılar yok mu? yukarıdan birilerinden talimat mı bekliyorlar? toplum sağlığını bu derecede tehlikeye sokan çöplük yangınına neden belediye müdhale etmez?

SIRADAKİ HABER