banner392

15 Temmuzdan sonra İstanbul da neler değişti?

Yirmi Milyon nüfusu ile dünyanın en kalabalık şehirlerinden olan İstanbul 15 Temmuzdan sonra özellikle çok katlı binaların gökdelenler olarak mantar biter gibi bitmesinin önünü açtı.

15 Temmuzdan sonra İstanbul da neler değişti?

İstanbul’un nüfusu en kalabalık ilçelerinden olan Esenler konut patlaması yaşayan yerleşim bölgelerinin başında geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) 2017-2018 de açıkladığı rakamlara göre Esenler'in nüfusu 454 bin 569'a yükseldi. Esenler nüfusunun 233 bin 416'sını erkekler, 221 bin 153'ünü ise kadınlar oluştururken Esenler İstanbul'un en büyük 12. ilçesi oldu.

Esenler de yeni yapılan konutlarda yaşayan Suriyeli ve başka Uzak doğudan gelen göçmenlerin sayısı ise net olarak bilinmiyor. Ancak Emlak Konut tarafından yapılan konutların yüzde 10 un da Suriyelilerin yaşadığı söyleniyor.

Esenlerde hızla devam eden çok katlı konutların teşviki ve belediyenin de Askeri alanların eline geçirmesinden sonra konut yapımına önemli bir mesai ayırmış. Satın alan yabancıların da müşteri oldukları bu konutlar çok hızlı bir şekilde satılıyor.

YENİ BAŞLAYAN 5 ETAPLI KONUTLAR GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR.

Belediyenin yüzde 45 ile anlaştığı Esenler Parkı ile Merter arasında kalan ve 5 etaptan oluşacak konutların 1. Etabı başlamış ve 2030 konutlu 5 kat olacağı söylenen konutlardan Esenler belediyesine 915 kadar daire düşecek. Bu konutlar daha önce yapılan 20-25 katlı konutlara göre daha lüks olacağı 2+1 dairelerin şimdiden 2 milyon tl (eski para ile 2 trilyondan) satılacağı da mahalleliler tarafından dillendiriliyor. Daha da farklı iddialar var. Cumhurbaşkanının temel atma töreninde bu alanda 50 bin konuttan bahsettiği söyleniyor. Bu konutların yabancılara satılacağı da söyleniyor.

Esenlerde ilk Emlak Konut tarafından yapılan 20 katlı bloklardan oluşan yerde de 3 katlı Otoparkı olan Toplu konutların yüzde 10 Suriyeliler tarafından alındığı hatta Toplu Konutların alt katlarında Suriyelilere ait işyerleri bulunuyor.

Esenlerin bu kadar konut yapımına hız vermesi ve 500 binlere yaklaşan nüfusuna nasıl eriştiğini anlamak için 15 Temmuz 2016 Feto Darbesi gecesine gitmek ve o gece Esenlerde yaşanan olayları ve sonrasını da hatırlamak gerekiyor.

 

15 TEMMUZ DA ESENLERDE 5 KİŞİ ŞEHİT O LDU.

Onbeş Temmuz gecesi İstanbul da kışlasından çıkmaya çalışan TSK içindeki darbe yanlılarını ve ana yola çıkmaya çalışan Tankları durdurmak için halk ve Esenler Belediye çalışanları belediye araç gereçleri iş makineleri ile ana yola çıkmak isteyen tankları durdurdular.

15 Temmuz gecesi darbe başlar başlamaz mesai saatleri sırasından saat 22. 00 gibi belediye ekipleri görevli oldukları çöp araları, iş makineleri kamyonlar temizlik araçları ile tankları durduruyorlar. Esenlerde 15 Temmuz gecesi 5 sivil vatandaşın şehit düştüğü söyleniyor.

15 Temmuz Gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın halkı sokağa davet eden açkılaması yapıldıktan sonra Esenlerde de halkta sokakları çıkıyor.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI ESENLERDE ASKERİ ALANLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ BELEDİYENİN ELİNE GEÇTİ.

Esenler İlçesi İstanbul’un geniş yüzölçümüne sahip ilçelerinden de birisi, özellikle kamusal alanların önemli bir kısmını da kullanan Askeri eğitim alanları oluşu yanında Osmanlı Paşası Ferhat Paşa’nın binlerce dönümlük çiftliğinin de belediye tarafından kamulaştırıldığı söyleniyor. Bayrampaşa ya kadar uzanan Şehirlerarası Otogara kadar giden büyük araziler şu an konut yapımı için imara açılmış görünüyor.

15 Temmuzdan sonra askeri alanda araç çöplüğü olan yere yakın yer Belediye tarafından 15 Temmuz Millet Bahçesi yapılmış, Millet Bahçesi içinde Askeri araçlar çöplüğünün yanında keçi, koyun, kaz, tavuk, meyve ağaçları yetiştirilerek organik bahçe ziyarete açılmış.

5 ETAPLI TOPLU KONUTLAR ÇOK ÖZEL OLUYOR.

Esenlerde başlayan 5 Etaplı ve 5 er katlı konutlar 2 milyondan başlıyor. Toplu konutların karşısında 15 Temmuz Parkı ile Çevre Yolu kenarında daha önce Askeri alan 15 Temmuzdan sonra Belediye’nin kamulaştırdığı binlerce dönümlük alan da açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yaptığı Adıyaman doğumlu Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu yönetiminde olan Esenler Belediyesine 15 Temmuz sonrası Askeriyenin boşalttığı 8.7 milyon metre kare büyüklüğündeki arazinin bir bölümde ise 15 temmuz gecesinde şehit düşenlerin hatırlanması için bir alanda kuruluyor..

ESENLER KONUT CENNETİ OLMAYA VE YABANCILARINDA UĞREK YERİ OLMAYA ADAY

Esenlerden yüksek ve ilginç konutlar semtte bu konutlar fiyatları 1 milyon ile 2,5 milyon arasında değişiyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 21:21

Mehmet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER