banner392

Mültecileri geri gönderme merkezleri kuruluyor.

AB ve Türkiye Geri Kabul Anlaşması gereği Balıkesir Edincik te yapımı devam eden tesislerde Avrupa ya Türkiye üzerinden yıllar önce geçmiş ve Mülteci olarak değişik ülkelerde yaşamaya devam eden göçmenler bu tesislerde tutulacaklar.

Mültecileri geri gönderme merkezleri kuruluyor.

Türkiye Geri Kabul Tesislerinde toplanacaklar ve geldikleri ülkelere dönmek isteyenler Türkiye üzerinden memleketlerine gönderilecekler.

AB tarafından finanse edilen bu tesislerde bu günlerde çalışmalar hızlandırılmış. 2021 tarihinde bitirilecek ve 3.478.460,85 ye Kemal İnşaat Turizm Gıda Otomotiv Akaryakıt Tic. ve San. Lmt. Şti.ne ihale edilmiş. Bu tesislerde çalışanlar tesislerin Toplama Kampı olacağını söylüyorlar. Kuruluş aşamasındaki tesisler Bandırma ile Gönen ve Biga yolu kenarında Edincik yöresinde Rüzgar Güllerinin bulunduğu bölgede kuruluyor.

Ülkemizde ilk defa adını duyduğumuz Geri Kabul Tesisleri tabelasında Lot. 6 Yazıyor. Demak başka lotlarda var.Yanı Türkiye de kaç tane böyle tesis kuruluyor veya kurulacak sanırız bizim haberimizden sonra da belki başka bölgelerdeki kurulan tesis haberleri gelebilir.

Suriye ve uzak doğu ülkelerinden çok sayıda göçmen geçişi ve misafir olarak ağırlandığı ülkemizde böylesine kampların yapıldığını görmek biz şaşırttı.

Avrupalı ülkelerin ise mültecileri ülkelerine almamak için Türkiye ile yaptıkları anlaşma olan Türkiye üzerinden Avrupa ya geçmiş olan mültecileri tekrar geri göndermek için çeşitli yollar buluyorlar. Suriye den gelenlere para yardımı yapan AB Türkiye’den geçmiş Avrupa ya gitmiş olan olanları da Geri Kabul Anlaşması ile başından atıyor. Balıkesir deki bu tesis içinde para desteği veriyor. Para desteği veren AB Geri Kabul Tesisleri faaliyete geçtikten sonra denetimleri de yapacaktır. Yöre halkı bu tesislerin zemin katının da Cezaevi yapılacağını söylüyorlar.  

Yapımı devam eden bu tesislerin

AB-Türkiye Geri Kabul Anlaşmasının etkin bir şekilde uygulanması amacıyla Geri Gönderme Merkezleri İnşaat İşleri.

Lot 6-Balıkesir Geri Gönderme Merkezi İnşaatı

İHALE MAKAMI: Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi

LİDER KURULUŞ: Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı

NİHAYİ YARARLANICI: Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü

MÜŞAVR FİRMA: Koltek Müşavirlik A.Ş

YÜKLENİCİ FİRMA: Kemal İnşaat Turizm Gıda Otomotiv Akaryakıt Tic. ve San. Lmt. Şti.

BAŞLANGIÇ TARİHİ: 24.04.2019

BİTİŞ TARİHİ: 13.01.20121

SÖZLEŞME NO: TR2015/05/1- 01/0016

SÖZLEŞME BEDELİ: 3.478.460,85

Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse edilmektedir.

Constructıon of Removal Canters for the Effectıve İmplementatıon of the EU – Türkey Readmıson Agreement

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 16:42

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER